CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha sortit el número 112 de la revista “Catalunya” (desembre 2009), amb el que s’inicia una nova etapa de publicació conjunta amb la revista “Papers”

Dimecres, 9 desembre, 2009

gif_portada_Catalunya-Papers-v2.gif

Les revistes "Catalunya" i "Papers" s'unifiquen en una sola publicació mensual mantenint les dues capçaleres

A tota la CGT de Catalunya

A partir del número 112, de desembre de 2009, les revistes de la CGT de Catalunya i la CGT de Balears s'unifiquen en una sola publicació, amb el mateix contingut i la mateixa numeració però amb diferent capçalera en cada territori. Haguérem pogut realitzar una publicació amb una mateixa i única capçalera, però hem optat finalment per conservar les dues.

Aquesta nova etapa que encetem ha estat el fruit d'una proposta realitzada per la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya i el Coordinador del "Catalunya", amb el suport del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, al Secretariat Permanent de la CGT de Balears, que després d'un procés de debat intern dins d'aquella Confederació, ha acordat finalment donar suport i participar en aquesta nova etapa conjunta d'ambdues publicacions.

Es tracta d'un pas molt important en la consolidació d'un mitja de comunicació i d'un projecte comunicatiu anarcosindicalista i llibertari en llengua catalana, que suposa un primer pas en el camí dels acords adoptats per la CGT de Catalunya en el seu VIIIè Congrés realitzat a Sant Joan Despí el desembre de 2005, acords que sobre aquest tema deien textualment: "Posant en pràctica els acords del Ple sobre qüestió nacional en la seva part de defensa de la llengua, cal que posem a la pràctica la fusió del "Catalunya" amb la publicació germana "Noticia Confederal" si finalment la CGT del País Valencià decideix confluir en aquest camí, i tirar endavant els contactes pertinents amb la CGT de Balears per tal d'oferir-los la possibilitat de fer una publicació conjunta".

Aquesta nova publicació conjunta, que amb aquest número 112 arriba a una tirada de 13.000 exemplars, segueix consolidant-se com un referent en els nostres àmbits i una eina d'utilitat màxima per a difondre el nostre treball quotidià, les nostres lluites, les nostres idees, propostes i alternatives.

Des de la Secretaria de Comunicació i del conjunt del Secretariat Permanent, fem una crida a tota la CGT de Catalunya a col·laborar-hi, a donar-li suport i difusió, per tal d'ajudar a fer créixer aquesta eina que ens ajudi a consolidar el nostre projecte llibertari de societat.

Joan M. Rosich, Secretari de Comunicació de la CGT de Catalunya

Reus, 9 de desembre de 2009

>>> Podeu accedir al pdf del núm. 112 a: www.revistacatalunya.cat/cat112.pdf

>>> Adjuntem els comunicats realitzats pels Secretariats Permanents de les CGT de Catalunya i Balears i pel Coordinador del Catalunya.


“Catalunya” i “Papers” caminem junts

Comunicat dels Secretariats Permanents de les CGT de Catalunya i Balears

“Catalunya” és, des de fa molts d’anys, la publicació periòdica de la CGT de Catalunya. La seva capçalera és heretada de l’històric periòdic de la CNT, que va sortir a la llum en el trienni de la Guerra Civil 1936-1939. Actualment, “Catalunya” és un periòdic d’aparició mensual, de referència entre els sectors d’esquerra i llibertaris, d’àmplia difusió social i escrit íntegrament en català. En l'actual època ja va pel número 112 i la tirada ja ha arribat als 12.000 exemplars.

“Papers” és la revista de la CGT de les Illes Balears. En la seva primera època (1993-1994) va ser l’òrgan d’expressió del SABEI (Sindicat Autònom de Banca i Estalvi de les Illes), federat des de 1999 en la CGT. En aquesta nova etapa, va sortir el primer número a la primavera de 2005 i, amb una periodicitat trimestral, ja s’han publicat 20 números (19 més el núm. 0). Té una tirada de 2000 exemplars de difusió gratuïta.

En els darrers temps, entre els companys de Catalunya i de les Balears s’ha anat madurant un debat sobre si, donat l’especial interès recíproc de les dues publicacions, caldria donar una passa i intentar una publicació i difusió conjunta, tot amb el respecte de la identitat i autonomia de redacció de cada part. Desitgem que, en un futur, es puguin afegir també els companys i companyes de la CGT del País Valencià.

El projecte que posem en marxa intentarà aprofitar el potencial de les dues revistes, tant des de la suma de totes les col·laboracions, com també de les xarxes de distribució. A les Balears, la revista durà la capçalera “Papers”, i passarà a tenir periodicitat mensual.

Entenem que la unió d’aquests dos mitjans potencia l’apropament dels companys de la CGT de Balears i Catalunya, i projecta un mitjà novedós, alternatiu, anarcosindicalista, obrer, llibertari i en català, amb una tirada de 13.000 exemplars, que sens dubte serà una eina de comunicació de lliure expressió de idees i notícies, alternatiu i enfrontat al sistema capitalista, i al servei dels treballadors i treballadores i dels moviments socials.

Fem una crida a la col·laboració de tothom, per a millorar els continguts, per a ampliar les aportacions, i també la xarxa de punts de distribució, per potenciar la utilitat pràctica de la revista, allà on hi hagi debat i mobilització social: centres de treball, locals socials, centres culturals, esportius, d’esplai, etc.

Enhorabona a tots i totes els que la fan possible, i a tots els lectors i lectores. Llarga vida a la nova revista.

Secretariats Permanents de la CGT de Catalunya i la CGT de Balears

Desembre de 2009


Les CGT de Catalunya i Balears treuen una revista conjunta
escrita en català

Una revista que es diu ‘Papers’ i ‘Catalunya’

La publicació serà mensual i mantindrà les capçaleres respectives
de “Papers” i “Catalunya”

Amb aquest número de la revista “Papers”… Amb aquest número de la revista “Catalunya”… Amb aquest número de les revistes “Catalunya” i “Papers”… Amb aquest número de la revista “Papers”-“Catalunya”… Digueu-ho com vulgueu… Amb aquest número de la revista de desembre, el 112 de l’actual època, les CGT de Catalunya i de Balears fem un pas de gegant que esperem que no sigui el darrer en la constatació que més enllà de les fronteretes autonòmiques les dones i homes de les nostres respectives organitzacions tenim les coses clares a l’hora de parlar i d’escriure per tal d’explicar-nos endins i enfora de les respectives organitzacions.

Unes i altres hem decidit unir esforços i treure al carrer una publicació conjunta que expliqui qui som, què pensem i què fem, quan ho fem, per què ho pensem i on ho fem. Per tant, hem decidit treure al carrer una publicació periodística conjunta que intenti fugir de les autocomplaences que sovint ens corquen i ens malmeten tant com els atacs externs.

Som valentes i valents, no tenim por del què diran i sabem que la nostra aposta, lenta i segura, és una aposta de futur. Una aposta per la llengua comuna en temps de negació de les diferències i afirmació de la uniformitat cultural i lingüística. Triem una llengua minoritzada però no de minories per a l’expressió de les lluites sindicals i socials, i la triem amb totes les conseqüències, amb totes les modalitats, esperant que algun dia altres companys i companyes que també la tenen com a pròpia s’afegeixen a aquest vaixell valent i audaç que és el “Papers”, que és el “Catalunya”.

A partir d’aquest mes de desembre, les afiliades i afiliats de les CGT de Balears i de Catalunya rebran a casa seva una publicació que, malgrat conservar dues capçaleres serà igual en la resta de les seves pàgines, completament igual. És una aposta diferent ja que no hem unificat les capçaleres per no perdre-les. Una és del 1937, “Catalunya”, i reactualitza la històrica capçalera de la CNT de Catalunya, alhora que és l’única publicació que pot utilitzar el nom del país sense afegits. L’altra, “Papers”, és avui la publicació senyera de la lluita sindical anarcosindicalista i alternativa de la CGT de Balears, després de ser durant anys la històrica capçalera del sindicat SABEI.

A partir d’ara, qui gestionarà aquesta publicació doble en capçalera però unitària en continguts serà un nou col·lectiu, La Tramuntana, que alhora comptarà amb un bloc l’adreça del qual ja us anunciarem en el proper número en què s’inclourà la majoria dels continguts de la nostra publicació i altres que considerem d’interès. La gestió de La Tramuntana anirà a càrrec de les secretaries de Comunicació de les CGT de Balears i de Catalunya al costat del coordinador de la revista “Catalunya” i del Col·lectiu Catalunya. Tots ells junts i amb qui s’hi vulgui sumar (fem una crida a tota l’afiliació de les dues CGT perquè ho facin) formaran el Col·lectiu La Tramuntana, un col·lectiu que recupera el nom de la primera publicació anarquista i obrera publicada en català al segle XIX.

