CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

11 de setembre 2023: Autodeterminació, autogestió i democràcia directa.

Dilluns, 11 setembre, 2023

La CGT de Catalunya, com a organització anarco-sindicalista, i segons els nostres acords de congrés, defensem l'autodeterminació de tots els pobles que ho desitgin. Des de Catalunya a Galiza, passant per Euskal Herria, des de les muntanyes del Kurdistan, fins a les comunitats Zapatistes a Chiapas, des de Palestina al desert del Sàhara.

Per a nosaltres, però, l'autodeterminació no significa decidir quin Estat administra un territori, no significa quin aparell estatal decideix sobre la vida de les persones que habiten aquest territori. Per nosaltres l'autodeterminació no pot anar deslligada de l'autogestió.

Autodeterminar-se vol dir poder decidir sobre totes les esferes que ens afecten com a societat, vol dir decidir sobre la producció i l'economia, sobre l'educació, sobre la sanitat, sobre els recursos naturals i el territori. I ha de ser la classe treballadora des de les seves pròpies institucions realment democràtiques qui ho faci.

L'autodeterminació ha d'anar lligada a la democràcia directa. Delegar cada quatre anys la nostra sobirania en un parlament que pot decidir sense cap mena de control popular o cap mena de possibilitat de revocació dels càrrecs electes, això no és democràcia. Que la normalitat sigui que els polítics escollits no compleixin les promeses o programes electorals ens evidencia que no vivim en una democràcia, sinó en una monarquia parlamentària. Un règim que governa sota la influència absoluta dels poders econòmics, ja sigui en les seves formes empresarials, bancàries o mediàtiques.

Veient que el context social és de retrocés de les candidatures neo reformistes sorgides després del 15M (Podemos-En Comú, Sumar...); que l'extrema dreta es manté i es normalitza la seva presència; veient que el bipartidisme torna a imperar; veient que els partits del processisme es dediquen a gestionar les molles com havien fet sempre: fem una crida a la classe treballadora de Catalunya a organitzar-se per aturar la barbàrie capitalista, que cada dia patim en forma de precarietat per a la majoria i concentració de riquesa en una minoria, que cada dia patim en veure com la nostra terra és contaminada i destruïda hipotecant així el futur de les noves generacions. Cal organitzar-se per a algun dia possibilitar la construcció d'una societat de comunitats i persones lliures autodeterminades i autogestionades. On el poble sigui realment sobirà del seu destí, a través de l'autogestió dels afers econòmics i socials que l'afectin, i decidint en democràcia directa com i quines persones el representen en cada moment i per a quines tasques són encomanades.

11 de setembre de 2023

Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

 

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció