CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

11 de setembre: el tripartit blindarà amb mossos l’ofrena a Casanova per evitar les escridassades

Dissabte, 4 setembre, 2010

Els Mossos controlaran l'accés al monument i evitaran la presència de grups que puguin distorsionar l'acte de la Diada. Tradicionalment s'ha convertit en un lloc o­n es xiula i escridassa els polítics

El xiulòmetre en què s'ha convertit l'ofrena al monument a Rafael Casanova durant la Diada no s'ha de tornar a repetir. És la intenció d'Interior, que aquest any blindarà la zona per evitar les típiques escridassades i esbroncades que reben els polítics. El departament mantindrà el mateix nombre d'efectius policials que altres vegades, però aquest cop optarà per un control més restrictiu dels manifestants que vulguin accedir a les tanques que delimiten el perímetre, a prop del monument. Els agents no deixaran acostar-s'hi els esvalotadors que puguin provocar qualsevol tipus de boicot i els aturaran uns quants carrers abans en un altre cordó de seguretat.

Tradicionalment, les formacions són rebudes amb tota mena d'improperis i també amb crits de “botiflers” llançats per alguns grups d'independentistes. L'any passat, però, aquestes consignes van quedar apagades per les reivindicacions dels afectats pels acomiadaments de Roca i Nissan, que es van esgargamellar per fer-se sentir. Sigui per una cosa o per l'altra, els xiulets contra els partits sempre hi són presents, fins i tot, quan els polítics escolten i canten Els segadors.

El PP és el blanc preferit dels insults i en l'època en què Josep Piqué presidia els populars a Catalunya van deixar-hi d'assistir indignats per aquest fet, tot i que el 2007 Daniel Sirera va recuperar la tradició.

Orientar l'acte

Ara, el govern vol posar fi a les protestes o si més no les vol allunyar tant com es pugui del monument i de les oïdes dels polítics. El vicepresident de l'executiu, Josep-Lluís Carod-Rovira, va qualificar l'any passat de “deplorables” els xiulets, sobretot en la interpretació de l'himne, i va fer una crida als manifestants a concentrar-se en un altre lloc que “no sigui allà o­n simbòlicament el poble de Catalunya expressa una vida nacional normal”. El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, també es va mostrar partidari de fer una reformulació de l'acte. “És una mica de masoquisme el que estem fent”, va sentenciar.

>>>> Article extret de Kaosenlared. Font: El Punt