CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

15 DE JUNY: ACTES DE SOLIDARITAT CONTRA LA REPRESSIÓ DE SINDICALISTES EN EL MARROC

Dimecres, 13 juny, 2007

El dia 15 de juny, en totes l'ambaixades i consulats del Marroc a l'Estat espanyol, la CGT es manifestarà contra aquesta política de repressió laboral i social, i exigint que es respectin ELS DRETS HUMANS, LABORALS I SOCIALS de forma REAL, i no FORMAL.

Des de fa anys es parla que el Marroc està en una transició a la democràcia, però la veritat és que la repressió als mínims drets civils segueix ben present cada dia. Casos com l'empresonament massiu de representants de l'Associació de Drets Human, de l'Associació de Diplomats en Atur i de sindicalistes és una constant.

En aquesta ocasió, després de les manifestacions del 1r de Maig, han estat detinguts i empresonats diversos sindicalistes de l'Associació de Diplomats en Atur amb la qual CGT té un acord de Germanor i Solidaritat, també han estat detinguts sindicalistes de la UMT (el sindicat més important al Marroc) de la multinacional de DELPHI per defensar els seus drets i unes condicions dignes. El Regne del Marroc vol garantir als “Amics” de les multinacionals que inverteixen allí, un estat de “PAX” romana i sense drets.

Sindicalistes marroquins han estat sotmesos en diferents ciutats (Sefrou, Tiznit, Agadir i Laksar Lakbir) a interrogatoris policials després de la seva participació en les manifestacions de l'1 de maig, amb el pretext que han proferit durant aquestes manifestacions consignes que afecten a la Monarquia i l'Estat. Alguns militants van ser empresonats i perseguits en Agadir, altres cinc van ser presentats en situació de presó preventiva davant del fiscal del Tribunal de Primera Instància en Laksar Lakbir, i després d'haver estat escoltats, el procediment va ser transferit a la policia judicial per a aprofundiment de la investigació.

El 10 de maig de 2007 el tribunal de primera instància d'Agadir va pronunciar el seu veredicte, condemnant Abderrahim Kerrad i Mehdi Berbouchi a dos anys de presó ferma i a una multa de 10.000 Dh para cadascun d'ells. El tribunal de primera instància de Laksar Lakbir va pronunciar el seu veredicte el 22 de maig de 2007, condemnant cinc militants, que són: Thami Al khyat, Youssef Atitouani, Ahmed Al Kaatib, Oussama Ben Massoud i Mohamed Alrayssouni a tres anys de presó ferma i a una multa de 10.000 dh per a cadascun d'ells.

El dia 15 de juny, al Marroc, també serà un dia de lluita. Tenen previst realitzar una concentració enfront del parlament a Rabat i una vaga de fam de 24 hores. Amb motiu de la repressió exercida pel govern del Marroc en les manifestacions del 1r de Maig, que ha desencadenat la presó per a 7 companys, es realitzaran al Marroc diferents actes de protesta.

SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS I SINDICALISTES DEL MARROC

Més informació al web de l'Association Marocaine des Droits Humans
http://www.amdh.org.ma/