CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

12 d’octubre 2008: es porten a terme manifestacions antifeixistes a Barcelona i Tarragona

Dilluns, 13 octubre, 2008

Tarragona antifeixista 1

A Barcelona, la manifestació antifeixista reunia unes 700 persones que van avançar per diversos carrers del barri de Sants totalment segrestades durant dues hores per un cordó policial dels mossos d'esquadra, mentre a la muntanya de Montjuic es desenvolupava l'acte de l'extrema dreta amb una assistència similar a la d'altres anys, al voltant de 400 feixistes.

A Tarragona, unes 500 persones van prendre part a la concentració antifeixista convocada per diversos col·lectius de la ciutat, mentre que la manifestació feixista d'Alianza Nacional, tot i tractar-se d'una convocatòria d'àmbit estatal, no van arribar a aplegar ni 150 participants.


Barcelona, un any més, control i repressió policial

Cap a les 14:30 es va desconvocar a la gent que havia tornat a la Plaça de Sants, després d’haver estar segrestats per un cordó de mossos d'esquadra durant gairebé dues hores, en les que van recórrer diversos carrers del barri totalment rodejats per la policia. Es van registrar diverses càrregues policials al principi i final de la marxa, que van provocar ferides de diversa consideració a alguns manifestants. La marxa havia sortit de la plaça de Sants a les 11.30 h.

Prèviament, la vesprada del dia 11, una vintena d'antifeixistes es van encadenar a la Plaça de Sant Jordi, al lloc on s'havia de portar a terme el dia 12 la concentració d'extrema dreta. Acompanyats per un centenar de persones, finalment van ser desallotjades per la policia a les 8.30 h. del matí.

Un any més la policia s’ha encarregat de segrestar i impedir la lliure expressió d’aquelles persones que a Barcelona criden en contra del feixisme i l’espanyolisme el 12 d’octubre.

És una vergonya que, any rere any, els feixistes celebrin legal i lliurement l'inici del genocidi contra els pobles indígenes, que neguin l'holocaust, que clamin pel retorn d'un dictador com Franco i que agredeixen a tot tipus de persones que no sigui com ells. I tot això perquè des de les altes instàncies polítiques se'ls tolera i se'ls deixa fer sense cap tipus d'impediment.

Tarragona, èxit de la concentració antifeixista

La concentració convocada a Tarragona per diversos col·lectius antifeixistes per mostrar la repulsa a la manifestació dels neonazis d'Alianza Nacional, va aplegar unes 500 persones, el que ha estat valorat de forma molt positiva. La concentració antifeixista, realitzada al mig de la Rambla Nova, amb una pancarta amb el lema "Nazis, ni a Catalunya ni enlloc", va durar una hora i mitja, controlada per un ampli dispositiu d'antiavalots de la policia nacional, que separava la concentració antifeixista del lloc on havia d'acabar la manifestació d'AN.

Els neonazis d'AN van aplegar amb prou feines 150 manifestants, xifra que representa un rotund fracàs tenint en compte que es tractava d'una convocatòria d'àmbit estatal, amb una majoria de manifestants vinguts de fora de Catalunya.

Un cop finalitzat l'acte feixista, contra el que es van cridar consignes de forma continuada, la concentració antifeixista es va dirigir en manifestació fins a la Plaça de la Font, on es va dissoldre.

Més informació, fotos, vídeos, a:

www.kaosenlared.net/noticia/seguimiento-manifestaciones-antifascistas-contra-12-octubre-todo-estad