Vaga Indefinida al Bicing de Barcelona, en tots els horaris, des del dimarts 8 d'octubre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Vaga Indefinida al Bicing de Barcelona, en tots els horaris, des del dimarts 8 d’octubre
Concentracions cada dia, des del dimarts 8 d’octubre Plaça Sant Jaume a les 10.30h.
dijous 3 d'octubre de 2019 / Acció Sindical / Visites: 58
Menéame

Al gener de 2019 va entrar a gestionar el Bicing de Barcelona l’empresa UTE Pedalem Barcelona (formada per Cespa, filial de Ferrovial, i PBSC del Canada). A l’actualitat la plantilla és d’uns 150 treballadors i treballadores. La gestió és per 10 anys i l’ajuntament els aporta una quantitat de 15 milions d’euros cada any, en total 150 milions d’Euros.

La Vaga la convoquem la CGT (6 delegats) i COBAS (3 delegats) que representem el total del Comitè d’Empresa, havent estat recolzades per les assemblees de treballadors molt majoritàriament

Per part dels treballadors hem donat un marge de 9 mesos a la nova empresa perquè es posés en funcionament i li hem anat traslladant les reivindicacions que la plantilla ve arrossegant des dels inicis de l’activitat a la ciutat fa ja 12 anys i que cada vegada que hi ha una nova licitació i canvi d’empresa no es solucionen. Hem estat negociant amb l’empresa i acostat posicions totes dues parts, però la negativa a acceptar reivindicacions que considerem bàsiques i importants ha fet impossible l’acord.

Responsabilitzem a l’Ajuntament de Barcelona per la seva falta de diàleg amb els treballadors de les empreses subcontractades i la necessitat que les licitacions garanteixin condicions dignes, i per a això han de conèixer i parlar amb els treballadors abans de publicar les licitacions i no només amb les empreses.

Les reivindicacions dels treballadors són, salaris justos, (moltes categories estan al voltant dels 1.000 Euros), condicions socials dignes, un únic conveni per a tota la plantilla ( en l’actualitat n’hi ha dos) que l’empresa complementi fins al cente per cent del salari les baixes per accident laboral, hospitalització i intervenció quirúrgica, passar a fixos als qui portin a l’empresa 6 mesos, augment en els plusos de nocturnitat i caps de setmana, compliment de la Llei de Prevenció i organització del treball que respecti el codi de circulació. Aquests serien alguns de les reivindicacions.

Els sindicats CGT i COBAS esperem que el sentit comú s’imposi i que la participació d’aquells organismes implicats, pugui ajudar a trobar una solució satisfactòria al conflicte.

La Vaga Indefinida s’ha convocat i ratificat en assemblees de treballadors. NO podem esperar més anys a tenir unes condicions i salaris dignes. Totes les empreses que han tingut la licitació anteriorment s’han portat ingents sumes de beneficis, deixant als treballadors en la mateixa situació de misèria.

Concentracions cada dia, des del dimarts 8 d’octubre Plaça Sant Jaume a les 10.30h.

Barcelona a 2 de octubre del 2019

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  2. La CGT Lleida critica la inacció d’Educació (ERC) en el cas Maristes
  3. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals
  4. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  5. Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
  6. Vaga a Unísono el 28 de gener i concentració a Barcelona
  7. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  8. Material Vaga General Feminista 8M
  9. Davant la convocatòria de vaga del 16 de maig
  10. Actualitzar l’anarquisme sense adulterar-ho

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid