La vaga del 29M a Reus - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La vaga del 29M a Reus
diumenge 25 de març de 2012 / Vaga 29M / Visites: 929
Menéame

L’Assemblea Popular de Reus i els col·lectius que li donen suport (CGT, EIC, 15M) convoca a la vaga general del 29M.

El 29 de març a Reus:

Trobada del piquet de l’Assemblea Popular de Reus a les 6h. del matí al local de la CGT per iniciar el recorregut

Concentració a les 11.30h. a la Plaça Mercadal

Comunicat:

Contra la reforma laboral i el pacte social, vaga general i vaga de consum el 29 de març

Des de l’any 2007, el conjunt de la població, especialment la classe treballadora, el jovent, les pensionistes, els estudiants, els desnonats … venim suportant sobre les nostres espatlles el pes d’una crisi econòmica provocada i dissenyada des de la classe dirigent, la classe política, la patronal, la banca i els mercats que està fent retrocedir en dècades la qualitat de vida de la majoria de la societat.

Des del esclat de la bombolla immobiliària fa cinc anys, hem patit enormes retallades i reculades en drets laborals, socials, mediambientals i el desmantellament i privatització dels serveis públics de manera mai imaginada, que ens han conduït a una situació desesperada a la qual tenim de fer front.

Mitjançant decrets i tisorades el poder ha aconseguit: gairebé sis milions de persones a l’atur, augment de la pobresa, l’explotació, l’exclusió, desnonaments, la desigualtat social, la violència i repressió policial per a qui protesta…; mesures d’ajust en despeses socials per reduir el dèficit de milions d’euros; reducció de salaris i pèrdua de poder adquisitiu; diverses reformes laborals per facilitar l’acomiadament lliure i gratuït; reforma de les pensions per a augmentar l’edat de jubilació als 67 anys i cobrar una pensió reduïda; reforma de la negociació col·lectiva per anul·lar i que els convenis no serveixin per res; reforma de la constitució perquè el pagament del deute sigui el primer; augment dels impostos per a tota la població; pacte social entre la patronal i el sindicalisme institucional per vincular els salaris als objectius de les empreses; retallades socials en l’educació, la sanitat, els serveis públics i socials i finalment una reforma laboral que acaba definitivament amb els drets de la classe treballadora i atorga tot el poder a les empreses.

Al mateix temps, la banca rep ajudes de milions d’euros per garantir l’estafa a la qual ens ha sotmès, les empreses i els especuladors financers evadeixen divises als paradisos fiscals, cometen frau a la hisenda pública i estan exempts de cotitzacions a la seguretat social.

No podem continuar així. Hem de ser conscients que som les dones i els homes de la classe treballadora qui fem que la societat funcioni, qui generem la riquesa, els que ens aixequem cada dia per posar en marxa el país, encendre les màquines en les indústries i fàbriques, fer funcionar els serveis públics, els transports i les comunicacions, obrir els centres educatius i hospitalaris, gestionar l’energia, les oficines, botigues i comerços, la neteja i la cura que necessiten les persones grans. Som per això amos d’uns drets que ens són inherents en qualsevol moment i situació. No som mercaderia en mans de la patronal i les empreses, i hem de tenir present que els drets que avui perdem, per no defensar-los, potser no els tornarem a conquerir mai.

Per això, convoquem a participar en aquesta Vaga General i de Consum a totes i tots, una vaga imprescindible per donar una resposta a aquesta violència que els poders polítics i econòmics estan exercint contra les nostres vides i la nostra convivència. Aquesta Vaga General ha de ser una data més en el conjunt d’accions, mobilitzacions i lluites en les que estem implicats, contra aquesta onada d’atur, ERO, exclusió social i repressió; contra els que van generar aquesta crisi i els seus gestors polítics, fins aconseguir que es deroguin la Reforma Laboral i totes les lleis antisocials que estan aprovant.

És hora de rebel·lar-nos, el 29 de març hem d’ocupar els carrers i aturar els centres de treball, paralitzar totes les activitats quotidianes relacionades amb el consum i qualsevol tipus de gestió (administrativa, bancària, etc), per defensar-nos d’aquells que ens volen veure sense res.

Cal prendre els espais públics i demostrar amb força que el present i futur és nostre, que som la majoria, que lluitarem per defensar els drets i llibertats que van conquistar els nostres antecessors i que deixarem a les joves de les properes generacions.

Cal seguir lluitant per canviar les bases d’aquest sistema productiu, econòmic, social, mediambiental, polític … fins a aconseguir una nova societat basada en el repartiment de la riquesa i el treball, el respecte per la vida al planeta, la justícia social i la llibertat.

EL 29M VAGA GENERAL I DE CONSUM, MOBILITZEM-NOS CONTRA LES RETALLADES SOCIALS, LA REFORMA LABORAL I EL PACTE SOCIAL, EN DEFENSA DE LA NOSTRA DIGNITAT I ELS NOSTRES DRETS

Assemblea Popular de Reus

http://www.primaverareus.cat/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  2. Formulari d’afiliació (beta)
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  5. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid