CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#14n vaga general i jornada de lluita per els i les treballadores del sector social

Dilluns, 12 novembre, 2012

14N Vaga General i Jornada de Lluita per els i les treballadores del sector social

Hi ha moltes raons per secundar aquesta vaga, però si treballes o t'estàs formant per treballar al Sector Social, tens més motius que ningú per recolzar-la. Educadors/es i treballadors socials, psicòlegs/gues, psicopedadogs/gues ... El que s'està qüestionant no és només unes condicions laborals, és la pròpia essència de la nostra professió. Aquesta és la situació:

- Pel que fa a condicions laborals: avui es treballa més, es tenen menys dies lliures i es cobra menys que fa 10 anys (en el transcurs dels quals la vida ha pujat "una miqueta").

- Els impagaments de l'administració pública a les empreses i d'aquestes als seus treballadors/es són ja l'habitual, ja que semblen considerar la nostra tasca com secundària i / o prescindible.

- S'està posant en pràctica una progressiva desprofessionalització que prima contractar persones amb una menor qualificació professional (per poder pagar-los menys) abans que als que tenen la formació necessària per realitzar una tasca de qualitat.

- L'essència de la nostra professió s'està veient amenaçada per plantejaments assistencialistes que busquen actuar sobre les conseqüències del problema, en comptes de buscar una transformació de la realitat que genera els problemes, un retorn a la caritat d'altres temps.

- La consideració de la nostra tasca com a servei públic està sent substituïda per un plantejament mercantil, que deixa de banda la qualitat per buscar el lucre econòmic.

- Les entitats petites (cooperatives, sociaciones ...) estan sent escombrades per grans empreses que busquen l'enriquiment deixant de banda qualsevol consideració ètica.

- La gestió dels diferents serveis s'estan adjudicant sota criteris únicament econòmics, despersonalitzant als seus usuaris fins convertir-los en mers balanços de resultats.
Darrere de cada retallada, de cada eliminació d'un dret hi ha persones, no xifres. El dia 14 surt al carrer, va a les manifestacions i digues alt i clar, no pagarem la factura d'un problema que no hem creat i no acceptarem que es deixi a ningú pel camí.
El missatge que cal enviar és clar: o amb tots nosaltres o sense vosaltres.

samarretes sector social en lluita

Més informació:

SECTOR SOCIAL CGT CATALUNYA

sectorsocial@cgtcatalunya.cat

http://cgtcatalunya.cat/sectorsocial

https://www.facebook.com/sectorsocialcgtcatalunya

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció