La CGT demanda el departament de Treball de la Generalitat per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT demanda el departament de Treball de la Generalitat per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària
dijous 29 de novembre de 2018 / Actualitat / Visites: 446
Menéame

Demà 30 de novembre es procedirà a enregistrar una demanda davant el TSJC contra el Departament de Treball de la Generalitat, per incomplir les reiterades peticions de mediació que des de la CGT s’han realitzat durant la vaga d’Atenció Primària.

Demà 30 de novembre a les 12:30h, el sindicat CGT convoca una roda de premsa al CAP Guineueta, Passeig de Valldaura, 135, per explicar el contingut d’aquesta demanda així com la situació del conflicte a l’Atenció Primària.

La CGT va convocar 5 dies de vaga per a tot el personal d’Atenció Primària, col·lectius sanitaris i no sanitaris, que treballessin directament a l’ ICS o per empreses concertades pel CatSalut. Es tracta, doncs, d’una convocatòria pròpia i més àmplia que l’altra existent en les mateixes dates.

El departament de Mediació, en canvi, va citar només a una de les parts sindicals en conflicte, per encàrrec del conseller de Treball. Aquest dimarts, en veure que no es procedia a facilitar la negociació en les mateixes condicions per part del departament de mediació, la CGT va requerir que es fes aquest pas.

En no produir-se cap moviment per part del departament de Mediació, la CGT va demanar reiteradament dimarts, dimecres i dijous a la Direcció de Relacions Laborals de la Generalitat, que es fes efectiva la convocatòria de mediació que està dins les competències del seu departament, obtenint només llargues i cap resposta satisfactòria.

En comprovar una situació reiterada de discriminació i vulneració de la llibertat sindical de la CGT, al no voler el departament afavorir la negociació per la qual es realitzava la vaga, des de la CGT considerem que:

- El departament de Treball ha incomplert el seu paper neutral en els conflictes sindicals i ha participat de l’ estratègia del departament de Salut que preferia no haver de negociar amb la CGT. Segurament perquè les propostes de la CGT eren més ambicioses i representaven a tots els col·lectius de treballadors.

- La CGT no ha tingut el mateix tracte en la realització de convocatòries de mediació i negociació que Metges de Catalunya, malgrat tenir una convocatòria pròpia i amb un àmbit de treballadors cridats a la vaga més ampli.

Lamentem aquesta confusió de papers al ser els departaments alhora mediadors i patronal i esperem que no es tornin a produir mai més en el futur. Mentrestant, la demanda continuarà el seu curs legal.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  2. Formulari d’afiliació (beta)
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  5. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid