CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Jardiners/es de Barcelona: Al carrer que ja és hora !!!

Dijous, 28 maig, 2009

Cartell_parcs_4_de_juny_A4.jpg

AL CARRER QUE JA ÉS HORA!

Companys i companyes:

Els treballadors/es, ja hem decidit, cal mobilitzar-se per a respondre a les agressions de la direcció. No es pot permetre que incompleixin el pactat (privatitzacions, promoció interna, contractacions a dit...) que ens coaccionin amb les seves actuacions antiobreres (amb sancions, amb desallotjaments...) que executin una pràctica laboral de favoritisme (per a pocs molt, per a molts poc).

Unes pràctiques laborals (RRHH) semblants a les actuacions més ràncies i casposes de qualsevol administració dretà i antiobrera (una pràctica laboral que la signaria, la mateixa ANA BOTELLA, dona de l'AZNAR i responsable de la Jardineria de Madrid) i que s'està executant en un Servei Públic dependent d'un partit polític IC-VERDS-EUA que es defineix de «ESQUERRA de DEBÒ».

Per a denunciar davant els ciutadans/es, la premsa, els veïns..., la responsabilitat de la presidenta de l'Institut Imma Mayol en la conflictivitat laboral que pateixen els treballadors/es de Parcs i Jardins. Una conflictivitat laboral que ha representat sancions econòmiques d'Inspecció de Treball, de Magistratura de Treball, del Tribunal Superior de Justícia, que permet a l'Institut ostentar «el rècord» d'estar dins de les empreses amb més denúncies en Inspecció i Magistratura de Treball.

Ara és el moment que posem «tota la carn a la graella» que tots i totes responguem conscientment, que ens impliquem convencent els companys/es que és necessari mobilitzar-se, que si ens movem podrem aconseguir fer variar el que succeeix.

EL dia 4 de juny hem de respondre a les seves agressions. La direcció de l'Institut té l'oportunitat de RECTIFICAR, el Comitè d'Empresa ha sol·licitat la mediació del Departament de Treball i si no hi ha solució serà l'ÚNIC responsable de la vaga i manifestació que realitzin els treballadors/es de Parcs i Jardins

[|4 DE JUNY

VAGA - MANIFESTACIÓ - ASSEMBLEA

(ATURADES torns nit 1 a 3 hores matinada, matí 11 a 13 hores vesprada 18 a 20 hores)|]

[|PEL COMPLIMENT DELS ACORDS!!!
CONTRA LES PRIVATITZACIONS!!!
TOTES I TOTS A UNA!!!!
|]

[/[*porteu la roba de feina*]/]


El 22 de maig, els jardiners/es hem decidit
MOBILITZAR-SE

El divendres dia 22 de maig, els treballadors / es de Parcs i Jardins van decidir en Assemblea General mobilitzar-se contra els greus i reiterats incompliments del "Acord de Condicions laborals pels anys 2005-2009" i del "Conveni Col lectiu"

De les dues propostes que van presentar a l’Assemblea; els treballadors / es van recolzar per majoria la proposta que requereix major compromís, la proposta més combativa

[([|Mobilització del dia 4 de juny
- Assemblea General de Treballadors / es
- Vaga de 2 hores
- Manifestació des del Torrent de l’Olla (seu de Medi Ambient) fins a la plaça Sant Jaume|])]

Ara la proposta ens vincula a tots/es, el Comitè d’Empresa ja ha aprovat per UNANIMITAT l’atur i la manifestació, ja ha presentat els avisos pertinents. Ara tots els companys/as sense distinció hem de treballar perquè la mobilització sigui un èxit

CONTRA ELS INCOMPLIMENTS DEL CONVENI
CONTRA LES PRIVATITZACIONS
MOBILITZACIÓ !!!!!

Jardiners/es de Barcelona en lluita


INCOMPLIMENTS DE L'ACORD DE CONVENI

Art. 1 Refosa del Conveni: A pesar que l'Acord estipulava que per al 31 de desembre 2007 estaria acabat el treball de Refondre l'Acord de Condicions Laborals i el Conveni Col·lectiu per a tenir un text únic de Conveni Col·lectiu això no s'ha realitzat.

Art. 2 Garanties: A pesar del que el text de l'Acord estipulava que per a poder externalitzar (privatitzar) havien de justificar que no teníem la suficient infraestructura ni el personal propi per a realitzar aquesta activitat, han privatitzat part de les brigades de poda, de la Fito, d'infraestructura, el Parc de les Aigües del Guinardó... Aquests fets van ser denunciats en Magistratura de Treball havent-se perdut en primera Instància, veient-se obligat el servei jurídic de CGT en representació del Comitè d'Empresa a interposar el recurs al Tribunal Superior de Justícia.

La Subcomissió d'Externalitzacions que tenia 3 mesos per a dotar-se d'un reglament i que encara no s'ha realitzat. La Subcomissió no es reuneix.

Art. 3 Increments Retributius: L'acord estipulava que els augments salarials per als anys 2008 i 2009 serien el màxim disposat en els Pressuposts Generals de l'Estat, la direcció de l'Institut només ha tingut en compte el 2% general i no ha inclòs en els increments les pujades addicionals (1'5%). Aquest fet s'havia acordat denunciar-ho com a Comitè d'Empresa, ha sigut denunciat unilateralment per CC.OO, havent-se perdut la denúncia en Magistratura.

Art. 4 Seguretat i Salut Laboral: no s'ha complit amb l'aprovació d'una relació de llocs de treball susceptible de ser ocupat pel personal amb restriccions.

Art. 5 Oferta Pública d'Ocupació: Els problemes haguts per a fer complir l'acord han sigut innumerables: des de la pròpia convocatòria (convocant places de tècnics que no havien sigut acordades) fins a l'ingrés dels nous companys de l'OPO 2008, (els últims 30 que encara no han ingressat a l'Institut lo faran al juny per requeriment d'Inspecció de Treball)

Art. 6 Promoció de l'Ocupació: Van començar no complint amb la data de la jubilació parcial dels primers companys afectats. Fan signar una clàusula addicional (on es comprometen a fer un nombre determinat d'hores de penositat o de conducció) als rellevistes per a així complir amb el 65% estipulat de les bases de cotització del treballador substituït
Incompleixen la contractació per Oferta Pública d'Ocupació, havent-se contractat irregularment a 50 treballadors la majoria tècnics i personal qualificat. Volien fer signar i van pressionar a 17 rellevistes que han guanyat la plaça de l'OPO que signaren una clàusula de «suspensió del contracte fix» tenint la Inspecció de Treball que requerir a la direcció perquè no ho facin.

No han convocat la promoció interna per a cobrir les places dels treballadors jubilats parcialment

Art. 7 Normalització del Sistema Retributiu: Després de paralitzar durant tot l'any 2007 i 2008 la comissió encarregada de negociar els plusos, primes i complements, i la catalogació de llocs de treball i classificació professional, és a dir negociar sobre un muntó importantíssim de diners de la Massa Salarial que s'havien compromès a tenir-ho acordat abans del 31 de desembre del 2008, s'ha reunit dues vegades enguany aquesta comissió sense resultats. La direcció no és capaç de lliurar als representants dels treballadors la informació sobre els plusos primes i complements que s'estan cobrant. Se'ls ha demanat com a punt de partida de la comissió tenir les dades actuals i veritables d'aquesta manera de quina manera es paguen, a qui es paguen i les funcions per les quals es paguen, que ens sembla bàsic per a regularitzar la situació actual on les variables d'origen desconegut són una proporció molt alta del global d'aquest tipus de remuneracions. Fins al moment no se'ns ha facilitat la dita documentació.

Més informació: http://malesherbes.blogspot.com

Attached documents