Tot és mercat, 'amigo'? Comunicat Sector Social CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Tot és mercat, ’amigo’? Comunicat Sector Social CGT
dimecres 13 de febrer de 2019 / Comunicats / Visites: 442
Menéame

Arran de les darreres informacions d’alguns mitjans sobre les més que possibles irregularitats en les adjudicacions donades per la DGAIA en el cas Ricard Calvo, així com de la compareixença al Parlament del Conseller Chakir el Homrani per donar explicacions sobre aquest fet, des del Sector Social CGT volem manifestar el següent:

- Cada cop sembla més evident la corrupció i amiguisme des de la DGAIA i partits polítics en el govern cap a certes Fundacions del Tercer Sector Social que treballen amb infància, fet que ve de lluny i no és una denúncia nova. La fórmula establerta per donar aquestes adjudicacions des dels pressupostos públics, segueix igual, i malgrat les denúncies demostrades de com algunes d’aquestes fundacions tenen ànim de lucre i gerents amb sous de més de 100.000€, no es fiscalitzen ni existeix cap control públic de les desenes de milions d’euros que se’ls dóna. Recordem que la DGAIA dóna en aquestes Fundacions per l’atenció i cura de la infància protegida entre 3.500€ i 5.500€ per mes i infant, depenent del tipus de Centre Residencial i característica del nen/a.

- El cas del Sr. Ricard Calvo membre i ex-regidor d’ERC a Girona, investigat pel jutjat d’instrucció número 24 amb diverses denúncies de possibles irregularitats en el seu pas com a Director General de la DGAIA, és un cas més d’un engranatge i d’un sistema de protecció d’infància que estableix aliances perverses entre gran capital disfressat de suposades entitats sense ànim de lucre, amb polítics i partits que presumptament afavoreixen des del Departament de Benestar Social i la DGAIA a Entitats properes. Aquestes sovint funcionen com a empreses mercantils, amb grans beneficis econòmics que obtenen gestionant el recursos destinats a protegir a la part mes feble de la nostra societat. (amb exemples d’empresaris sense escrúpols com Florentino Pérez). Malauradament, el problema no és només un partit (ERC) i una persona (R. Calvo), sinó el sistema de protecció d’infància en el seu conjunt que prioritza el benefici econòmic de certes entitats-empreses que aprofiten la privatització i precarització dels serveis socials i de protecció a l’infància per enriquir-se. Recordem que actualment al voltant del 85% de places residencials de protecció a la infància es troben en mans privades, fent-ne negoci. No sabem si aquesta pràctica serà legal pel jutjat número 24, però per nosaltres és totalment immoral i ens fa molt i molt de fàstic.

- Denunciem i seguirem denunciant aquesta situació: les portes giratòries, la privatització, la precarització i la corrupció i ineficàcia del sistema de protecció d’infància. Una situació que provoca que moltes educadores socials de diferents entitats com FASI, EDUVIC, i d’altres, no estiguin cobrant regularment les seves nòmines durant els darrers mesos.

- Denunciem també els dos acomiadaments improcedents que hi ha hagut a la Fundació EDUVIC durant els darrers dies.

- Reclamem que es faci una auditoria general, pública i independent a les principals entitats del sector i s’estableixi un òrgan de control que fiscalitzi de manera regular que els diners que reben arriben a la gent que s’atén als diferents serveis.

- Finalment fem una crida a les educadores i treballadores socials del sector públic i privat a no romandre passives, a organitzar-nos, i a denunciar aquesta situació i lluitar per revertir-la.

Sector Social de CGT
https://twitter.com/sectorsocialcgt

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Està clar, vaga!
  2. A cap espai de la vida. Manifest 25N
  3. 25 N día Internacional contra les violències masclistes
  4. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  5. Vaga Indefinida a partir del 30 de Novembre a Ramcon, a Mollet del Vallès
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. Quotes afiliació 2021
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  10. Reflexions de TEEI. Jo dic prou!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid