CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

10 de juny: Vaga estatal a Correos

Dimecres, 9 juny, 2010

S'han confirmat les nostres pitjors sospites per al servei públic postal i els 60.000 treballadors de Correos, 2600 menys que en l'any passat. Per això, continuem amb les mobilitzacions i s'ha convocat vaga general de 24 hores a Correos, en tot l'àmbit estatal, per al dia 10 de Juny. 10

DE JUNY DEL 2010 VAGA ESTATAL A CORREOS

CGT, CCOO, CSIF, SL, ESK, STAS-I, QUE OSTENTEM AL VOLTANT DEL 75% DE LA REPRESENTATIVITAT SINDICAL A CORREOS, CONVOQUEM VAGA GENERAL DE 24 HORES EL 10 DE JUNY COM CONTINUACIÓ DE LES VAGUES I MANIFESTACIONS QUE S'HAN REALITZAT EN TOTES LES PROVINCIES ENTRE ELS DIES 16 DE MARÇ I EL 21 DE MAIG I QUE VA SECUNDAR UNA PART IMPORTANT DE LA PLANTILLA EN TOT EL TERRITORI.

S'ha presentat l'avantprojecte de Llei Postal en el Consell de Ministres del 14 de maig, sense la participació sindical, que ha de regular el servei de Correos en el país després de la liberalització postal que entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2011. En el mateix desapareixen els serveis reservats que fins a ara tenia Correos i que permeten que les parts econòmicament rendibles garanteixin aquests mateixos serveis en llocs on la rendibilitat no és econòmica però si social, equiparant als ciutadans independentment del seu lloc de residència.

Des de CGT ens hem oposat a la privatització dels serveis rendibles i portem anys realitzant una fèrria defensa d'un correu públic, per a evitar que zones amb menor població vegin empitjorar el seu accés al correu de qualitat. S'ha designat a Correos l'operador del Servei Postal Universal per un període de 15 anys, però no es concreta com i de quina manera es cobrirà el seu cost.

Desapareix la garantia del repartiment diari de dilluns a divendres en tots els domicilis, es promouen les bústies comunitàries en zones despoblades, el que acabarà amb el repartiment rural, etc. A més, es deixen altres matèries importants sense abordar que s'haurien de desenvolupar en posteriors reials decrets.

Per a CGT se segueixen preparant les bases per a desmantellar el correu públic. Se'ns apliquen les retallades salarials del decretazo del govern i portem 15 mesos amb la negociació del conveni col·lectiu paralitzada, arrossegant salaris desfasats. El salari base d'un carter del carrer és de 600 euros; sumant l'antiguitat i els diferents complements es cobra en la majoria dels casos al voltant dels 1.000 euros nets, que es van a retallar pel decretazo i que encara es poden reduir fins a en un 15% més en cas de malaltia.

El treball a Correos transcorre durant una part important de la jornada en l'exterior sofrint les inclemències del temps, s'aixequen infinitat de pesos, i d'altra banda Correous no inverteix a fer complir la Llei de Prevenció (d'aquí els centenars de requeriments d'Inspecció de Treball).

En definitiva, ens trobem amb treballadors que cobrem veritables sous de misèria, que l'empresa no cuida la nostra salut i a més se'ns penalitza econòmicament si ens posem malalts. Es discrimina al personal laboral al no pagar-los els complements de trams, s'acomiada i exclou de llistes a treballadors que acudeixen al jutjat a reclamar els drets que la legislació els dóna. Exigim un sistema de contractació mitjançant borses de treball que garanteixi l'estabilitat laboral i, mitjançant la formació, la seva professionalització. Exigim estabilitat en l'ocupació i salaris dignes.

La CGT considerem necessària la designació de Correos com operador encarregat de la prestació del Servei Postal Universal, amb un finançament del 100% del Servei Postal Universal, una plantilla estable i necessària que garanteixi el repartiment diari en qualsevol lloc del país de dilluns a divendres, que s'acabin les penalitzacions econòmiques i es cobri un salari digne, també considerem que s'ha d'exigir a la resta d'operadors del sector els mateixos requisits de qualitat que se li exigeixen a Correos.

Sindicat Federal CGT Correos

>>> Barcelona : 10 DE JUNY DEL 2010. CONCENTRACIÓ A LES 12 HORES EN LES ESCALES DE L'OFICINA PRINCIPAL DE CORREOS DE BARCELONA (Plaça Antonio Lopez s/n)