CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

13 de març: 34è aniversari de l’assassinat d’Agustín Rueda

Dilluns, 12 març, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El dimarts 13 de Març farà 34 anys que va morir, producte de les tortures a que fou sotmès a la presó de Carabanchel, Agustín Rueda (14-11-1952). És un més dels "morts (de, en o per) la transició". També són els grans oblidats i marginats de tot el procés de Recuperació de la Memòria Històrica, que en aquest com en altres casos, els botxins si són vius, i en la majoria dels casos no han estat jutjats, i menys encara pagat per provocar aquesta mort.

Una anècdota. En aquestes dates, però de 1988, plena fira de Sevilla, vuit companys érem convidats a visitar la comissaria de la Gavidia, per realitzar un mural a la Piscina Sevilla com Homenatge a la memòria d'Agustín Rueda. El motiu era el missatge exposat al mural "LA TORTURA, TERRORISME D'ESTAT".

Cecilio Gordillo.

http://memorialibertaria.org/spip.php?article1654


34 anys de l'assassinat d'Agustín Rueda

El 13 de març del 78 moria a la presó de Carabanchel aquest anarquista sallentí després de ser torturat per funcionaris carceraris

Aquest dimarts 13 de març es compleixen 34 anys de l'assassinat de l'anarquista sallentí Agustín Rueda a la presó de Carabanchel després d'haver estat torturat per diversos funcionaris que l'interrogaven sobre un túnel que havia estat descobert a les dependències de la mateixa presó. El cos de Rueda, que va néixer a Sallent l'any 52, no va aguantar els cops que li van donar durant hores a la presó, i la falta d'assistència sanitària que li van negar els doctors del centre penitenciari i va morir el 13 de març de 1978 amb només 25 anys d'edat.

Deu anys després de l'assassinat del reclús anarquista el director, el subdirector i cinc funcionaris de Carabanchel van ser condemnats a deu anys de presó. Tres funcionaris més també van rebre condemnes de vuit, set i sis anys. Els dos doctors del centre, que van amagar el greu estat de Rueda després de les pallisses i que li van negar l'assistència sanitària, van ser condemnats a dos anys. Cap dels deu condemnats per aquells fets no va passar més de 8 mesos a la presó.

>>> Agustín Rueda a la Vikipèdia

www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/25200/anys/assassinat/agustin/rueda

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció