La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
dijous 27 d'agost de 2020 / Acció Sindical / Visites: 359
Menéame

La Secció sindical de la CGT en Parcs i Jardins I.M. sent un profund pesar per la mort ahir d’un home de 41 anys que es trobava assegut en un banc públic al Parc de la Ciutadella i que va ser víctima mortal de la caiguda d’una palmera de gran grandària. El nostre més sincer condol a la seva família i amistats.

Arbres i palmeres són éssers vius de gran grandària composts de matèria orgànica. L’interior dels seus troncs o estipes se’ns amaga a la vista i arbres o palmeres que aparentment es troben en bon estat podrien no estar-ho, com és el cas que ens ocupa.

Ahir una petita ràfaga de vent va fer fer trencar la estipe d’una palmera amb nefast resultat. Per aquest motiu els pròxims dies el Parc de la Ciutadella romandrà tancat al públic. Treballadors/as de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona estem comprovant l’estat de les palmeres que en aquest parc es troben, no vaig agafar totes les de la ciutat.

El mètode utilitzat és el d’exercir tensions sobre el tronc per a provocar oscil·lacions que evidenciïn possibles problemes en la seva estructura.

El mètode no és molt científic, no estem usant tensiòmetres, resistómetros o dinamòmetres. per a exercir tensions concretes o examinar en profunditat zones alterades amb cavitats o similars. El mètode consisteix a lligar una corda al estipe (tronc de palmera) i dos o tres treballadors estiren d’ella amb força. Un tècnic municipal, amb o sense titulació, observa les oscil·lacions i decideix si aquella palmera està o no en bon estat. No és un mètode molt ortodox, però és l’únic del qual disposem.

L’I.M. de Parcs i Jardins de Barcelona sofreix una greu falta de personal en general que impedeix donar un servei adequat. La falta de formació actualitzada del seu personal no facilita valoracions adequades de l’estat de l’arbratge. La falta del material tècnic necessari per a aquestes tasques tampoc facilita diagnòstics precisos i reals.

Des d’aquí denunciem aquests fets que potser no havien evitat el fatal accident, però potser sí.

Més personal, més formació, més mitjans, més especialització, més professionalització són demandes que avui dia cauen en sac trencat.

https://cgt-sapb.cat/2020/08/27/seccio-parcs-accident-ciutadella/

Video:

http://www.cgtcatalunya.cat/IMG/mp4/la_cgt_a_parcs_i_jardins_sobre_accident_al_parc_de_la_ciutadella.mp4

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  2. Formulari d’afiliació (beta)
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  5. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid