CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga de Correos a Barcelona: 75% de participació en l’aturada i 1.500 manifestants

Divendres, 11 juny, 2010

jpg_PICT0001_Modificada_en_Editor_de_imagenes_GIMP_.jpg

El 75% dels treballadors de Correos de Barcelona secunden la vaga General de 24 hores del 10 de juny i 1.500 es manifesten a l'Oficina Principal de Correos.

Des de CGT valorem molt positivament el seguiment de la plantilla, a més tenint en compte que el passat dia 8 els treballadors de Correos a Barcelona també van seguir àmpliament la convocatòria de vaga dels empleats públics.

El seguiment ha estat molt important en els torns de nit, a Barcelona ciutat, Sabadell, Igualada, Castelldefels, Centelles, etc.

CGT Correos Barcelona


GIRONA

Prop de 300 persones a Girona en la manifestació contra la liberalització de Correus

Prop de 300 persones han participat el 10 de juny en la manifestació pel centre de Girona en motiu de la vaga convocada a Correus a tot l'estat. La vaga convocada per la majoria dels sindicats presents entre els treballadors de Correus té un seguiment del 80% per cent amb la majoria d'oficines i centres de classificació tancats. A nivell de comarques gironines la vaga té un seguiment del 65% amb un seguiment majoritari fora de les grans ciutats.

Pels sindicats el nou projecte de llei postal representa abocar correus a la privatització, fet que provocaria la pèrdua de gran part dels 65.000 llocs de treball que actualment té l'empresa. En contrapartida des de les centrals sindicals es demana al govern un pla de viabilitat real i que correus sigui al 100% estatal i desenvolupi el paper d'operador postal públic.

elsud.org


TARRAGONA

El 70% dels treballadors de Correus fan vaga per un pla d'inversions i la viabilitat del servei, que creuen amenaçat per la llei que el regularà a partir de l'1 de gener del 2011

Les oficines del servei de Correus d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i Cambrils van tancar ahir per la vaga convocada per aquest col·lectiu de funcionaris a tot l'Estat. El seguiment de la plantilla a la demarcació de Tarragona va ser del 70% dels aproximadament 800 treballadors que la conformen. Els treballadors de Correus es van afegir a les més de cinquanta concentracions convocades a tot l'Estat amb motiu de la tramitació de l'avantprojecte de llei postal, que emmascara, segons els sindicats, la futura privatització del sector. La jornada de vaga l'han convocat les organitzacions CCOO, CSI-F, Sindicato Libre, CGT, ESK i Intersindical Valenciana, que demanen un pla d'inversió per garantir la modernització i la dotació de la plantilla suficient per oferir el servei universal de correus.

El Punt


LLEIDA

Més de 150 treballadors de Correus s'han manifestat aquest dimarts a tarda pels carrers de Lleida per reclamar a l'Estat que "garanteixi un servei públic de Correus" davant la liberalització del servei postal prevista per l'1 de gener del 2011.

Els manifestants, que han anat des de l'estació de trens fins la subdelegació del govern de l'Estat, han exigit una moratòria en l'aplicació de la normativa europea i que "s'exigeixi a la resta d'operadors del sector els mateixos requisits de qualitat que se li exigeixen a Correus". La protesta s'emmarca dins les mobilitzacions que s'estan duent a terme arreu de l'Estat convocades pels sindicats CCOO, CGT, CSIF, SL, ESK i STAS-I.

Les organitzacions convocants de les protestes a Lleida de la mateixa manera que les celebrades també aquest dimarts en altres ciutats de Catalunya tenen més del 70% de la representativitat sindical dins de Correus. CCOO, CGT, CSIF, SL, ESK i STAS-I van assolir un acord per treballar conjuntament i convocar diferents accions de protesta durant els mesos de març, abril, maig i juny arreu de l'estat espanyol com les dutes a terme aquest dimarts.

D'aquesta manera els sindicats volen reclamar a l'Estat més inversió pel servei postal i protestar contra la liberalització del servei, l'anomenada "apagada postal", que entrarà en vigor l'1 de gener del 2011 per exigència europea. Consideren que pot suposar l'acomiadament de bona part de la plantilla actual de Correus.

Els sindicats asseguren que ja s'han perdut fins ara a nivell de l'Estat més de 4.000 llocs de treball fet que suposa segons el secretari general de CCOO-Correus a Lleida, Jordi Ricart, que actualment a Lleida no es puguin cobrir les suplències, ni jubilacions i, en el cas dels pobles petits, que un mateix carter hagi de fer el repartiment en més municipis i, per tant, més quilometratge. Des de CCOO, denuncien que actualment les 180 persones que reparteixen a diari el correu a la demarcació de Lleida han de fer en total uns 9.900 quilòmetres diaris.

Un 10% menys de contractació de personal

Els sindicats convocants de la protesta han assegurat que el Ministeri de Foment ha reduït a les comarques de Lleida la contractació de personal en un 10% i n'ha retallat el pressupost per fer el repartiment en un 70%. Segons la CGT a Lleida fina ara s'han perdut ja uns 500 llocs de treball mentre actualment Correus compta a les comarques lleidatanes amb uns 700 treballadors, segons el sindicat CSIF.

Aquesta situació ocasiona que a la ciutat de Lleida hi hagi barris on no es pugui repartir a diari ja que els carters es veuen obligats a fer ara el doble de barris que abans, segons Ricart. A més, a la demarcació de Lleida, en tractar-se d'un ampli i rural, "les retallades es noten més i són més importants". El responsable de CCOO ha alertat que amb la liberalització del servei postal, a un operador li pot sortir a compte assumir el repartiment de la ciutat de Lleida però no de les zones rurals i, per això, els treballadors de Correus veuen que ells hauran d'assumir el repartiment dels llocs on aquest servei sigui deficitari.

A més de la manifestació pels carrers de Lleida durant la jornada d'aquest dimarts, els treballadors de Correus de la demarcació de Lleida han fet altres accions per reclamar solucions a Foment. Així, segons dades facilitades pel sindicat CGT, a Lleida un 85% de la plantilla de Correus de la demarcació ha seguit aquest matí les aturades parcials i diferents concentracions de protesta que s'han fet a les nou del matí a les portes de les oficines que Correus té a Almacelles, Balaguer, Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega, Cervera, Tremp, Pobla de Segur, Sort, Ponts, Artesa de Segre, la Seu d'Urgell, Bellver de Cerdanya, Vielha, Pont de Suert. També se n'han fet a Lleida ciutat, davant les oficines dels carrers Girona, Segòvia, Rambla Ferran i al CTP del Polígon Entrevies.

ACN Lleida