CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

15.000 estudiants es manifesten a Barcelona contra el Pla Bolonya en el marc d’una jornada estatal de mobilització

Divendres, 13 març, 2009

En el marc d'una jornada de vaga i mobilització contra el Pla Bolonya convocada a nivell de tot l'Estat espanyol, uns 15.000 universitaris van participar ahir 12 de març a Barcelona en una manifestació contra el procés de Bolonya, que va finalitzar al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on un miler de joves van ocupar el pati interior.

La Coordinadora de l'Assemblea d'Estudiants (CAU) va convocar una ocupació del recinte de la UPF fins al cap de setmana, per celebrar debats sobre el futur de la universitat i les mobilitzacions contra l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES, conegut com a pla de Bolonya) que denuncien aboca a un procés mercantilista de l'educació superior.

Les protestes anti-Bolonya s'han succeït en nombroses ciutats de tot l'Estat espanyol. La de Barcelona --convocada per la CAU i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-- va arrencar uns 20 minuts després de les 12.00 hores de la plaça de la Universitat al ritme de consignes com "fora les empreses de la universitat" i de crides a la lluita i la mbilització social.

Durant el recorregut de la manifestació, alguns manifestants van llançar globus de pintura contra les façanes d'empreses i establiments i un grup es va enfilar a una bastida per penjar un cartell amb la imatge de l'estudiant de la UAB que feia 18 dies que està en vaga de fam en protesta per l'espai únic europeu d'educació superior.

A l'arribar al campus de la UPF, situat al costat del zoo de la ciutat, la capçalera de la manifestació, seguida d'un miler d'estudiants, va entrar fins al pati interior on es va llegir un manifest contrari a la implantació de l'EEES.

Els estudiants han escollit la UPF com un símbol de com s'està silenciant la veu dels estudiants, segons la CAU, que ha recordat que el rector d'aquesta universitat va demanar l'entrada dels Mossos per desallotjar la cafeteria de la facultat de Comunicació, on s'havien tancat un grup d'estudiants, fa més d'un mes.

Coincidint amb la jornada de vaga a la universitat i la manifestació convocada per les organitzacions estudiantils anti-Bolonya, els dos últims dies els estudiants havien ocupat espais de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Escola d'Enginyers Industrials de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i del campus del Raval de la Universitat de Barcelona (UB).

Les pròximes mobilitzacions a nivell estatal es definiran en la Trobada d'assemblees d'estudiants que tindrà lloc el cap de setmana del 20, 21 i 22 de març a Burgos.