CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

124 treballadors de SAS es concentren davant del Departament de Treball a Barcelona

Diumenge, 5 setembre, 2010

Els 124 treballadors es van concentrar el dissabte 4 de setembre durant més d'una hora enfront del Departament de Treball a partir de les 12:00 del migdia fins que van aconseguir ser rebuts per Salvador Álvarez, Secretari de Relacions Laborals del Departament de Treball de la Generalitat, al que van traslladar les seves peticions. Després de la reunió va tenir lloc una assemblea en el mateix carrer en la qual es va explicar com havia transcorregut la reunió.

SAS és una proveïdora que treballa per a SEAT dintre de la seva factoria de Martorell i que es dedica al muntatge de cockpits (el quadre de comandament i els seus components; cablejat, calefactor, pedalera, rellotges, comptaquilòmetres). SAS munta els cockpits dels models León i Exeo.

A principis de juny la Direcció de Peguform (empresa que munta els cockpits de la resta de models de SEAT) va contactar amb el Comitè d'Empresa de SAS per a explicar que SEAT li permet quedar-se amb la producció per a tots els models sempre que arribi a un acord amb el Comitè de SAS. En aquestes converses Peguform va plantejar una sèrie de rebaixes salarials i acomiadaments que van ser rebutjats pel comitè i les assemblees de treballadors.

Tot aquest procés va acabar un dia abans de les vacances amb un ERO d'extinció per a 124 treballadors encara que durant les converses se'ns havia tranquil·litzat referent a això doncs els contractes amb SEAT per al muntatge d'aquests cockpits no vencien fins a 2014.

El 6 de setembre comença el període de consultes de l'ERO, però ja als treballadors i al Comitè se'ls nega l'accés al centre de treball, informant-los que es troben en situació de permís retribuït.

Des de la secció de CGT a SAS denunciem que l'objectiu d'aquests moviments està a adjudicar el nostre centre de treball a Peguform per al muntatge del model Q3, aprofitant les infraestructures que des d'allí permetrien enviar-los fins al taller de muntatge de SEAT i pel qual enviem l'Exeo.

El que ens resulta més greu als treballadors de SAS és que la fàbrica de Martorell va rebre 300 milions d'euros en subvencions per al llançament del Q3 per un acord arribat el 2009 i que serviria per a crear 6.500 llocs de treball indirectes en proveïdors i garantir no destruir ocupacions en els pròxims anys, i ara tenim que veure 124 famílies en el carrer.

Els treballadors de SAS reclamen a la Generalitat que sigui retirat l'ERO i readmesos tots els treballadors per mitjà d'una subrogació.

CGT Barcelona