CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

14 de juny a Barcelona, jornada de lluita contra els CIE i la Llei d’estrangeria

Dilluns, 9 juny, 2014

14J. ENS PLANTEM!

DAVANT LA LEGITIMITZACIÓ DEL RACISME INSTITUCIONAL,
NI CIES, NI REGLAMENTS, NI LLEI D'ESTRANGERIA

Des de la Campanya Estatal pel Tancament dels CIEs volem manifestar el nostre rebuig als Centres d'Internament d'Estrangers, al Reglament aprovat pel govern el passat mes de març i l’existència de mecanismes de deportació massiva com els vols de la vergonya. Aquests aparells es constitueixen com a moviments que confirmen una política migratòria estatal i europea de continuar aixecant murs cada vegada més alts per mantenir l'Europa Fortalesa.

En primer lloc, considerem que el Reglament aprovat és una maniobra de legitimació i legalització de la barbàrie, ja que empara les vulneracions sistemàtiques de drets que es venen donant des de la creació dels CIEs; en concret: obre la porta a la privatització en la gestió dels serveis del centre, confirma la figura del director -un agent de la Policia Nacional- com la màxima autoritat del CIE, ja que tots els temes importants que hi ocorren estan sota la seva responsabilitat, i es perpetua el model de gestió policial, que consolida l’arbitrarietat en la presa de decisions que afecta a la vida de les persones internes.

El Reglament no planteja cap horitzó de tancament dels CIEs, que al nostre entendre és la única via per garantir els Drets Humans.

En segon lloc, l'aprovació del Reglament juntament amb un seguit d'anuncis com: l'obertura d'un nou CIE a Algeciras, un altre a Saragossa, obres de remodelació en el CIE de Madrid i un centre de detenció d'estrangers a l'aeroport de Barajas, són els nous passos que reforcen una política migratòria europea a favor del capital i en contra de les persones i el seu dret a la mobilitat.

En tercer lloc, la mercantilització de les deportacions en macrovols d’expulsió, a través de la firma de convenis milionaris amb companyies aèries, denoten de nou la lògica capitalista en la que s’emmarquen les polítiques repressives de migracions. Així mateix, aquestes companyies esdevenen còmplices de la persecució de la població migrada, convertint-se en un esgraó més per a l’execució del seu desplaçament forçat.

La deportació no només vulnera el dret reconegut en la Declaració Universal de Drets Humans, que contempla el dret a la lliure circulació, sinó que articula la gestió de les migracions en base a la por i al xantatge a la població migrant. Cal recordar, a més, que en aquests Vols de la Vergonya s'utilitza un Protocol que legalitza l'ús de sedants, corretges i camises de força contra les persones que són deportades forçosament.

La "dignitat humana", argument amb què justificava l'alcalde d'Algeciras la construcció del nou CIE, només podrà ser garantida amb el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers, la derogació del nou Reglament i la fi de les deportacions massives.

Creiem necessari un canvi profund en les polítiques migratòries europees, que no han d'estar basades en limitar i expulsar migrants arbitràriament, sinó en garantir el dret a la migració i a la ciutadania.

Per tots aquests motius, volem mostrar un rebuig profund a la gestió que està fent l'Estat espanyol en termes de polítiques migratòries, apostant per lògiques policials i de càstig mitjançant els CIEs, el Reglament de la Vergonya, les macrodeportacions i els assassinats a les fronteres. La societat civil treballa per construir justícia, igualtat i accés a drets, i no serà còmplice de la legitimació de la barbàrie en camps, fronteres i mercats on es juga amb la vida de les persones.

Amb aquest comunicat convoquem a totes les entitats, col·lectius i persones a adherir-se i difondre la convocatòria del dia 14 de juny, dia en què la Campanya pel Tancament dels CIEs crida a una mobilització contra les polítiques migratòries restrictives, racistes i que vulneren els Drets Humans.

Ens plantem contra el racisme institucional!
No reconeixem la llei d'estrangeria!
Davant la barbàrie, DESOBEÏM

http://tanquemelscies.blogspot.com.es/2014/05/14j-ens-plantem-manifest.html

A Barcelona el 14J Ens plantem!

Un any més se celebra arreu de l'Estat el Dia contra els CIE. Aquest és el segon any i marcarà la consolidació de la lluita contra el racisme institucional.

Tanquem els CIE, com a part de la Campanya estatal pel tancament dels CIE, convoca a la societat civil a plantar-se contra el racisme institucional en totes les seves formes i matissos.

Aquí trobareu el material de difusió per als actes a Barcelona, que es faran el dissabte 14 J: http://tanquemelscies.blogspot.com.es/p/blog-page_6.html

NI CIES, NI REGLAMENTS, NI LLEI D'ESTRANGERIA. ENS PLANTEM!

A Facebook: https://www.facebook.com/events/1419466581673136/

Actes a Barcelona:

Divendres 13 de juny, 19h. Cine-fòrum amb el documental "Sobren raons" i presentació del nou espai Diàleg entre Cultures a L'Engranatge. Ateneu Popular de La Marina-Zona Franca. C/ Alts Frons, 69, local 8.

Dissabte 14 de juny:
12h, plaça dels Àngels (MACBA), el CIE al centre
17h, plaça Espanya, agafem juntes el bus
18h, Veus contra el CIE, carrer E nº 40, Zona Franca

Diumenge 15 juny,19h. Xerrada Tanquem Els CIEs i projecció de Sobren Raons al Espacio del Inmigrante. Ptge. Bernardí Martorell, 2, ents.1ª

CIE NO, Campanya pel tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers
No tanquem els ulls, tanquem els CIE

http://tanquemelscies.blogspot.com.es/

>>> Cartells en documents adjunts

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció