El 15-O, FemBlock amb Feministes Indignades! - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El 15-O, FemBlock amb Feministes Indignades!
divendres 7 d'octubre de 2011 / Dones llibertàries / Visites: 1362
Menéame

Les Secretaries de la Dona de CGT Girona, Telefónica, Acció Social i Gènere Banca i la de Gènere del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya donen suport a aquesta convocatòria, i fan una crida a tots els sindicats i territorials de la CGT de Catalunya a participar a aquesta gran manifestació del 15-O, així com a participar al Bloc de Feministes Indignades.

El 15-O, quan es compleixen els cinc mesos del 15-M, milions de persones prendrem de nou els carrers per a demostrar la nostra indignació i el nostre rebuig contra les retallades socials i demostrar que no som mercaderies en mans de capitalistes i governants al seu servei.

Aquesta és una convocatòria internacional i a Barcelona sortirem al carrer sota el lema “De la indignació a l’acció, les nostres vides, no els seus beneficis”, com un inici d’una tardor de mobilitzacions pel nostre futur.

Com a Feministes Indignades treballem intensament dins del 15-M per fer visible que les retallades socials també estan marcades per el gènere, per el sistema de dominació patriarcal. I també ens proposem fer-nos ben visibles en aquest 15-O com a dones i com a feministes.

Per això comptem amb totes vosaltres dones, trans, nenes, mares, àvies, cosines, estudiantes, treballadores domèstiques, immigrades, precàries, amb diversitat funcional, no estàndards, gitanes, camperoles, mestres i prostitutes per a aconseguir-ho. I si des dels barris, pobles i viles es sortirà en columnes, nosaltres, totes nosaltres, organitzarem el nostre BlokFem amb el nostre lema: “De la indignació a l’acció, les nostres vides, els nostres cossos, els nostres treballs, no els seus privilegis, no els seus beneficis”. Sortirem de Palau de Mar (seu de Benestar i Família) i pujarem per Via Laietana per a unir-nos a la manifestació general a Plaça de Catalunya.

Volem que sigui un Fem Block divertit i també reivindicatiu… Posem a treballar la nostra imaginació per a aconseguir-ho!

Dissabte 15 d’Octubre a les 16 hores a Palau de Mar

Si no arribes a les 4, ens veiem a la cantonada del banc d’Espanya de plaça Catalunya per començar juntes la mani al voltant de les 17h.

Per a totes les que vulgueu fer pancartes i coordinar accions:

Dijous 13 d’octubre a les 19h a l’Ateneu Roig de Gràcia, Carrer Ciutat Real, 25 – Mº L4 Joanic

La revolució serà feminista o no serà!!

Ni oprimides pel patriarcat ni explotades pel capitalisme

Jo també estava al Parlament!

Si toquen a una ens toquen a totes

Prou repressió!!

Feministes Indignades

http://feministesindignades.blogspot.com/2011/10/15-doctubre-fem-bloc-feminista-16h.html

************************************************************************

De la indignació a l’acció:

les nostres vides, els nostres cossos, els nostres treballs, no els seus beneficis i privilegis

El 15-O farà cinc mesos que milers, milions de persones vam prendre el carrer i ens vàrem plantar tot dient que no som mercaderies en mans de polítics i banquers. Les feministes hem estat a les places dels inicis, per aclarir que aquesta no és només una crisi econòmica i financera, sinó també de sostenibilitat de la vida de les persones i del planeta; que aquest sistema no se sosté només amb el nostre treball productiu sinó amb el treball domèstic, reproductiu i de cura de les persones, invisibilitzat, impagat i menystingut, que realitzem principalment les dones arreu del món; i que, com els va passar a les nostres germanes de Llatinoamèrica i Àfrica, la gestió governamental de les crisis ens colpejarà doblement i a més n’haurem d’amortiguar els efectes amb més càrrega de treball.

Els governs estatal i català han afrontat la crisi retallant els drets de tota la població, i en especial els de les dones, lesbianes, transexuals i transgènere. La reforma laboral i de la negociació col·lectiva han eliminat les mesures de foment de l’ocupació femenina i han apuntalat l’ exclusió laboral, la temporalitat, parcialitat, precarietat, discriminació i desigualtat salarial que vivim les dones al mercat de treball, a més d’afavorir els abusos i l’assetjament lesbofòbic, homofòbic i transfòbic a la feina. La reforma del sistema de pensions aboca les dones a la dependència econòmica i la pobresa, allargant encara més un període de cotització al que moltes ni arribem per les ‘llacunes’ en la trajectòria professional que suposa tenir criatures o cuidar familiars. Ara es permet a les dones cotitzar dos anys per la cura de filles i fills, atribuint-nos en exclusiva aquesta tasca, i s’inclou a les treballadores domèstiques a la seguretat social sense dret a atur ni a vaga, el que reflecteix la baixa valoració d’aquesta feina.

Els governs afronten la crisi retallant els drets de les dones i aprofundint les desigualtats de gènere: a l’Estat, han eliminat un Ministeri d’Igualtat que només rebia un 0,02 dels pressupostos i han eliminat l’ampliació del permís de paternitat per als homes. A Catalunya, van començar eliminant el Programa de Prevenció de la Violència Masclista del Departament d’Interior i el Programa de Promoció de la Igualtat de Gènere. Després va venir el paquet de retallades de la Llei Òmnibus, que elimina llocs de treball a l’administració i als serveis públics i a sectors com l’educació i la sanitat, que tradicionalment han estat ocupats per dones. La privatització encoberta de la sanitat, el tancament de CAPS i l’allargament de les llistes de espera ens perjudicaran com usuàries, ja que les dones vivim més anys però amb menys salut i, per tant, tenim més malalties cròniques. A més, l’accés a l’avortament a la sanitat pública seguirà sent una carrera d’obstacles i haurem de seguir pagant per poder exercir el dret al propi cos i a una prestació normalitzada a la sanitat pública . Els i les transexuals i transgènere que vulguin accedir a tractaments quirúrgics o hormonals també es veuran afectats per les retallades.

Però a més, el desmantellament de la sanitat pública implicarà més càrregues de treball per a les dones, que seguim sent la majoria de les cuidadores de persones grans o amb necessitats d’atenció especial : el nou règim d’hospitalització ambulatòria (t’operen i te’n vas a casa) comportarà més càrrega de treball de cura per la recuperació; el tancament d’ambulatoris, més temps destinat a acompanyar familiars als ambulatoris, és a dir, menys temps de lleure i de vida.

A més, les retallades en família i educació suposaran més càrrega de treball per a les dones amb criatures; el govern ha retallat el 72% del pressupost del Departament de Benestar i Família; ha suspès les ajudes per famílies amb criatures menors de 3 anys que tenen ingressos superiors als 8000 euros l’any i per a les famílies migrades amb menys de 5 anys de residència a Catalunya. A més, el Departament d’Educació ha eliminat la sisena hora lectiva a les escoles, i ha reduït un 11% les subvencions a les llars d’infants, dificultant encara més la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les famílies, el que significa que aquesta tasca acaba recaient en les dones. L’eliminació de prop de 17.000 places de professorat obligarà als i les mestres a fer classes de reforç a la mainada nouvinguda o amb dificultats d’aprenentatge fora de les hores lectives, el que propicia la segregació i exclusió social.

És una vella recepta: en temps de crisi, els governs lloen la família tradicional i empenyen les dones cap a casa perquè carreguin amb les feines que la societat no reparteix equitativament. I castiguen l’exclusió i la pobresa: per exemple, la Llei Òmnibus decreta la persecució de les prostitutes a les carreteres, ara que les ordenances cíviques les han expulsat de ciutats com Barcelona. El Departament de Benestar Social retirarà la renda mínima d’inserció (PIRMI) a la meitat de les 35.000 persones que el reben, entre les que destaquen les dones, la població migrada, les famílies monomarentals i altres persones en situació d’extrema vulnerabilitat. Retallen les nostres vides però no en mecanismes de control i repressió que serveixen per desplegar caceres de bruixes contra la dissidència, com la que el Conseller d’Interior ha moviment sorgit del 15-M, amb la detenció i processament de 22 activistes fins el dia d’avui.

Les feministes, des de la diversitat de les nostres postures, seguim i seguirem als carrers perquè sabem que sense nosaltres no és possible la revolució, el canvi social i la supervivència dels éssers que habitem aquest planeta. Perquè tenim alternatives d’organització social que conjuguen la justícia social, de gènere i Sud-Nord, i perquè sabem que només lluitant pels nostres drets defensarem el nostre futur. Les crisis que sacsegen el planeta són també la oportunitat de construir un altre sistema econòmic i social que tingui com a centre les persones. Milers, milions de persones pensen com nosaltres i han passat de la indignació a l’acció. No ens miris, uneix-te!

La revolució serà feminista o no serà!!

Ni oprimides pel patriarcat ni explotades pel capitalisme

Nosaltres també estàvem al Parlament! Si toquen a una ens toquen a totes!

#15mlliure

Dissabte 15 d’Octubre, Convocatòria Bloc Feminista: 16 h. al Palau de Mar de Barcelona

17h. cantonada Banc d’Espanya de Plaça Catalunya, Bloc Feminista manifestació del #15O

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  2. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  3. Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
  4. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  5. Vaga a Unísono el 28 de gener i concentració a Barcelona
  6. Ser Antifeixista No és cap delicte. Solidaritat amb en Manel
  7. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  8. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez
  9. Material Vaga General Feminista 8M
  10. Una setmana de vagues i algunes conclusions

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid