CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

@15MpaRato inicia una campanya ciutadana per a identificar i jutjar als responsables de l’estafa

Dimarts, 29 maig, 2012

El procés comença apuntant a Rodrigo Rato, encara que té previst analitzar la gestió de més polítics i banquers responsables de la crisi i acabar amb la impunitat.


Membres de diferents col·lectius actius dintre del 15M, des de DRY a través del seu Plan De Rescate, passant per la PAH, X.net, #CierraBankia, TomaTuBanco, Democràcia 4.0, la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, #OpEuribor, Iaioflautas, TomaParte i molts altres s'han coordinat en una iniciativa concreta.

A través del periodisme ciutadà, emparat pel site Minileaks i grups d'advocats voluntaris experts en delictes financers, el projecte recopila informació que qualsevol ciutadà anònimament vulgui aportar per a destapar les responsabilitats civils, penals i ètiques d'aquesta "crisi" i jutjar als culpables ... començant concretament per Rodrigo Rato.

Els ciutadans han decidit fer el que els governs mai faran.

Què proposa @15mpaRato? Per que #RR?

#15MpaRato considera indispensable que Espanya adapti a les seves circumstàncies un procés similar a l'islandès que inclogui judicis als responsables d'aquesta estafa que anomenen “crisi”.

El Currículum Vitae de Rato encarna el paradigma de polític que va saltant d'un lloc milionari a l'altre http://15mparato.wordpress.com/tag/1000culos/ sense que s'auditi la seva gestió.

El 7 de maig de 2012 Rodrigo Rato va anunciar que deixava el seu càrrec com president de Bankia, a canvi d'una indemnització de 2,1 milions d'euros just abans que l'entitat s'enfonsés i el govern li regalés 10.000 milions de diners públics com recompensa.

Rodrigo Rato surt d'aquesta forma d'un càrrec en el cobrava 2,34 milions d'euros a l'any http://www.rtve.es/noticias/20111230/rodrigo-rato-percibe-remuneracion-anual-234-millones-frente-bfa-bankia/486099.shtml sense cap tipus d'auditoria que informi sobre la seva labor, havent convertit a Bankia durant el seu mandat en l'entitat més implacable amb els hipotecats i en l'entitat lider en desnonaments de famílies.

Rodrigo Rato havia sortit ja del FMI el 19 de juny de 2007, sense finalitzar el seu mandat com director gerent, i amb un informe demolidor en contra de la seva gestió http://15mparato.wordpress.com/2012/05/20/critica-de-fmi-a-rodrigo-rato/ en el moment que s'estava gestant aquesta crisi.

També va ocupar els càrrecs de vicepresident segon del govern i ministre d'Economia entre 1996 i 2004, sense que s'investigués la seva responsabilitat en l'estafa de Gescartera o com artífex de la bombolla immobiliària espanyola.

#RR és un objectiu tan bo com qualsevol altre. Comencem per ell. Continuarem amb la resta.

+ Info a http://15mparato.wordpress.com

Barcelona, 23 de maig de 2012

Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, Barcelona.
¡NO devem, NO paguem!

Web: http://www.auditoria15m.org
Facebook: http://www.facebook.com/AuditoriaCiudadanaDeuda
Streaming: http://bambuser.com/channel/Auditoria+Deuda
Tlf: 664 069 571
@AuditCiudadana
@AuditoriaBCN

Coordinació Plataforma:
https://n-1.cc/pg/groups/693621/coordinacin-estatal-15m-auditoria-de-la-deuda/