CGT davant la situació de les treballadores i treballadors de l'empresa EXPERTUS - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT davant la situació de les treballadores i treballadors de l’empresa EXPERTUS
divendres 15 de novembre de 2019 / Acció Sindical / Visites: 172
Menéame

Des de CGT portem ja massa temps denunciant la situació que viuen les i els treballadors de les empreses subcontractistes, que presten diferents serveis amb les administracions públiques, siguin aquestes municipals, de l’estat o autonòmiques, en diferents llocs de treballs, com manteniment d’edificis, jardineria, recollida viària, neteja o altres.

Aquestes persones treballadores es troben en una situació de doble vulnerabilitat, a causa de la precarietat associada a aquesta forma, poc encoberta, de privatització del sector públic, amb licitacions opaques i gens transparents, quan no directament fraudulentes, que finalment generen una administració paral·lela amb clars tints clientelistes i caciquils, en quan a la contractació es refereix, amb un teixit d’empreses servicials que no expressament de serveis, que es reparteixen el pastís aquí i allà, en les licitacions públiques en les quals són capaces d’introduir-se, amb ofertes que en moltes ocasions no compleixen, fagocitant-les i corrompent-les, oblidant la fi última que tenen aquests serveis, fomentant, en última instància, una altra forma més de portes giratòries, perquè curiosament sempre són els mateixos. Els caps, els gerents, les llistes de treballadors subrogables que no compleixen els requisits per això, però que apareixen per davant d’uns altres...

Aquest és el cas de l’empresa EXPERTUS, que a Mollet del Vallés manté diversos i sucosos contractes amb l’Ajuntament. També tenen contractes amb els ajuntaments de Sevilla, Huelva, Cadis o Sant Ferran ia la resta de l’estat, a través de diferents entramats públic-privats, així com amb les diputacions i fins i tot amb la pròpia Junta, incomplint sistemàticament la Llei de Contractes en el Sector Públic, ja que empra la seva condició per a finançar-se a costa de les nòmines dels seus treballadors i treballadores, que sofreixen retallades en els salaris, falta de EPIs, materials, equipament i utilitzen pràctiques com coaccions, amenaces, sancions, frau a la Seguretat Social, incompliments del conveni laboral, acomiadaments, reducció de les hores de contracte per, en definitiva, humiliar i empobrir als treballadors i treballadores que es planten davant tant de despropòsit.

Tot això ha donat lloc, des de fa mesos, a la situació actual que viuen els treballadors i treballadores de Expertus, amb endarreriments i severes irregularitats per part de l’empresa per abonar les nòmines. Per desgràcia, a CGT ja sabem en què acaba tot això, ja que una vegada que aquest frau piramidal cau, l’empresa toca el dos, abandonant als treballadors i treballadores que es veuen en una situació de vulnerabilitat i incertesa, fins que una altra "nova" empresa ve a subrogar-los, no sense problemes, perquè el cicle doni una nova volta. Sense que res canviï. Perquè tot segueixi igual, ja que són molts i nombrosos els estómacs agraïts. Els que s’aprofiten de tot això.

Des de CGT ens sumem i amplifiquem la denúncia pública contra l’empresa Expertus, ja que és si més no sospitós que justifiqui la situació d’impagament i endarreriment en el pagament dels salaris dels seus treballadors i treballadores, adduint que el seu director o soci hagi desaparegut, emportant-se els diners de l’empresa i que a causa d’això té problemes de liquiditat. Per la CGT a hores d’ara això ens sembla un desvergonyiment, un nou engany i una aixecada de camisa. Màximament amb una empresa que manté suculents contractes amb l’administració i continua presentant-se a nous concursos públics, quan d’altra banda actua de forma completament insolvent envers els seus propis treballadors.

Des de CGT exigim a l’empresa Expertus responsabilitat, tant per als seus treballadors com per les administracions per a les quals presten els seus serveis, perquè són aquestes administracions les veritables responsables directes i subsidiàries en permetre tots aquests abusos.

JA N’HI HA PROU D’EXPLOTADORS!!
ELS DRETS ES DEFENSEN!!

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid