CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

11 d’Octubre: Dia Internacional de l’Acció “Llibertat sense por – Atureu la vigilanciamania!”

Dimarts, 30 setembre, 2008

Un ampli moviment d'activistes i organitzacions fan una crida a tots per a unir-se a la jornada contra l'excessiva vigilància per part dels governs i les empreses. El 11 d'octubre de 2008, es prendran els carrers en diversos països sota el lema "Llibertat sense por 2008". En diverses capitals del món, es planeja desenvolupar actes pacífics i creatius, des de marxes de protesta a demostracions artístiques, festes, entre altres coses.

La vigilanciamania s'està expandint. Els governs i les empreses registren, vigilen i controlen exahustivament i cada vegada més el nostre comportament. No importa el que fem, a qui truquem per telèfon, amb qui parlem, on anem, de qui som amics, quins són els nostres interessos, en quins grups participem - "el gran germà" en el govern i els "germans menors" en les empreses saben més i més de nosaltres en diferents moments. La falta de privadesa i confidencialitat està posant en risc la llibertat de culte, la llibertat d'expressió així com el treball dels doctors, de les línies telefòniques d'ajuda, dels advocats i dels periodistes.


La variada agenda de reformes del sector de seguretat inclou la convergència de la policia, les agències d'intel·ligència i els militars, fet que amenaça amb esborrar la divisió i el balanç de poders. L'ús de mètodes massius de vigilància, la cooperació transfronterera dels militars, els serveis d'intel·ligència i les autoritats policials estan dirigits a l'establiment de noves fronteres i muralles, a la construcció de veritables "Fortificacions" a Europa i altres continents, dirigides contra refugiats i persones diferents però que també afecten, per exemple, als activistes polítics, els pobres i els menys privilegiats, i als fanàtics de l'esport.

Les persones que constantment se senten observades i sota vigilància no poden defensar els seus drets lliure i valentament, com seria necessàri en una societat justa. Per aquesta raó, la vigilància massiva està amenaçant l'estructura d'una societat democràtica i oberta. La vigilància massiva està al seu torn posant en perill el treball i el compromís de les organitzacions de la societat civil. La vigilància, la desconfiança i la por estan transformant gradualment la nostra societat en una de consumidors acrítics que no tenen "res que amagar " i – en un va intent d'arribar a la seguretat total – que estan preparats per a renunciar a les seves llibertats.

Nosaltres no desitgem viure en aquesta societat! Creiem que el respecte a la nostra privadesa és una part important de la nostra dignitat com éssers humans. Una societat lliure i oberta no pot existir sense l'existència d'incondicionals espais i comunicacions privades. L'increment del registre electrònic i la vigilància de la totalitat de la població no ens fa més segurs enfront del crim, això costa milions d'Euros i posa en risc la privadesa de ciutadans innocents. Sota el regnat de la por i l'acció cega, les mesures de seguretat dirigides i sostingudes es queden pel camí, de la mateixa manera que buscar solucions de problemes quotidians com l'atur i la pobresa.

Amb la finalitat de protestar contra la mania de la seguretat i de l'excessiva vigilància prendrem els carrers de les ciutats en molts països el dia 11 d'octubre de 2008. Fem una crida a tots a unir-se a la nostra protesta pacífica. Els polítics han de veure que estem disposats a prendre els carrers per a defensar les nostres llibertats. Pots trobar la informació més recent de les marxes de protesta i la llista de ciutats participants en el nostre lloc:

wiki.vorratsdatenspeicherung.de/Freedom_Not_Fear_2008

Les nostres peticions:

1. Reducció de la vigilància

* Abolir l'ingrés general a les nostres comunicacions i ubicacions (retenció de dades)

* Abolir la recol·lecció general de les nostres dades biomètriques així com els passaports amb dispositius de RFID (Identificació per radiofreqüència)

* Abolir la recol·lecció general de dades genètiques

* Abolir la permanent vigilància amb càmeres en circuit tancat de televisió (CCTV) i tècniques de detecció automàtica i retallar el finaçament per al desenvolupament de noves tècniques de vigilància.

* No al registre general a tots els viatgers aeris (dades PNR (Registre de Nom de Passatgers))

* No a l'intercanvi d'informació amb els EUA i altres estats que no contin amb una efectiva protecció de dades

* No a les recerques secretes dels sistemes de computadores privades ja siguin en línia o sense connexió.

* No a la vigilància general i al filtrat de les comunicacions per Internet (Paquet EU Telecoms (Telecomunicacions UE))

2. Avaluació dels poders de vigilància existents.

Fem una crida a la revisió independent de tots els poders de vigilància així com de la seva efectivitat i els seus efectes col·laterals nocius.

3. Moratòria de nous poders de vigilància.

Després del armamentisme intern dels últims anys demanem un immediat cessament de les noves lleis de seguretat nacional que restringeixen encara més les llibertats civils.

4. Garantir la llibertat d'expressió, el diàleg i la informació a Internet

* Prohibir la instal·lació d'infraestructura de filtrat en les xarxes ISP.

* Només jutges independents i imparcials pot requerir la remoció del contingut a Internet.

* Crear el ple dret a realitzar referències a material multimèdia, avui indispensable per al debat públic en democràcia.

* Protegir llocs comuns d'expressió a Internet (llocs de participació, fòrums, comentaris en els blogs (bitàcores)) avui amenaçats per lleis inadequades que encoratgen l'autocensura (efectes inhibitoris).

Més informació:

wiki.vorratsdatenspeicherung.de/Freedom_Not_Fear_2008/Madrid_es/Ilamada

A Barcelona:

destapaelcontrol.blogspot.com/2008/09/11oct2008-libertad-sin-miedo-2008-ii.html