Sabem i entenem que aquest és un pas de gegants en el difícil espai de la premsa llibertària, en el complex espai de l’anarcosindicalisme i del sindicalisme alternatiu i també en el de la premsa escrita en la nostra llengua. Sabem també que el camí que encetem no serà fàcil i possiblement trobarem més dificultats de les que caldria. Però aquest és un pas endavant que aposta pel futur, que defuig triomfalismes tot i que, ho afirmem ja, és un triomf immens de tota la classe obrera balear i principatina, més enllà fins i tot de les pròpies CGT.

La nostra tirada com a publicació ens fa fins i tot una mica de por (13.000 exemplars), però tenim clar que totes les passes fetes fins a avui avalen aquest projecte, avalen l’aposta decidida per dir en veu alta que avui més que mai entre Balears i Catalunya no hi ha mar, que entre les obreres i obrers de les Balears i les Pitiüses i les obreres i els obrers del Principat de Catalunya el que hi ha és la voluntat ferma i unitària de fer front al capital i vèncer-lo també en el terreny de la comunicació. On ells hi diguin mentides nosaltres hi direm “Papers”, hi direm “Catalunya”.

El futur és nostre i tot està per fer i tot és possible!!!

Jordi Martí Font, Coordinador de la revista "Catalunya"

Desembre de 2009


Ha sortit el número 112 del "Catalunya-Papers"

Aquest número inclou un reportatge dedicat a explicar les novetats a la revista a partir de l'edició conjunta de les CGT de Catalunya i Balears.

També, la informació habitual sobre el món del treball, amb articles sobre els ERO, la situació econòmica, l'atur a les Balears, la necessitat d'un nou model social per a sortir de la crisi, els pressupostos generals de l'Estat, les lluites a Iscomar, Nissan, Roca, Unipost, l'ensenyament públic, Renfe, Correos, Autobusos TMB, l'Administració Pública, Gran Pallars, Seat, la Marxa contra l'Atur,... i un article d'opinió de Vicent Martínez.

A "Tema del Mes" una aproximació al fet de la corrupció política.

Les entrevistes són dedicades, la central, als secretaris generals de Balears -Helena Herrera- i Catalunya -Bruno Valtueña-, i la de contraportada, a Aitor i Peponio, portaveus de "Gent de Gramenet".

També a Tramuntana les Jornades sobre Alternatives Socials de la CGT i el web in-formacion.info

A l'àmbit internacional, parlem de la repressió contra la Federació Anarquista Gaucha del Brasil.

A social hi ha articles sobre la retirada de les tropes espanyoles d'Afganistan, el Dossier: Qui s’enriqueix amb les fronteres?, els pressupostos militars espanyols, la municipalització de l'aigua a Catalunya, el calendari d’actes ‘Contra l’Europa del Capital, la Guerra i la Crisi’, el suport sindical al Karim, la Crida per al Fòrum Social
Català 2010, la reforma de la Llei d'Estrangeria, la solidaritat amb els estudiants encausats per la lluita contra el Pla Bolonya, i articles d'opinió de Toni Álvarez i Pep Cara.

Al Dinamita de Cervell, un record emocionat a la persona de l'Eladio Villanueva, davant la seva sobtada mort, l'homenatge a Josep Alomà a Tarragona, la festa de la CNT 66, el 4t certamen de contes antiautoritaris, els vídeos de les Jornades sobre Ferrer i Guardia a Barcelona, el llibre sobre els 25 anys de la CGT, la fusió de les revistes
‘Illacrua’ i la ‘Directa’, l'homenatge a Ferrer i Guardia a Menorca, la pel·lícula "Sacco i Vanzetti, Levi Strauss, la recepta de cuina, els webs, els llibres, les revistes,... i articles d'opinió de Lluis Potau, Jaume Fortuño, Carlus Jové i Jordi Martí.

www.revistacatalunya.cat/112.html

Attached documents