CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

12M15M tornem de nou al carrer: aturem el genocidi financer. Juntes podem!

Divendres, 10 maig, 2013

Cartell 15M 2013

12M-15M Barcelona 2013

10M-12M Àgora Catalunya
12M 18h Manifestació
13M-15M Dies d'accions

Recuperem Plaça Catalunya del 10 al 12 de maig i sortim al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, reivindicativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones!

>>> Tota la informació a http://12m15m.acampadadebarcelona.org/

Per què sortim al carrer

Sortim al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, reivindicativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones!

El 15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar de la gent, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones.

El capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% qui prenem les regnes del nostre destí. Exigim poder constituent per poder recuperar la sobirania que ens pertoca. Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, tornem al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de començar a construir alternatives al seu model d’organització social.

Ens hem organitzat i estem construint alternatives i solucions amb les nostres pròpies mans, però davant la repressió i els bloquejos que se’ns imposen des de les institucions ens veiem en l’obligació de reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la població amb unes mesures inhumanes.

Així doncs, amb el fi de garantir el dret a la existència del 99%, exigim:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis de finançament i gestió públiques, gratuïtes i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics. Cap repagament.

3. Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones.

6. Defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes, inclós el dret al propi cos.

Del 10 al 12 de Maig tornarem a Plaça Catalunya, com l’any passat, amb aquestes reivindicacions, amb col·lectius que estan treballant tot l’any per aconseguir-los, amb l’objectu que es pugui visibilitzar tota la feina que s’està fent. El 12 de Maig deixarem la Plaça amb la manifestació.

EL POBLE SOM LA SOLUCIÓ!

Programa 12m15m a Barcelona 2013

Tot el programa s’ha elaborat en diferents assemblees transversals.

- Divendres #10M

A Plaça Catalunya

- A les 18h, roda de premsa de presentació 12m15m

- A les 19h, re-ocupació de la plaça Catalunya.
Amb la instalació de taules informatives i de difusió de col·lectius (Espai Coordinadora d’Assemblees de Barris de Barcelona, 15M Nou Barris amb 500×20, Plataforma Aigua és Vida, Plataforma EstafaBanca, Assemblees Ciutadanes Constituents, Plataforma ILP Renda Garantida Ciutadana…).

També durant la tarda-nit, accions ‘Empastifa la Banca’ de forma descentralitzada amb l’objectiu de mostrar que la banca mata, tot ‘decorant’ de forma imaginativa oficines i caixers bancaris.
Convocatòries: a les 18h30, l’Associació 500×20 i 15M Nou Barris convoquen a la marquesina de Via Júlia; de 19 a 22h a qualsevol oficina de Barcelona i a les 23h sortida des de Plaça Catalunya per iniciar la gran empastifada.

- Dissabte #11M

A Plaça Catalunya

Una Assemblea General (a les 20h) tancarà una jornada basada en la difusió d’informació de diferents col·lectius:

- Taules informatives i de difusió de col·lectius: Espai Coordinadora d’Assemblees de Barris de Barcelona, 15M Nou Barris amb 500×20, Plataforma Aigua és Vida, Plataforma EstafaBanca, Assemblees Ciutadanes Constituents, Plataforma ILP Renda Garantida Ciutadana…

- Xerrades:

Espai Silvia Aros

MATÍ
12:00 La situació de la Sanitat Pública
12:00 Presentació de la campanya “Aturem l’aparheid, el negoci i el genocidi sanitari” (Carmeta, Grup de Treball de Sanitat d’Assemblees de Barri)
12:30 La privatització de la sanitat catalana (DEMPEUS per la Salut Pública)
13:00 La corrupció a la sanitat (Marta Sibina i Albano Dante de la revista ‘cafèambllet’)
13:30 Accions contra l’apartheid sanitari a Catalunya? (Plataforma per una Atenció Sanitaria Universal)
14:00 Propostes de treball

TARDA
17:00 Evolució de la banca espanyola en el segle XX (Quim Linares)
18:30 Les lluites de Nou Barris

Espai Consol

MATÍ
12:00 Què és una auditoria “ciutadana”?

TARDA
16:30 Taller: Vine a definir el deute il·legítim (Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute)
19:00 Taula-debat: Cap a una Renda Bàsica Universal (Grup de treball Renda Bàsica amb Xarxa de Renda Bàsica, Fundación de los comunes, Plataforma ILP Renda Garantida Ciutadana)

Espai Domènec

MATÍ
12:00 L’aigua no està en venda (Quim Pérez, membre de la Plataforma Aigua és Vida i d’Ecologistes en Acció)

TARDA
17:00 “De la lluita de moviments a la de posicions. Balanç i perspectives dos anys després” (Manuel Delgado Ruiz, antropòleg)
18:30 Llei de la Dependència, un nou frau? (Comando Motorizado)

- A les 20h, Assemblea General.

