CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Govern d´Artur Mas demanarà el rescat de Catalunya

Dimecres, 25 juliol, 2012

andreu-mas-colell_250x307.jpg

El portaveu, Francesc Homs, emula Rajoy i evita pronunciar aquesta paraula, assegurant que simplement es tracta d'acudir a una espècie d'"ICO 4"
La Generalitat de Catalunya serà el tercer govern autonòmic que demanarà el rescat de l’executiu estatal a través del fons de liquiditat autonòmic, seguint els passos fets pels seus homòlegs del País Valencià i Múrcia. Així ho ha reconegut aquest dimarts en roda de premsa el portaveu del Govern català, Francesc Homs, poc després que el conseller d’Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, digués a una entrevista amb la britànica BBC que era l’única opció que tenien perquè “la situació actual és que Catalunya no té cap altre banc que no sigui el Govern espanyol”. La Generalitat acumula un deute de 42.000 milions d’euros, el més alt de tots els executius autonòmics, i afronta venciments del deute per a la segona meitat de l’any que ascendeixen a gairebé 6.000 milions.

Negació de l’evidència
En la seva compareixença davant dels mitjans, Homs ha seguit l’esquema de Mariano Rajoy i ha negat en tot moment que es demani un rescat. “Portem mesos, anys acollint-nos a línies de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO)”, ha dit per afegir que la decisió actual suposa anar a una mensa d’”ICO 4”, però que no és un rescat perquè no suposarà aplicar cap mesura extraordinària. Homs també ha comentat que pretenen acollir-se a “tot tipus de línies de finançament que facilitin la nostra tresoreria”.

Mas-Colell, de la seva banda, també ha declarat que “som contribuents de l’Estat i és normal que demanem els serveis bancaris de la tresoreria espanyola perquè hem de controlar el deute i complir uns objectius pressupostaris”. En aquest sentit, el consell ha seguit advocant per la creació dels hispabons, que permetin la mutualització del deute de les autonomies.

FONT: EL TRIANGLE