Pel 23F es prepara una marea ciutadana contra les retallades i el cop d'estat dels mercats, i per una veritable democràcia - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Pel 23F es prepara una marea ciutadana contra les retallades i el cop d’estat dels mercats, i per una veritable democràcia
divendres 8 de febrer de 2013 / Notícies / Visites: 702
Menéame

A partir de la iniciativa d’una marea creixent de persones, i sota la premissa que la unió fa la força, pren cos una proposta de confluència entre les diferents marees, moviments, col·lectius i organitzacions que rebutgen el statu quo i les solucions injustes que s’estan adoptant amb el pretext de la crisi. Aquesta Marea Ciutadana està promovent una gran mobilització a tot l’Estat espanyol per al 23 de febrer.

Si fa més de 30 anys la ciutadania va sortir al carrer contra el cop d’estat militar, ara sortirem contra el cop d’estat dels mercats. Una gran quantitat de col·lectius, marees, moviments, organitzacions i tot tipus d’entitats s’estan coordinant per a exigir una veritable Democràcia i plantar cara a les retallades cada vegada més dràstiques de les llibertats i els drets socials, en el que s’ha denominat la Marea Ciutadana.

Totes aquestes organitzacions estan preparant com primera acció pública, una gran mobilització ciutadana en tot l’Estat espanyol. El dia triat per a això és el dissabte 23 de febrer.

El 1981 la ciutadania va sortir al carrer a expressar el seu rebuig rotund al cop d’estat militar. Avui, 32 anys després, sortirem al carrer a defensar els nostres drets i a rebutjar les retallades i les brutals polítiques d’ajustament amb les quals es canalitzen fons per a satisfer l’avarícia dels mercats financers i polítics corruptes.

La mobilització serà generalitzada en bona part de les ciutats de l’Estat, encara que s’està organitzant una gran manifestació a Madrid, que acabarà en un lloc tan emblemàtic com la Plaça de Neptuno.

Aquestes mobilitzacions, com totes les altres que s’emmarquen dintre de la Marea Ciutadana, són inclusives i no violentes, amb llibertat per a dur els emblemes que cadascú cregui pertinents però amb l’element unificador del color de les marees. De manera pacífica però rotunda, volem omplir els carrers de color i que resulti evident que la gent no tolerarà més la corrupció ni aquestes brutals polítiques d’ajustaments que sofrim.

MANIFEST: Marea Ciutadana contra les retallades i per una veritable Democràcia

La pressió dels mercats financers, el deute il·legítim creat pel propi sistema financer especulatiu i les brutals polítiques d’ajustament dirigides contra la majoria de la societat, juntament amb la corrupció i la pèrdua de legitimitat de les institucions, estan causant en el nostre país la major crisi de la democràcia de les últimes dècades.

El creixent atur, l’atac a la Sanitat i l’Educació públiques, als drets laborals i socials, al medi ambient, ens ha fet confluir en els carrers, en les marees ciutadanes, blanca, verda, vermella, taronja, groga, groga, negra, blava, violeta… defensant els nostres drets.

Una societat justa i viable només serà possible si la ciutadania s’uneix per a defensar els drets socials per sobre dels mercats i la política honesta i la justícia social per sobre dels interessos de les elits financeres.

La reforma de l’article 135 de la Constitució espanyola, sense consultar a la ciutadania, supedita tots els recursos de l’Estat al pagament d’aquest deute il·legítim a costa de retallar tots els serveis públics i de subhastar a preu de saldo el patrimoni de l’Estat. Aquesta reforma va suposar un “cop d’estat financer”, prevalent el pagament dels interessos enfront de les obligacions pròpies d’un Estat Social i de Dret.

El 1981, després del cop militar, la ciutadania es va manifestar massivament en defensa de la Llibertat i la Democràcia. Ara, 32 anys després, cridem a tota la ciutadania, a totes les marees, assemblees, organitzacions i col·lectius a confluir en una jornada de mobilització el pròxim 23 de febrer.

Per la Democràcia, la Llibertat i els Drets socials.

No al cop d’estat financer.

No devem, no paguem. Hi ha alternatives. Hi ha solucions:

- Per la Justícia social i ambiental.

- Per la Transparència i la Democràcia participativa.

- En defensa d’uns Serveis Públics i Universals.

- Per una Auditoria Ciutadana del Deute. Contra el Deute il·legítim.

Més informació a http://mareaciudadana.blogspot.com.es/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  2. Formulari d’afiliació (beta)
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  5. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid