Carta demanant un posicionament homogeni en la denegació dels ERTOs al Transport Públic - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Carta demanant un posicionament homogeni en la denegació dels ERTOs al Transport Públic
Adreçada a Josep Ginesta i a M. Luz Bataller
divendres 10 d'abril de 2020 / Acció Sindical / Visites: 220
Menéame

Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya s’ha fet arribar a Josep Ginesta (Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies) i a M. Luz Bataller i Cifuentes (Directora general d’Inspecció de Treball de Catalunya) una carta denunciant els ERTOs que s’estan produint a empreses de transport públic.

Aquestes ERTOs no tenen base legal i no té sentit que es permetin des de l’administració, encara menys si tenim en compte que ja hi ha casos en els que el mateix tipus d’ERTO ha estat denegat, com ha passat amb MOHN Baix Bus.

Contingut de la carta:

Actuacions sobre ERTOs al transport públic

Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya volem traslladar-vos el preocupant abús que estan fent empreses del sector de transport públic dels ERTOs, realitzant-los sense cap causa que els justifiqui.

Entenem que la Inspecció de Treball pot estar en situació de saturació pel número d’expedients presentats, però observem que cal un posicionament homogeni en els realitzats en aquest sector doncs les causes i context són equivalents.

Recentment la Inspecció de Treball ha denegat un ERTO a l’empresa ‘Autobuses Mohn’ mitjançant una resolució expressa bastant després dels cinc dies marcats per a fer una primera valoració, fent que l’empresa hagués d’abonar a la plantilla el salari dels 17 dies que portava actiu l’ERTO. La mateixa situació es va produir a l’empresa BaixBus.

• Com vostès saben el transport públic de passatgers és un dels indicats en l’article 34.6 del RDL 8/2020.

• Que el Decret/Llei de la Generalitat de dia 17 de març estableix en el seu article 13, en el capítol de transport públic, que es procedirà a l’abonament a les empreses dels posibles increments de despeses en transport o disminució del ticketatge.

• Que la ATM (Autoritat del Transport Metropolita) a la seva circular 4/2020, i dins de les indicacions del decret llei de 17 de març, establia els costos salarials per posible flexibilització de la plantilla com a despeses computables.

En definitiva, els marcs jurídics són prou clars per determinar que no coexistiexen causes per realització d’ERTOs per causa major un cop sent òbvia la compensació que se’n derivarà a les empreses de transport públic i la seva consideració de sector essencial segons el RDL 8/2020.

Tot i així, encara hi ha empreses que han presentat ERTOs en aquestes situacions i que encara no han tingut el mateix tractament en base a aquests fets, de forma homogènia al realitzat a BaixBus i Mohn.

Algunes d’aquestes empreses són: MOVENTIS, OLIVERAS, ROSANBUS, MOHN, CASAS, MONBUS i altres.

Per tant, des de la CGT de Catalunya requerim es realitzin resolucions expresses sobre les diferents empreses del transport públic que han presentat ERTOs i es realitzin les oportunes regularitzcions (abonament a la seguretat social de posibles pagaments a nòmines, restabliment de nòmines per part de les empreses als i les treballadores). Cal garantir homogeneitat per evitar discriminacions i adaptar-se a la regulació existent.

Quedem a l’espera de resposta.

Carta en PDF

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  7. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid