CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

S’encadenen a la seu del PSC de Lleida contra la reforma laboral

Dissabte, 25 setembre, 2010

jpg_IMG00422-20100923-1905P.jpg

Tres membres de l’Assemblea Ciutadana "Que la crisi la paguin els rics" s’han encadenat el 24 de setembre a la tarda a la seu del PSC de Lleida, per protestar contra la Reforma Laboral en un acte encaminat a preparar la propera Vaga General del 29 de setembre.


Acompanyats per unes trenta persones els encadenats han estat més d’una hora a les portes de la seu dels socialistes lleidatans fins que la Guàrdia Urbana i els Mossos els han fet fora després de tallar les cadenes amb les que s’han lligat. Ha estat just en aquest moment quan s’han viscut minuts de tensió perquè els manifestants han denunciat “una desmesurada pressió policial per la forma en què els cossos de seguretat han començat a demanar identificacions no només els encadenats sinó també a manifestants que donaven suport a l’acció”. Durant l’acte en que nombrosos vianants han recolzat la protesta s’han cridat consignes com “contra el capital Vaga General” i crítiques a actuals dirigents socialistes lleidatans que durant la transició van defensar la lluita sindical.

Aquesta és una acció més de l’Assemblea ciutadana “que la crisi la paguin els rics” creada a Lleida durant la passada primavera amb la voluntat de reunir esforços en el rebuig a les polítiques lliberals i a les retallades socials. Una assemblea que va anar creixent després d’organitzar abans del passat estiu vuit cassolades davant la seu del PSC a Lleida. Vam convertir la plaça de l’IEI de Lleida (la mateixa que avui ha viscut l'acció) en un espai d’expressió ciutadana on manifestar el nostre malestar i propostes enfront una situació que ja ha provocat més d’un milió d’aturats als Països Catalans i en la que els polítics estan responent retallant la despesa social per pagar un deute que nosaltres no hem provocat.

Després, els polítics ens van dur la Reforma Laboral i ens vam carregar de raons per convocar la propera Vaga General del 29 S. La d’avui ha estat una acció més per preparar una aturada que ha de ser massiva amb la participació de tots els ciutadans. La reforma del mercat de treball ens afecta a totes i tots. Es una agressió més al conjunt dels drets socials i profunditza la precarització de la societat. No podem tolerar més agressions als drets socials

Nosaltres, des de l’Assemblea Ciutadana, sabem que no n’hi ha prou aturant aquesta o un altra reforma. Sabem que si volem construir una societat diferent, més justa, solidària i viable ecològicament el que cal de veritat i sense embuts és superar el capitalisme, veritable font d’explotació, pobresa i destrucció.

En aquesta direcció apostem per l'organització participativa i horitzontal dels treballadors, ciutadans, aturats i estudiants en els barris, centres d'ensenyament i empreses que a més ajudi a acabar amb la burocràcia dels dirigents sindicals de CC.OO i UGT.

Pensem que les assemblees ciutadanes i plataformes de treballadors/res i aturats/es que s’estan estenen per tot el país sense la mediatització dels representants polítics ni sindicals són una interessant forma de participació per tal que la gent puguem expressar de manera directa, pública i cívica el què pensem, sentim i patim davant una crisi que nosaltres no hem provocat.

En defensa de la justícia social aturem la reforma laboral transformem la societat!!

El dia 29 potser un bon inici, tots a la Vaga General!!

Mira també:
http://cassolades.blogspot.com/

Vídeo de l'acció a http://www.youtube.com/watch?v=g22WWkFoLqc