Característiques del CESL. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Característiques del CESL.
dilluns 1 de gener de 2007 / Centre d’Estudis Sòcio-Laborals (CESL) / Visites: 10997
Menéame

Centre d’Estudis Sociolaborals

El CESL, és una associació sense ànim de lucre fundada el 1987 i vinculada des de 1989 a la Confederació General del Treball de Catalunya. Des de 1990 està acreditat com a Centre Col·laborador de Formació Ocupacional del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i col·labora en els programes de formació sindical de la Confederació.

A partir de 2002, el CESL es va orientar proncipalment a la Formació Contínua, participant en els programes de formació de reciclatge del Departament de Treball i en plans de formació a empreses. Posteriorment en el 2005 va incorporar-se a la recerca en matèria de formació, participant en el programa d’Accions Complementàries i d’acompanyament a la formació que gestiona el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya del Departament de Treball.

Des de 1990, el CESL està acreditat com a centre col.laborador del Departament de Treball. El 2002 el CESL va abandonar la participació en el programa de Formació Ocupacional (treballadors en atur) per acord de la CGT, però va continuar en el servei d’ofertes i demandes de treball.

Durant els anys 1992 i 2000 el CESL va estendre la seva actuació a Lleida (1992-2000), Tarragona (1996-1999) i Girona (1992-1998), però per diversos motius interns i externs va haver de limitar-se a Barcelona a partir del 2001.

Des del 2002, el CESL ha orientat la seva actuació externa a l’àmbit de la Formació Contínua (cursos de Prevenció de Riscos Laborals, Ofimàtica i Gestió de residus) i altres projectes relacionats amb la seva projecció com a centre de formació i de recerca en els àmbits laboral i social (projecte de recerca sobre el perfil dels formadors de formació contínua i projecte de recerca per a la memòria històrica).

ORGANIGRAMA SISTEMA PÚBLIC DE FORMACIÓ PROFESSIONALLa seva constitució jurídica com associació sense ànim de lucre, vinculada a la CGT però sense forma part d’ella, li permet participar en diversos projectes laborals i socials promoguts des de les administracions públiques (catalanes, espanyoles i europees) amb el conseqüent accés a les subvencions dels costos econòmics (contractació de tècnics, material i subministres) que comporta la realització d’aquests projectes.

Aquesta activitat del CESL, a diferència de la CGT, ens permet disposar periòdicament, segons cada projecte, d’un grup de tècnics i professionals dedicats a les tasques de formació, assessorament i recerca, amb una clara finalitat de donar suport i reforçar l’activitat de la CGT davant dels treballadors, i projectar-se com un referent de responsabilitat, compromís i d’actuació a les empreses, sectors i territoris, i sobre tot en un àmbit com és la Formació Contínua del que els sindicats majoritaris o institucionals ens volen excloure.

En aquest sentit, el CESL podrà proposar a la Secretaria de Formació del SP Confederal, els projectes en els que podria participar tenint en compte les característiques d’aquests i la repercussió en l’activitat sindical i social per a la CGT.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  2. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  3. Vaga a Unísono el 28 de gener i concentració a Barcelona
  4. Ha sortit el número 208 de la revista Catalunya (Abril 2019)
  5. Manifest en defensa de les biblioteques públiques de Barcelona
  6. Ha sortit el número 207 de la revista Catalunya (Març 2019)
  7. Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
  8. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez
  9. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  10. Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid