CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

16 de Febrer: Vaga a tots els Ports de l’Estat

Divendres, 16 gener, 2015

16 de Febrer: Vaga a tots els Ports de l'Estat

Els sindicats del sector marítim, donen suport majoritàriament a la proposta de vaga estatal del servei de Remolc Portuari.

Recolzen la petició dels treballadors del sector i acorden convocar una aturada de 24 hores a tots els ports de l´Estat.

El pròxim 16 de febrer és la data escollida.

Els passats 3 i 4 de desembre, els treballadors de les empreses del Remolc Portuari i Salvament, integrats a la "PLATAFORMA DE TREBALLADORS DE REMOLCADORS PORTUARIS I DE SALVAMENT, I D´EMBARCACIONS DE TRÀFIC INTERIOR DE PORTS DE L´ESTAT”, varen acordar convocar una aturada estatal a tots els ports per exigir un canvi d´actitud de les patronals de remolc, administracions i autoritats, que els porti a:

1. Excloure el sector del remolc portuari “de la proposta de REGLAMENT DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL pel que es crea un marc sobre l´accés al mercat dels serveis portuaris”. Aquest reglament ens porta a una precarització ja que la permissibilitat a l´entrada de pavellons de conveniència. Això suposa un cop dur amb la possibilitat de que treballen vaixells de segon registre amb tripulacions en condicions de precarietat, penositat i salaris baixos, per no disposar de tractats en matèria de protecció laboral.

2. Respetar la legislació estatal vigent en quan a la jornada laboral, la prevenció i la seguretat.

3. Fomentar de bona fe la negociació col.lectiva, i el compliment i respete dels convenis col.lectius que afecten al remolc i al tràfic interior.

Els delegats que pertanyen a diverses organitzacions sindicals, en representació dels comitès d´empresa del remolc portuari de tot l´Estat, varen decidir traslladar als seus respectius sindicats que es duia a terme recolzar i convocar una jornada de vaga de 24h en un plaç no superior de 2 mesos. Por aquesta raó i sota aquest mandat, la pràctica totalitat de sindicats del sector es varen reunir a Madrid el 14 de Gener.

Com a resultat d´aquesta trobada es va cordar, per part de la majoria d´organitzacions presents convocar una Vaga Estatal del Remolc Portuari, que afectaria a tots els ports peninsulars i insulars, tindria una durada de 24 h, i la data per dur-la a terme que senyalada el pròxim 16 de febrer de 2015.

A aquestes alçades i a poc més d´un mes pel 16-F, les assemblees de treballadors de Barcelona, València, Cartagena, Algesires, Cadis, Les Palmas, Tenerife, Bilbao, i d´altres ports ja han acordat secundar l´aturada, i estem convençuts de que en els pròxims dies s´hi sumaran d´altres, encara que amb els esmentats ja es deixa evidència de l´important seguiment del conflicte i la serietat del mateix.

Des de les organitzacions sindicals ho promouen en primera instància; CGT, INTERSINDICAL CANARIA, LAB, OTEP, SAME i USO.

CCOO, CIG y UGT, presentes també a la reunió, varen manifestar donar suport a les reivindicacions exposades per la plataforma, però manifestant tindre que consultar previament als seus respectius òrgans de decisió, no descartant incorporar-se en poc temps a la convocatòria de vaga.

Tant des de la Plataforma como des de les organitzacions sindicals, en cas de no ser satisfetes les seves demandes, no descarten augmentar les mesures de pressió amb noves convocatòries i inclús, si és necessari estendre el conflicte a altres col.lectius marítims-portuaris.

La coordinació internacional amb els treballadors d´aquest sector està en marxa, així com es duran a terme des de la plataforma contactes amb representants polítics de la UE.

Fem una crida al sentit comú i a la responsabilitat dels armadors i representants polítics espanyols i europeus per a que posin fi a aquesta situació.

Enric Tarrida Martínez
Secretari General Sector Mar i Ports - CGT

Més informació:

- ENRIQUE PECERO. CGT-REMOLCADORS .Tel. 608 59 34 88

- En dos mesos aturada dels remolcadors de Ports de tot l’Estat contra la precarització laboral en el remolc portuari i d’altura