CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

13 de març: 34è aniversari de l’assassinat d’Agustín Rueda

Dilluns, 12 març, 2012

El dimarts 13 de Març farà 34 anys que va morir, producte de les tortures a que fou sotmès a la presó de Carabanchel, Agustín Rueda (14-11-1952). És un més dels "morts (de, en o per) la transició". També són els grans oblidats i marginats de tot el procés de Recuperació de la Memòria Històrica, que en aquest com en altres casos, els botxins si són vius, i en la majoria dels casos no han estat jutjats, i menys encara pagat per provocar aquesta mort.

Una anècdota. En aquestes dates, però de 1988, plena fira de Sevilla, vuit companys érem convidats a visitar la comissaria de la Gavidia, per realitzar un mural a la Piscina Sevilla com Homenatge a la memòria d'Agustín Rueda. El motiu era el missatge exposat al mural "LA TORTURA, TERRORISME D'ESTAT".

Cecilio Gordillo.

http://memorialibertaria.org/spip.php?article1654


34 anys de l'assassinat d'Agustín Rueda

El 13 de març del 78 moria a la presó de Carabanchel aquest anarquista sallentí després de ser torturat per funcionaris carceraris

Aquest dimarts 13 de març es compleixen 34 anys de l'assassinat de l'anarquista sallentí Agustín Rueda a la presó de Carabanchel després d'haver estat torturat per diversos funcionaris que l'interrogaven sobre un túnel que havia estat descobert a les dependències de la mateixa presó. El cos de Rueda, que va néixer a Sallent l'any 52, no va aguantar els cops que li van donar durant hores a la presó, i la falta d'assistència sanitària que li van negar els doctors del centre penitenciari i va morir el 13 de març de 1978 amb només 25 anys d'edat.

Deu anys després de l'assassinat del reclús anarquista el director, el subdirector i cinc funcionaris de Carabanchel van ser condemnats a deu anys de presó. Tres funcionaris més també van rebre condemnes de vuit, set i sis anys. Els dos doctors del centre, que van amagar el greu estat de Rueda després de les pallisses i que li van negar l'assistència sanitària, van ser condemnats a dos anys. Cap dels deu condemnats per aquells fets no va passar més de 8 mesos a la presó.

>>> Agustín Rueda a la Vikipèdia

www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/25200/anys/assassinat/agustin/rueda

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció