CGT denuncia la presència d'amiant a la seu de la brigada municipal de Cerdanyola - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT denuncia la presència d’amiant a la seu de la brigada municipal de Cerdanyola
diumenge 20 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 192
Menéame

Amiant en dependències municipals de Cerdanyola on hi ha 60 treballadors i treballadores realitzant les seves feines

L’equip de govern de l’esquerra transformadora no pren mesures

Uns seixanta treballadors i treballadores de la brigada municipal d’obres de l’ajuntament de Cerdanyola, fan els seus treballs en un local amb amiant, segons informes del propi ajuntament i del Comitè de Salut laboral, es constata que hi ha perill per als treballadors per la presència de l’agent cancerigen.

El risc es produeix com a conseqüència de les deficiències que afecten l’edifici del Carrer Camp núm. 56, propietat de l’ajuntament de Cerdanyola,i que són denunciades des de fa anys.

En concret la degradació en la coberta de l’edifici, es remunta almenys, al mes d’octubre de 2015, tal com es recull en l’informe tècnic “…l´estructura de ferro que suporta el sostre està patint una deterioració important tant amb els possibles perills que podria comportar..”

Els perills descrits es referien a la proximitat d’humitats a les instal·lacions elèctriques. Malgrat l’existència de plaques de fibrociment en la coberta, la seva possible perillositat no s’avalua, fins a tres anys després en què, en data 23 de novembre de 2018 l’informe tècnic emès per l’arquitecte tècnic municipal recull sense cap dubte els riscos d’exposició a l’amiant derivats de la degradació de les plaques de fibrociment.

L’informe proposa el trasllat de la plantilla. El comitè de seguretat acorda per unanimitat, el dia 11 de desembre que s’abordin les mesures preventives abans d’un mes, perquè ningú segueixi exposat al risc i s’insta al trasllat a un local adequat.

Malgrat tot això, a data 16 de gener de 2019 des de CGT desconeixem que s’hagi pres cap mesura per a salvaguardar la salut i la vida dels treballadors. Mentrestant, la plantilla continua treballant en el local, prolongant d’aquesta manera la seva exposició a un mineral cancerigen com és l’amiant i que es ve donant des de fa ja massa temps.

CGT exigim que es tanquin les dependències amb amiant i que es reubiqui a la plantilla en un lloc que anar a treballar no suposi jugar-se la vida ni la salut. És intolerable la passivitat dels polítics de l’esquerra transformadora que gestionen l’ajuntament.

CGT - Administració Pública Barcelona

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  6. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  7. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  10. Campanya Aturem la Invasió

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid