En defensa dels drets i les llibertats, diem No a l'ordenança del civisme de CiU i PP a Reus, diem No a la repressió - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

En defensa dels drets i les llibertats, diem No a l’ordenança del civisme de CiU i PP a Reus, diem No a la repressió
Comunicat CGT Baix Camp-Priorat
divendres 28 de febrer de 2014 / Comunicats / Visites: 273
Menéame

La deriva autoritària i repressiva en la qual està immers el PP a nivell de l’estat espanyol, que està retallant drets i llibertats fins a uns límits que representen una tornada al franquisme en molts aspectes, ha arribat ara a Reus amb una ordenança del civisme que el govern municipal de CiU-PP vol tirar endavant. Ja se sap que en determinats temes les dretes s’entenen fàcilment i comparteixen valors similars.

L’ordenança del civisme de Reus, tal com ha passat en altres ciutats, és una mesura amb una intencionalitat i una finalitat clarament polítiques, a un any de les properes eleccions municipals, presentada ara oportunament amb l’ànim de treure’n un rèdit electoral. L’aprovació d’aquesta ordenança era des de fa mesos el gran objectiu d’Alícia Alegret, primera Tinent d’Alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, i del PP, objectiu al qual l’alcalde Pellicer i CiU s’han plegat totalment.

Tenim al davant una ordenança retrògrada amb vocació clarament repressora, basada en el càstig i la sanció, que són els elements clàssics amb que la dreta intenta resoldre les problemàtiques socials, les quals no busca solucionar sinó simplement amagar i invisibilitzar, treure-les de l’esfera pública a cop de multa.

Una ordenança que ho castiga tot, o quasi tot, fins a límits surrealistes i esperpèntics. Una ordenança que no vol facilitar la convivència a partir del diàleg, la mediació, la intervenció dels serveis socials, la negociació, la formació i la cultura, sinó retallar drets i llibertats i imposar una determinada visió de l’ordre i la llei en termes estrictament policials i sancionadors. Hi ha moltes qüestions a les que ens podríem referir, però aquestes són les que destaquem des del nostre àmbit:

No volen ajudar a la gent que te problemes per falta de recursos econòmics, no volen acabar amb la pobresa i la precarietat de molta gent, sinó amagar-les, que no es vegi gent al carrer demanant almoina o buscant menjar als contenidors d’escombraries, per això aposten per sancionar-los amb unes multes, que a més tampoc podran pagar per falta de recursos.

No volen facilitar que determinats col·lectius i entitats socials, culturals, sindicals o polítiques tinguin canals d’expressió al carrer per tal de fer arribar a la ciutadania les seves activitats i propostes, per això, en lloc d’instal·lar més cartelleres o pirulís tal com porten mesos anunciant que faran, volen multar el repartiment de fulls al carrer, la col·locació de cartells, penjar pancartes, etc, fins a uns límits que ratllen l’absurd, només es podrà fer ens els pocs espais autoritzats existents i prèvia autorització municipal. Això té una finalitat molt clara, dificultar l’actuació dels col·lectius i moviments socials amb idees transformadores i sense recursos econòmics per accedir a determinades dinàmiques propagandístiques, silenciar les veus i opcions dissidents i retallar totalment la llibertat d’expressió.

No volen defensar els drets de les dones (vegi’s sinó les seves posicions en el tema del dret a l’avortament o davant la desigualtat existent entre sexes a nivell salarial i de drets en general) sinó utilitzar temes com el del vel integral o niqab, tot i que a Reus es poden comptar amb els dits de les dues mans les dones musulmanes que vesteixen així, per tal de convertir una qüestió residual en el tema central de l’ordenança (val a dir que amb la inestimable col·laboració de molts mitjans de comunicació) i reforçar així la fidelitat electoral d’amplis sectors dels seus votants ara que s’acosten eleccions.

Reforcen i blinden l’arbitrarietat policial facilitant l’actuació contra ciutadans i ciutadanes a partir d’abstraccions com "negar-se a facilitar la informació requerida pels agents de l’autoritat" o "faltar al respecte amb comentaris irrespectuosos o grollers, cridar o recriminar als agents de l’autoritat", uns termes tant imprecisos que obren la porta a que es pugui sancionar de forma indiscriminada, a partir de la versió policial, a aquelles persones a qui els agents, pels motius que sigui, decideixin castigar i sancionar.

Resulta molt instructiu que, tres anys després que places i carrers de moltes ciutats s’omplien d’acampades i de manifestacions de gent criticant a la classe política, la corrupció, les retallades, la falta de democràcia real, la crisi-estafa, etc, aquesta ordenança inclogui entre les actuacions sancionables el fet de "acampar en vies i espais públics amb tendes". Tota una metàfora d’una classe política que no ha entès res, que només pensa en blindar-se i seguir mantenint els seus privilegis, que ja s’ha oblidat d’aquell crit del 15-M tant repetit als carrers, aquell crit de "No ens representen". Misèria política i misèria de polítics que ens malgovernen i ens trepitgen.

En definitiva, una ordenança que va molt més enllà de fomentar els civisme i regular la convivència i que té altres finalitats de defensa d’uns interessos polítics molt concrets.

Per a nosaltres, incívica és la corrupció, incíviques són les retallades de drets i serveis, incívica és la pobresa i l’atur, incíviques són les desigualtats socials, incívica és l’explotació laboral, incíviques són determinades actuacions repressives, incívic és fer fora la gent de les seves cases, incívica és l’estafa bancària, incívics són els salaris de determinats polítics, banquers i empresaris, incívic és el racisme, el feixisme i la xenofòbia, incívic és retallar la llibertat d’expressió,... però clar, de tot això i de moltes altres coses l’ordenança reusenca del civisme no en parla.

Volen construir una imatge de ciutat amb una façana suposadament neta, neutra i lluent, darrera de la qual quedin amagades realitats vitals molt més obscures, tristes i dures, i actuacions polítiques més que qüestionables.

Per tot això, diem NO a l’#ordenançaincívica i cridem a denunciar-la, a desobeir-la i a fer-la inoperant.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

>>> Mireu també el comunicat de l’Assemblea Popular de Reus en aquest enllaç:

L’Assemblea Popular contra #ordenançaincívica de PP-CiU a Reus
https://primaverareus.wordpress.com/2014/02/27/lassemblea-popular-contra-ordenancaincivica-de-pp-ciu-a-reus/

>>> En documents adjunts teniu uns models de cartells per a difondre.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  6. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  7. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  10. Campanya Aturem la Invasió

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid