CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

12 de juny: eleccions municipals al Marroc marcades per la corrupció i la repressió

Dissabte, 13 juny, 2009

El 12 de juny es van celebrar les eleccions municipals al Marroc dintre d'un clima de repressió cada vegada més gran i del clima de corrupció habitual en totes les eleccions marroquines: compra de vots, usurpació d'identitats, recollida de la targeta electoral per part dels apoderats dels partits, etc.


Com en anteriors eleccions, diverses tribus imaziguem (berbers) de l'Atlas i del Sud han decidit boicotejar les eleccions, negant-se fins i tot a constituir les taules electorals. És la resposta a un estat que els ignora i els margina, pel que han acordat mantenir-se al marge dels seus jocs electorals.

També l'esquerra radical, especialment Via Democràtica, han llançat una forta campanya de boicot, amb concentracions en moltes ciutats del Marroc. La resposta ha estat la prohibició total i la repressió brutal d'aquestes concentracions amb detencions i processaments a Tànger, Casablanca, Meknes…Especialment greu ha estat la repressió a Sefrou amb 5 persones hospitalitzades a causa de la repressió policial. Fins i tot el secretari general de Via Democràtica Abdellah El Harrif ha estat detingut i interrogat durant 3 hores, amenaçant-li de processament.

En el Sahara ocupat, també hi ha hagut importants manifestacions pel boicot a les eleccions, sofrint també una brutal repressió policial.

A nivell institucional, tot està preparat per al gran salt del partit "Autenticitat i Modernitat" (PAM), dirigit per Himma, amic i conseller personal del rei Mohamed VI, que ha atret a les seves files a personatges de la dreta i l'esquerra, col·laboradors del Makhzen.

En resum, una mascarada més de l'anomenat procés de "transició democràtica marroquina" que es basa en el manteniment d'una constitució dictatorial i en la repressió i marginació del poble marroquí.

Mouatamid

(enviat per la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT)

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article27335