CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

17 d’abril: jornada de lluita en defensa de la universitat pública

Dimecres, 17 abril, 2013

Estem vivint uns abusos de poder sense precedents. El deteriorament de la Universitat pública s’està produint, en part, degut a l’actitud mesella dels seus òrgans de govern, els quals han disfressat –sota l’aparença de mesures tecnocràtiques i de gestió– un programa polític de desmantellament de la Universitat pública.

Esperant expressament a finals de curs, el rectorat de la Universitat Politècnica de Barcelona acomiadarà més de 350 treballadors i el rectorat de la Universitat de Barcelona també vol dur a terme un acomiadament de la plantilla sense precedents.

Aquests acomiadaments es produiran, pròximament, sense cap mena de consulta prèvia sobre la seva necessitat o auditoria sobre la gestió del dèficit, fent pagar la crisi a aquelles persones que són més vulnerables: el professorat i el personal d’administració i serveis més precari.

Antoni Giró, Dídac Ramírez, Antoni Castellà, i successius càrrecs polítics i acadèmics, treuen benefici d’un procés de crisi en el què sembla que “tot s’hi val”, justificant qualsevol mesura antipopular, saben que els que les decideixen mai en pateixen les seves nefastes conseqüències. Ans al contrari, socialitzar les pèrdues per a privatitzar els beneficis. Un clar exemple el tenim amb el Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el qual deriva milions d’euros dels pressupostos públics a una fundació privada d’educació superior de la qual ell mateix n’és membre fundacional: la Graduate School of Economics.

Més enllà de pomposos programes d’orientació professional que plantegen els rectorats, de les falses bones intencions o de les lamentacions victimistes, nosaltres convoquem a la desobediència civil, a la força del comú per ajudar-nos entre nosaltres. No permetrem cap acomiadament, tots som importants. Fem-los fora!

Aquest dimecres 17 d’abril es convoca un JORNADA DE LLUITA, en què coincideixen tres accions en defensa de les Universitats Públiques Catalanes, i és necessària la màxima participació de totes en la pràctica del suport mutu per aconseguir victòries sobre els nostres llocs de treball. Us convidem a participar de les següents convocatòries i a persistir en la lluita durant les properes setmanes i mesos, fins a construir una Universitat realment Pública, Popular i Democràtica.

8h- Concentració a Plaça Universitat en el moment de celebració del Consell de Govern de la Universitat de Barcelona.

12.30h- Concentració a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona per exigir que el rectorat faci efectives les mesures aprovades pel claustre en el marc dels dos dies de vaga estudiantil.

18.30h- Concentració a Casa Llotja de Mar (Passeig d’Isabel II 1, Barcelona). Antoni Giró, l’encara rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha convidat el poc honorable i molt sanguinari exconseller d’interior Felip Puig per fer una conferència dins les jornades UPC-Alumni.

Aturem els acomiadaments, desobeïm el règim.

#JoDesobeeixoPer

#Desobeïm17A

#DesobeïmUB

#DesobeïmUPC

#DesobeïmUPF

#DesobeïmUAB

#laLluitaEduca

Si ens roben el futur, ens cobrarem el destí.

Quan comencin a criminalitzar-nos mediàticament, el hastag serà #ViolènciaÉs

Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública

http://reconstruimlapublica.wordpress.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció