CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

11 de novembre: Vaga de 24 hores en el sector del Telemàrqueting. Ens sobren motius!

Dissabte, 6 novembre, 2010

png_moz-screenshot-12.png

Faltant pocs dies per a la convocatòria de 24 hores de vaga del pròxim 11 de novembre, des de la CGT volem continuar argumentant que ens sobren els motius per a sortir al carrer.

A més de la falta d'avanços i acords en deu mesos de negociació, volem anunciar quines són algunes de les propostes de la patronal en la seva plataforma de negociació del Conveni Col·lectiu. És de vital importància entendre que si es porta a terme, representaria un important reculada en la nostra ja precària vida laboral.

En l'inici de la negociació, allà per principis d'any, la ACCE (Associació d'Empreses de Contact Center Espanyoles) presenta sense cap tipus de vergonya un foli per una cara amb algunes de les següents “idees” o propostes (el simple fet de presentar tan “extens” esborrany ens va fer preveure el que ara estem experimentant):

CONTRACTACIÓ

- Reducció de la contractació indefinida, actualment obligats a un 30% per empresa. Ampliar la durada dels contractes eventuals fins als 12 mesos (ara limitat a 6 mesos).

- Volen cobrir la possibilitat d'acomiadar al personal indefinit, inventant-se un denominat “acomiadament express” amb indemnització de 20 dies/any treballat per necessitats del servei. La nostra estabilitat laboral si era poca, amb això la reduiríem a zero.

- El “meravellós” art. 17 (Extinció del contracte per obra i servei) ho volen novament redactar, però no us cregueu que és per a dotar-nos de major estabilitat laboral sinó tot el contrari.

- Augment del període de prova de 1 a 2 mesos.

TEMPS DE TREBALL

Flexibilitat horària, nosaltres diríem que el que desitgen és que sigui total, que la nostra disposició sigui completa. Proposen torns partits amb més de dues hores per a menjar i que puguin finalitzar una hora mes tard (a les 9 de la nit). Ampliar les bandes horàries dels torns de matí i de tarda, per a assegurar bé la nostra mobilitat dintre d'ells, impedint conciliar la vida laboral amb la familiar.

- Eliminar la restricció de la jornada irregular a contractes igual o inferiors a 30 hores setmanals.

PERMISOS RETRIBUÏTS I EXCEDÈNCIES

- Respecte a les 35 hores mèdiques retribuïdes que siguin proporcionals a les hores del vostre contracte de treball, a més de generar-les treballant l'any complet, un despropòsit.

- Ens volen eliminar les Excedències especials de 1 mes, sembla ser que no els agrada el que per a nosaltres pugui ser una mesura de conciliació amb la nostra vida personal.

- Pretenen que les pauses en PVD siguin un canvi d'activitat i no un temps de descans.

PAUSES EN PVD

D'altra banda es troba la Reforma Laboral, la qual permetria incloure en el nostre conveni col·lectiu mes vies d'acomiadament: l'acomiadament per causes econòmiques amb 20 dies d'indemnització, no només quan tinguin pèrdues, sinó quan prevegin tenir-les o tinguin una persistent caiguda d'ingressos. La facilitació de l'acomiadament per l'absentisme reduint a un 2.5% (abans el 5%) l'índex d'absentisme total que pot tenir una empresa i que marca l'acomiadament objectiu individual.

Podríem estendre'ns amb moltes raons mes, salaris, la modificació del cobrament de les prestacions, etc. Solament els treballadors/es podem evitar-ho, el dia 11 de novembre tots/es a la vaga.

Coordinadora Estatal del Telemàrqueting de la CGT

www.cgt-telemarketing.es

Attached documents