CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

150 persones es concentren contra l’amiant a l’Hospital de Viladecans

Dimecres, 4 març, 2015

150 persones es concentren contra l’amiant a l’Hospital de Viladecans
El matí del passat dissabte 28 de febrer de 2015 unes 150 persones es van concentrar davant de l’Hospital de Viladecans en solidaritat amb els i les afectades per l’amiant.

La data era important doncs per primera vegada s’unien les diferents associacions d’afectats de l’amiant de Catalunya, i la CGT, per alçar la veu contra el silenci que envolta l’asbest.

El cartell anava firmat per CGT de Catalunya, la Federació Local de Viladecans de CGT, i les associacions d’afectats de Rocalla (Castelldefels), Uralita (Cerdanyola del Vallès), MACOSA (Poble Nou) i El Prat de Llobregat (a través també de la secció sindical de CGT de Federal Mogul).

Inicialment els concentrats van desplegar les pancartes, i es van clavar una cinquantena de creus en record dels i les treballadores mortes a causa de l’exposició laboral a l’amiant.

Posteriorment, es van fer els parlaments de les diferents entitats convocant, on de forma molt emotiva es va recordar les reivindicacions principals en aquesta matèria, tals com l’atenció mèdica específica amb seguiments periòdics pels i les treballadores afectades, la jubilació anticipada pels exposats a l’asbest i es va denunciar les dificultats per part de l’INSS de reconèixer les invalideses professionals.

La convocatòria va comptar amb un ampli ressò mediàtic, a televisions com TV3 i a premsa escrita comarcal.

Des de CGT Catalunya i la Federació Local de Viladecans valorem molt positivament aquesta convocatòria, per l’assistència, pel fet d’haver alçat la veu conjuntament les diferents associacions d’afectats, i per continuar en la lluita de denúncia i sensibilització de la problemàtica de l’amiant.

No ens faran callar! L’amiant mata!

CGT FEDERAL MOGUL
CGT VILADECANS
CGT SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/declaracions-afectats-amiant/video/5474815/

http://www.ccma.cat/324/un-centenar-dafectats-per-lamiant-es-manifesten-a-viladecans/noticia/2646436/


Els i les afectades del Amiant volem alçar la veu.
Convoquem: Associació afectats de l'amiant del Prat de Llobregat, CGT, Federació Local de CGT de Viladecans, cooperativa jurídica Col·lectiu Ronda. Associació afectats de Rocalla (Castelledefels), Associació Víctimes de l'Amiant de Cerdanyola, Jubilats de MACOSA i Associació de la Moreneta de Sant Climent

Som treballadors d'empreses que han manipulat amiant sense mesures de seguretat, a Rocalla SA, Juríd Iberica SA (avui Federal Mogul SA), Macosa (avui Alstom) o Uralita SA entre tants altres.

També som familiars d'empleats que han patit i mort a causa de l'exposició laboral a l'asbest. I també som veïns i veïnes d'empreses que han llançat als nostres carrers tones d'amiant, sembrant de greus patologies dels municipis on érem.

Les empreses han guanyat sumes milionàries, però a costa de la nostra salut. Moltes famílies capitalistes han fet fortuna amb l'amiant, que en ser pràcticament indestructible ha estat usat en cotxes, ciment, guants i tants altres usos industrials. Però l'amiant indestructible també ha quedat en els nostres pulmons i altres zones del nostre cos, causant greus patologies, que malauradament en molts casos poden fins i tot causar la mort.

Vivim silenciats i silenciades. Les administracions públiques i les empreses infractores han intentat silenciar els terribles efectes de l'amiant, i els milers i milers de víctimes a Espanya, principal manipulador d'asbest a Europa en els anys 80.

Durant anys hem viscut el silenci còmplice dels mitjans de comunicació, la manca d'atenció sanitària específica al servei de salut pública, les negatives de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a reconèixer les invalideses i les excuses de manca de coneixement del dany que causaven de les empreses infractores.

Però les víctimes de l'amiant hem dit prou. Exigim que es posi sobre la taula solucions i mesures concretes per a les víctimes de l'amiant, des de l'atenció sanitària específica i pública, fins a la jubilació anticipada especial, passant pel reconeixement social i administratiu (especialment de la Seguretat Social) de les terribles malalties que ha causat a la nostra societat a l'amiant.

Per tot això, fem una crida a les víctimes de l'amiant, ia totes les persones solidàries, per mobilitzar-se en defensa del reconeixement social, mèdic i administratiu dels efectes del asbest.

No ens faran callar! L'amiant mata!

I les víctimes de l'amiant sortirem al carrer per lluitar pels nostres drets!

Convoquem:

Associació afectats de l'amiant del Prat de Llobregat, CGT, Federació Local de CGT de Viladecans, cooperativa jurídica Col·lectiu Ronda. Associació afectats de Rocalla (Castelledefels), Associació Víctimes de l'Amiant de Cerdanyola, Jubilats de MACOSA i Associació de la Moreneta de Sant Climent.


Concentració d'afectats per l'amiant a l'Hospital de Viladecans

El proper dissabte 28 de febrer diferents associacions relacionades amb els afectats per l'amiant realitzen una concentració a les 12:00 hores davant de l'Hospital de Viladecans per defensar "el reconeixement social, mèdic i administratiu" dels afectats per l'amiant.

Concentració a les 12h a l'hospital de Viladecans

Segons afirma en un comunicat l'Associació d'afectats del amiant del Prat de Llobregat, una de les organitzadores, les víctimes de l'amiant "hem dit prou" i "exigim que es posin sobre la taula solucions i mesures concretes per a les víctimes de l'amiant, des de l'atenció sanitària específica i pública, fins a la jubilació anticipada especial, passant pel reconeixement social i administratiu (especialment de la Seguretat social) de les terribles malalties que ha causat a la nostra societat a l'amiant".

La concentració està convocada des de l'Associació d'afectats del amiant del Prat de Llobregat, la CGT, la Federació Local de CGT de Viladecans, la cooperativa jurídica Col·lectiu Ronda, l'Associació d'afectats de la Rocalla de Castelldefels, l'Associació de Víctimes de l'Amiant de Cerdanyola, Jubilats de MACOSA i l'Associació de la Moreneta de Sant Climent.

Les diferents entitats i associacions organitzadores engloben treballadors d'empreses que han manipulat amiant sense mesures de seguretat, en la Rocalla SA (avui Uralita), Juríd Iberica SA (avui Federal Mogul SA), Macosa (avui Alstom), entre d'altres; així com a familiars.

FONT: CASTELLDEFELSALDIA

Més informació:

Ubicació Hospital de Viladecans:

https://www.google.com/maps/dir//41.311904,2.014714/@41.311904,2.014714,14z?hl=ca-ES

- TWITTER SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

- PÀGINA FACEBOOK SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

- ASSOCIACIÓ AFECTATS DE L´AMIANT EL PRAT DE LLOBREGAT

- ASSOCIACIÓ AFECTATS DE L´AMIANT DE CERDANYOLA I RIPOLLET

- TWITTER FED. LOCAL CGT VILADECANS

- COL.LECTIU RONDA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció