CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

16 desembre: Manifestació contra les retallades a la UAB

Dimecres, 15 desembre, 2010

Des l’Equip de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, en connivència amb el discurs generalitzat dels estats europeus, Govern espanyol i Generalitat de Catalunya inclosos, es continua utilitzant la coartada de la "greu crisi econòmica" per abaratir costos l’apartat pressupostari que, des del vocabulari empresarial, s’acostuma a denominar "recursos humans". El Pla de Xoc ideat per la UAB és part d’aquesta estratègia, i el llenguatge militar de "tancar files" ja apareix en els missatges de l’Equip de Govern.

A més, cal recordar que a la nostra universitat ens trobem davant d’unes condicions generades pels últims governs de la UAB, que moltes vegades han promogut unes polítiques que han oblidat el caràcter públic de les nostres activitats de docència i d’investigació, donant prioritat a activitats de lucre privat i de negocis amb corporacions empresarials. Una gestió fosca i dubtosa que ha comportat gran part del dèficit pressupostari actual. Per això, no podem acceptar que les advertències que es feien en l’Informe 21/2008 de la Sindicatura de Comptes (http://www16.gencat.net/web_Sindicatura/pdfs/21_08_ca.pdf) sobre, entre d’altres, determinades pràctiques comptables i gestores caiguin en l’oblit i ningú vulgui assumir cap responsabilitat. Pensem que en lloc de missatges remesos individualment a tot el personal de la UAB, en el que hom llegeix que "resulta impropi que circulin informacions esbiaixades, quan no falses" caldria començar a donar resposta a qüestions que s’arrossegui en des de fa massa temps en lloc de relegar-les a l’armari, tot esperant que acabin per oblidar-se. De fet, la Sindicatura de Comptes és la mateixa institució que en el seu moment va advertir dels fets del Palau de la Música (Millet i companyia) sense que inicialment ningú els hi fes massa cas.

Nosaltres ja vam adreçar el 19 de febrer de 2009 una nota a la Rectora (la podeu llegir més avall) de la que no hem rebut cap resposta :

“Benvolguda companya,

Des de la Secció Sindical de la CGT de la UAB hem observat amb gran perplexitat i preocupació les notícies aparegudes en diversos mitjans d’informació (per exemple a http://www.europapress.es/catalunya/noticia-corr-sindicatura-cuentas-recomienda-uab-ajustar-presupuestos-legalidad-20090216131006.html o a http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Sindicatura/desvela/anomalias/cuentas/UAB/elpepiespcat/20090217elpcat_9/Tes ) on es posen en dubte algunes pràctiques comptables de la UAB així com les xifres difoses de dèficit real de la nostra Universitat. Per aquesta raó ens adrecem a tu, tant com a Rectora i com a membre de l’anterior Equip de Govern, per a demanar-te quina base tenen aquestes informacions i les dades de la Sindicatura de Comptes (http://www16.gencat.net/web_Sindicatura/pdfs/21_08_ca.pdf ) que, per altra banda, semblen coincidir en l’aspecte del dèficit amb les reivindicacions estudiantils de la passada tardor. Esperem que puguis confirmar ben aviat al conjunt de la Comunitat Universitària el nostre desig de que la UAB no es troba immersa en una mala praxis comptable o, alternativament, detallar quines mesures s’emprendran per a corregir-la. Igualment et reiterem que, en cas de que siguin necessàries mesures per a redreçar la comptabilitat de la UAB, rebràs tot el nostre suport i, de ben segur, de la majoria de la Comunitat Universitària si aquestes s’adrecen a racionalitzar les despeses tot garantint el caire públic de la nostra institució i unes condicions laborals dignes per aquells i aquelles que hi treballem. Ben cordialment, Secció sindical de CGT a la UAB. Bellaterra, 19 de febrer de 2009”

És per tot això que us esperem a totes i a tots a la manifestació convocada per aturar les retallades que ens volen imposar.

Lloc d’inici : Facultat de Ciències i Biociències.

Hora i dia : 16 de desembre a les 13:00.

Final : Edifici Rectorat.

Secció Sindical de la CGT - Universitat Autònoma de Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció