CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1 i 3 de desembre 2015: Jornades de Lluita de CGT Catalunya contra les altes mèdiques injustificades

Divendres, 20 novembre, 2015

1 i 3 de desembre 2015: Jornades de Lluita de CGT Catalunya contra les altes mèdiques injustificades

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya convoquem pels propers dies 1 i 3 de desembre de 2015 unes JORNADES DE LLUITA per denunciar LES ALTES MÈDIQUES INJUSTIFICADES de les Mútues i de l'ICAM.

Aquesta mobilització es realitzarà amb concentracions descentralitzades arreu el territori el dimarts 1 de desembre, i amb una concentració unitària davant la seu de l'ICAM de Barcelona (Avinguda Vallcarca 169) el dijous 3 de desembre.

Els darrers anys els i les treballadores no només hem patit retallades de drets a base de dramàtiques reformes laborals, sinó a través de nous criteris per a donar més altes mèdiques i denegar més invalideses. Aquesta actuació no es fonamenta en cap nova avaluació mèdica, sinó que té com a únic objectiu de reduir la despesa, causant que cada vegada més persones es veuen obligades a tornar a treballar sense tenir una recuperació mèdica real.

Aquest nou atac contra els nostres drets és especialment greu, doncs es dona de forma clandestina (sense la publicitat de cap reforma legal) i alhora afecta el que és més fonamental en tota persona, la nostra integritat física i mental, causant greus patiments i insuficients recuperacions mèdiques en les persones afectades.

Un Tribunal Mèdic (ICAM) amb l'únic criteri de reduir despesa a costa de donar altes injustes

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya denunciem que l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM), organismes dependent de la Generalitat de Catalunya, està emetent altes amb criteris no mèdics, sinó economicistes, en detriment de la salut dels i les treballadores. Alhora, els criteris cada dia més restrictius dels dictàmens de l'ICAM, finalitzen amb una cada vegada major denegació d'invalideses per part de l'INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social), depenent de l'administració espanyola.

Hem de denunciar que, tal com ha fet públic la publicació El Crític, l'ICAM cada vegada dona altes mèdiques més ràpid (del 2007 al 2013 ha baixat de 12,7 a 9 dies la mitjana de la baixa anual de cada empleat) i es declaren menys invalideses (al 2008 va rebutjar el 27,39% del total rebut, i al 2013 la xifra va créixer fins a l 40% del total).

Per tant, sense cap reforma legal i sense cap publicitat, les administracions catalanes i estatals estan actuant conjuntament per reduir dràsticament la despesa en prestacions a base d'altes mèdiques injustificades i denegacions d'invalideses sense base real mèdica.

Unes Mútues al servei dels beneficis de la patronal a costa de la salut dels i les treballadores

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya també hem de denunciar les anomenades Mútues d’Accidents de Treball, que estan portant a terme veritables atemptats contra la integritat de molts treballadors i treballadores.

En aquestes Mútues patronals, com tantes treballadores i treballadors tenen coneixement per haver-ho patit, s'estan donant altes injustes (molt més “ràpides” que les de la sanitat pública),amb l'únic objectiu d'aconseguir reduir despeses, però causant el retorn a la feina de persones sense una recuperació mèdica real.
Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya apostem per l'abolició de les Mútues, i per una sanitat pública i de qualitat, al servei dels i les treballadores i de la població en general, i denunciarem al carrer l’actuació de les Mútues i l'ICAM, al servei únicament dels vergonyosos beneficis de la patronal, i a costa de la integritat física de la classe treballadora.

Aquestes vergonyoses actuacions comencen a ser denunciades per afectats i associacions en defensa de la sanitat pública, com la valenta acampada davant de l'ICAM de Barcelona, fent públic el que molts voldrien continuar amagant.

Per aquests motius fem una crida a la mobilització al carrer els propers dies 1 i 3 de desembre, per denunciar públicament l'actuació de la patronal i les administracions estatals i catalana. L'experiència ens ensenya que només la nostra lluita com a treballadors i treballadores ens permetrà construir un futur on la cobdícia capitalista d'uns pocs no s'imposi a la salut de la gran majoria, la classe treballadora.

O els seus beneficis o la nostra Salut!

Barcelona, 16 de novembre de 2015

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya.

Cartell Jornades de lluita Prou altes mèdiques injustificades l´1 i 3 de desembre del 2015. Aturem els abusos de les mútues i de l´ICAM:
Els dies 1 i 3 de desembre JORNADES DE LLUITA CONTRA LES ALTES MÈDIQUES INJUSTES de @CGTCatalunya.jpg-large

Comunicat CGT Catalunya de les Jornades de lluita de les altes mèdiques injustificades
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23193172506/in/dateposted-public/

- 1 i 3 de desembre 2015: Jornades de Lluita de CGT Catalunya contra les altes mèdiques injustificades(PDF):

1 i 3 de desembre 2015. Jornades de lluita de CGT catalunya contra les altes mèdiques injustificades from
http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/1-i-3-de-desembre-2015-jornades-de-lluita-de-cgt-catalunya-contra-les-altes-mdiques-injustificades

Descarregar comunicat PDF:
http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/1_i_3_de_desembre_2015._jornades_de_lluita_de_cgt_catalunya_contra_les_altes_mediques_injustificades.pdf

- DIMARTS 1 DE DESEMBRE:
Accions descentralitzades arreu de Catalunya:

- FEDERACIÓ LOCAL DE CGT VILADECANS:
Lloc: Rambla de Salvador Lluch, 15. Gavà. Davant mútua Asepeyo
Hora: 12 hrs

- FEDERACIÓ INTERCOMARCAL DE CGT GARRAF-ALT PENEDÈS:
Lloc: Vilanova, mútua Asepeyo
Hora: 11hrs
Després aniràn mútues Fiact i la Universal

- FEDERACIÓ LOCAL DE CGT TERRASSA:
Lloc: cantonada carrers García Humet i Sant Cristofol. Davant mútua Suma- Egarsat
Hora: 18hrs

- FEDERACIÓ COMARCAL DE CGT VALLÈS ORIENTAL:
Lloc: Mollet, aprofitant que hi ha mercat repartiràn manifests
Hora: matí
Lloc: Granollers, mútues
Hora: matí (després del mercat) i tarda

- FEDERACIÓ COMARCAL CGT D´OSONA
Lloc: Davant mutua Asepeyo, a la plaça de l'estació de Vic
Hora: a les 7 de la tarda.

- DIJOUS 3 DE DESEMBRE:
Concentració a les 11h davant de l´ICAM (Avinguda Vallcarca nº 169, Barcelona)

https://www.google.es/maps/place/Av.+de+Vallcarca,+169,+08023+Barcelona/@41.4157766,2.1396983,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x12a49806cff345cd:0xd40173ee2067cd3

Més informació:

- TWITTER SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

- PÀGINA FACEBOOK SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

Attached documents