- 12M Manifestació
Diumenge #12M

- A Plaça Catalunya

A les 11h Assemblea de Constituents, amb la participació de Jaume Asens, Gerardo Pisarello, Ada Colau, Marco Aparicio i Víctor Ríos entre d’altres. Més informació a poder-constituent.org/

A les 14.30h #FemBrindis Dinar ‘de traje’ i brindis de Feministes Indignades pels dos anys de resistència i desobediència feminista i anticapitalista als ajustos estructurals i l’ofensiva misògina.

A les 16h30, Obra de teatre: ‘Les tres porquetes desnonades’, a càrrec de ‘Teatre sobre la marcha’.

17h Iaioflautas en solidaritat amb @tv3enlluita, al Moll de la fusta.

- A les 18h, MANIFESTACIÓ sota el lema “Aturem el genocidi financer, juntes podem!”

El recorregut serà Plaça Catalunya – Pl. Universitat – Gran Via – Pl. Tetuan – Arc de Triomf.

En el transcurs de la manifestació:

El grup Che Sudaka animarà amb músic

Els Reflectantes presentaran la campanya El15Mcierratucuenta convidant a passar a la banca ètica a partir del 15 de Maig (video campanya a http://ow.ly/kI4hE). Més informació a bancabruta.weebly.com

- Fora de Plaça Catalunya

Trobada d’Assemblees al Parc del Clot

Convocatòria de les Assemblees de La Verneda-Sant Martí, Clot, El Masnou, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i de la Coordinadora Maresme 15M.

A partir de les 11h al Parc del Clot, xerrades i debats sobre diferents temes (Sanitat, Educació, vivenda…) seguit d’un dinar popular a les 14h30 i començaran a escalfar motors a les15h30.
A les 17h seran a Plaça de les Glòries per unir-se a Columna Nord en direcció a Plaça Catalunya.

Cartell convocatòria a http://imgur.com/KtABGbF

- Columnes per arribar a la manifestació

S’han organitzat 4 columnes que confluiran a Plaça Catalunya a les 18h per incorporar-se a la manifestació unitària.

ColumnaNord
A les 16h sortida de la Columna Nord de Pl. Llucmajor amb 15M Nou Barris.
A les 16h15 a l’Estació RENFE de Fabra i Puig, s’incorporaran a la Columna Nord les Assemblees de les Coordinadores 15M del Vallès.
A les 17h s’incorporaran a la Columna Nord a Plaça Glòries les Assemblees de La Verneda-Sant Martí, Clot, El Masnou, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i de la Coordinadora Maresme 15M.

ColumnaSud
A les 17h sortirà la Columna Sud de Plaça Espanya les Assemblees de Sants, La Marina-Zona Franca, Cornellà i L’Hospitalet.

ColumnaGràciaSarrià
A les 17h sortiran dels Jardinets de Gràcia (Av. Diagonal/Ps. Gràcia), les Assemblees de Gràcia i Sarrià conjuntament amb altres col·lectius afins i en lluita graciencs.

BlocPAH
A les 17h sortirà la PAH d’Arc de Triomf.

BlocRendaBàsica
17.30h Bloc #12mVidaDigna Renda Bàsica, Iaioflautas, pl. Catalunya/Rda. St Pere.

BlocFeminista
17.45h. Dones, lesbianes i trans fem bloc desobedient, espai de Feministes Indignades a la plaça. #EscracheFeminista

A partir de la nit del 12 de maig, Plaça Catalunya deixa de ser el centre ’12m15m’ i les accions es descentralitzen.

Pel 2n aniversari de l’esclat del #15M cada barri, poble, vila, comissió o grup de treball generarà els seus propis esdeveniments i convocatòries.

Us convidem a seguir els enllaços següents per informar-vos del que estan preparant a partir del 15 de Maig.
Asamblees de Barri de Barcelona
Asamblees de Pobles i Viles de la província de Barcelona (1)
Comissions, col·lectius i grups en lluita

(1) Algunes assemblees de pobles/viles estan inactives en aquest moment. Es mantenen en el llistat per raons de memòria històrica.

http://12m15m.acampadadebarcelona.org/programa-2013-2/