Comunicat Urgent Reforma L.O.P.J. i Mobilització - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat Urgent Reforma L.O.P.J. i Mobilització
dimecres 7 de novembre de 2018 / Notícies / Visites: 297
Menéame

Les organitzacions firmants mostrem la nostra ABSOLUTA OPOSICIÓ a la reforma de la LOPJ, amb el suport de la majoria dels partits polítics, que significarà un retrocés sense precedents dels nostres drets i que tindrà una repercussió enormement perjudicial sobre el Servei Públic de la Justícia. El passat 30 d´octubre, amb la justificació de recuperar els 3 dies d´assumptes particulars, al Congreso es va introduir en el darrer moment en l´ordre del dia, “quin cavall de Troia”, la modificació dels art. 347 bis, 489 o 521 L.O.P.J , negant-se, malgrat tot, a modificar l´article 490 per a poder recuperar el 50% de les places reservades per a la promoció interna, l´art. 504 per a posar fi ja als descomptes per I.T. , o l´art. 516 pel reconeixement de la carrera professional com a concepte retributiu recollit en el EBEP.

La modificació de la LOPJ empitjora i suposa una pèrdua de les condicions laborals de Gestors, Tramitadors i Auxilis i provocarà:
-  Que el centre de destí sigui tot el municipi. De fet, és el final dels concursos de trasllat, tal i com els coneixem.
-  La mobilitat forçosa dels treballadors (l´administració podrà assignar-nos a qualsevol lloc de treball dintre del municipi, per càrregues de treball, baixes, etc.)
-  Reducció de nomenaments de funcionaris interins per cobertura, càrregues extra de treball, baixes... per la mobilitat forçosa que hi haurà entre els funcionaris titulars per aquests supòsits.
-  Supressió de fet de partits judicials mitjançant la creació dels tribunals d´instància.
-  La no modificació de l´art. 504 provocarà una discriminació flagrant respecte a la resta dels funcionaris de les Administracions Públiques, que no pateixen ja descomptes per I.T.
-  La reducció al 30% de les places reservades per a la promoció interna és un menyspreu als coneixements i experiència dels treballadors i treballadores de l´Administració de Justícia i segueix suposant un greu impediment pel nostre desenvolupament professional.
-  L´art. 4 del EBEP exclou expressament al personal de l´Administració de Justícia, entre altres , de l´aplicació directa de les disposicions pel fet de tindre legislació específica pròpia. Així, el reconeixement a la carrera professional com a concepte retributiu ha d´ésser recollit explícitament a la LOPJ.
No entenem ni compartim que, durant els darrers mesos, els sindicats convocants de la vaga no es posessin en contacte amb la resta de sindicats amb representació a tot l´Estat i a les diferents CCAA per a constituir un equip de treball, analitzar la situació i discutir les mesures a prendre. Davant un assumpte de tant abast com la reforma de la L.O.P.J. , que afecta al 100% dels més de 40.000 treballador/es de tot l´Estat, ningú pot actuar en nom dels altres ni atribuir-se la representació de tots, i més encara quan alguns d´aquests sindicats no la tenen en algunes CCAA i han deixat de banda a altres sindicats que si estant representats a la Mesa Sectorial del Ministeri de Justícia.

Per tot plegat, el sorprenent és que es convoquin CONCENTRACIONS des de el dimarts 6 de novembre fins el dia 16, I INCLÚS S´ANUNCIÏ UNA VAGA a nivell estatal mitjançant els mitjans de comunicació pel dia 16 de novembres, sense, amb caràcter previ, CONVOCAR cap ASSEMBLEA amb els TREBALLADORS I TREBALLADORES, per a informar i consultar-los les possibles fórmules d´actuació a dur a terme davant aquest greu atac contra els nostres drets.

Un darrer exemple d´aquesta desinformació és el desconeixement absolut que tenim del contingut de la reunió urgent mantinguda per UGT,CCOO, STAJ i CSI-F amb el Secretari d´Estat el passat dia 31 d´octubre a les 12 hores. Des d’aquí fem una crida a tots els treballadors i treballadores de l´Administració de Justícia a unir forces i a mobilitzar-se. Certament, no és moment de retret, però tampoc de protagonisme ni de justificacions de cap tipus. Ens dirigim a tots i a totes sense exclusió, als afiliats i als no afiliats, en un moment de gravíssima importància i clau per a la defensa dels nostres legítims drets, pel que convocarem amb UNITAT D´ACCIÓ a totes aquelles mesures que estimem precises.

ENFRONT L’EMPITJORAMENT DE LES NOSTRES CONDICIONS LABORALS I PEL RECONEIXEMENT DELS NOSTRES DRETS

UNITAT PER A DECIDIR, UNITAT PER A ACTUAR!!

CGT Justicia BCN
https://twitter.com/100justos

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  2. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  3. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  4. CGT denuncia la precària situació existent a Correus de Sabadell
  5. Material Vaga General Feminista 8M
  6. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals
  7. CGT Catalunya treu múscul arreu l’1 de maig.
  8. La CGT Lleida critica la inacció d’Educació (ERC) en el cas Maristes
  9. Actualitzar l’anarquisme sense adulterar-ho
  10. Davant la convocatòria de vaga del 16 de maig

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid