CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

17 de març, vaga a Telefónica: Comunicat conjunt CGT, AST, COBAS, UTS-STC

Dijous, 17 març, 2011

La gravetat de la situació patida per la plantilla de Telefònica a causa de la política de repressió que està portant a terme l'empresa, i que ha culminat en els últims acomiadaments, requereix accions contundents i no la falta de resposta del Comitè Intercentres propiciada per la posició de CCOO i UGT en el mateix.

No entenem com aquests dos sindicats que van cridar a la mobilització contra la reforma laboral el 29 de setembre, ara que es concreten les seves conseqüències en aquesta empresa, impedeixin amb els seus vots que el Comitè Intercentres aprovi una resolució unànime de mobilitzacions contra la seva aplicació.

Per això, perquè són molts els comitès provincials que han fet arribar al Comitè Intercentres resolucions per la readmissió dels acomiadats, i pel rebuig de la plantilla a aquesta política repressiva, AST, CGT, COBAS i STC-UTS hem acordat un calendari de mobilitzacions que es concreten en unes convocatòries de vaga en tot l'estat, les primeres per als dies 17 de Març i 7 d'Abril, de 3 hores i mitja de durada, fins a aconseguir que l'empresa rectifiqui en la seva posició.

També volem desmentir tota la sèrie de falsedats que s'han abocat contra els acomiadats, sense aportar cap prova, criminalitzant als companys i amb la clara intenció de desmobilitzar i trencar la unitat dels treballadors. Aquestes actituds no les podem consentir.

Mobilitza't en defensa del teu lloc de treball, per l'anul·lació dels acomiadaments, participa en les vagues, concentracions i manifestacions convocades en tot l'estat, la primera el 17 de Març!

ACOMIADATS READMISSIÓ!

* Per al personal adscrit a sistema de torns en les jornades esmentades, l'atur es realitzarà en els següents horaris:

• En tots els torns de matí: les últimes 3,5 hores del torn.

• En tots els torns de tarda: les primeres 3,5 hores del torn.

• En tots els torns de nit: les 3,5 hores últimes hores del torn de les jornades de la nit del 16 al 17 de març i del 6 al 7 d'abril.

• En tots els torns de jornada partida: les 3,5 últimes hores de l'horari en qualsevol de les variants d'aquest torn.


La primera mobilització contra els acomiadaments a Telefónica, realitzats amb la normativa de la reforma laboral aprovada l'any passat, va tenir lloc el passat 24 de febrer.

La primera jornada de vaga va ser convocada el 24 de febrer per tots els sindicats dels Comitès d'Empresa de Barcelona, Guipúscoa, Navarra i Biscaia, així com la convocada per CGT i AST a Madrid, vaga que pot considerar-se com un gran èxit per l'alt seguiment de l'aturada, segons les dades de la pròpia empresa, es va arribar al 71% a Navarra, 65% a Guipúscoa, 60% a Barcelona o Biscaia i més d'un 20% a Madrid. En total gairebé 6000 persones van secundar una vaga per demanar la readmissió dels acomiadats i el cessament de noves mesures similars.