CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Moviment 20 de Febrer segueix viu al Marroc

Dimarts, 20 setembre, 2011

Nombroses manifestacions van tenir lloc el diumenge 11 de setembre a diverses ciutats del Marroc, mentre es prepara la 7a jornada nacional de lluita per al diumenge 25 de setembre.

Com cada setmana des del 20 de febrer, el moviment dels joves de 20F es manifesta en gairebé 120 ciutats i pobles fent marxes populars i concentracions, el nombre dels manifestants varia segons les ciutats i els pobles, destacant la ciutat de Tànger amb marxes de desenes de milers de persones. En algunes marxes, s'ha arribat a assolir la xifra d'un milió de manifestants en tot el Marroc.

El diumenge 11 de setembre es van viure una vegada més aquestes manifestacions. A Rabat, uns 3.000 manifestants van recórrer el barri de Yacoub El Mansour, acabant a l'estació d'autobusos de Temara. A la llarg del recorregut, es va passar al costat d'un barri de barraques, on es van corejar crits per un habitatge digne i contra el barraquisme, comptant amb la participació de la població

Per la seva banda, el Consell Nacional de suport al Moviment del 20 de febrer (CNAM20F) ha tornat a convocar per al 25 de setembre un a jornada de lluita i manifestacions a nivell de tot el territori marroquí.

Reproduïm el comunicat del CNAM:

El Consell Nacional de suport al Moviment del 20 de febrer (CNAM20) crida a una participació massiva en la 7a Jornada Nacional Organitzada pel diumenge 25 setembre 2011

Arran de la seva reunió periòdica setmanal del 12 de setembre últim el Comitè de seguiment del CNAM20 (Consell Nacional de suport al Moviment del 20 de febrer) ha emès un comunicat cridant a l'organització el diumenge 25 de setembre de 2011 del 7è Dia de Lluita Nacional seguint el camí dels altres sis dies de lluita nacionals organitzats amb èxit pel moviment del 20 de febrer els diumenges 20 de febrer, 20 de març, 24 d'abril, 22 de maig, juny 26 i 17 de juliol de 2011.

Per tant totes les coordinacions del moviment del 20 de febrer i els consells locals de suport al moviment s'han de mobilitzar per organitzar per tot arreu al Marroc manifestacions i marxes potents i pacífiques que expressin la voluntat del moviment de seguir el combat fins a la satisfacció dels seus objectius: dignitat, llibertat, democràcia, justícia social i respecte dels drets humans per al conjunt de les ciutadanes i ciutadans.

>>> Per a una major comprensió i informació sobre el Moviment 20 de febrer, traduïm un dels seus primers comunicats, del 14 de febrer de 2011, on exposa les reivindicacions del moviment:

Reivindicacions del Moviment 20 de febrer (Comunicat del 14 de febrer de 2011)

1 .- Una constitució democràtica votada per una assemblea constituent escollida democràticament.

2 .- La dissolució del Parlament i la destitució de l'actual govern així com la posada en marxa d'un govern de transició encarregat d'iniciar les reivindicacions del moviment 20 F.

3 .- Una justícia independent i, en general, la separació de poders.

4 .- El judici de tots els implicats en el pillatge, saqueig i dilapidació de les riqueses del país.

5 .- El reconeixement de la llengua amaziga com a llengua oficial al mateix nivell que la llengua àrab així com el reconeixement de les especificitats de la identitat marroquina en els seus elements constitutius essencials: lingüístics, culturals i històrics.

6 .- L'alliberament de tots / es els / les presos / es polítics i d'opinió així com la presentació davant la justícia de tots els responsables de detencions arbitràries, "desaparicions", tortures i repressions salvatges.

Es tracta de condicions necessàries perquè el poble marroquí accedeixi a una veritable democràcia i ciutadania per tal d'arribar a ser veritable amo del seu destí i pugui aconseguir:

7è La integració dels i les Diplomades es en atur en tots els nivells de la funció pública mitjançant concursos totalment transparents i equitatius.

8 .- Assegurar una vida digna a tots i totes lluitant contra la carestia de la vida, per l'augment dels salaris i del SMIG (salari mínim interprofessional)

9 .- Assegurar l'accés dels més pobres a serveis públics dignes d'aquest nom i dotats de mitjans que permetin complir la seva missió.

Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

>>> Podeu veure vídeos de les manifestacions del passat 11 de setembre al Marroc a:

www.rojoynegro.info/articulo/sin-fronteras/el-movimiento-20-febrero-sigue-vivo-marruecos