CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

18 de desembre: mobilitzacions pel tancament dels CIE

Dimarts, 14 desembre, 2010

Cartell Bcn

18-D, Campanya pel Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers

Dissabte 18 de desembre és la "Diada Internacional de les Persones Immigrants". Aquesta diada fou instaurada per les Nacions Unides, el 18 de desembre de 1990, quan l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de totes les persones treballadores Migratòries i de les seves famílies.

Aquesta Convenció no va entrar en vigor fins l'1 de Juliol de 2003 quan va arribar a les 20 ratificacions d'altres tants estats membres ("curiosament" els 20 estats que la van ratificar són tots del "Sud"). Aquesta Convenció Internacional és un instrument de Dret Públic que defineix exhaustivament i explícitament els drets de les persones migrants. Fins al dia d'avui només ha estat ratificada per 37 estats. Cap estat "occidental" receptor de persones migrants l'ha ratificat. Així, ni la Unió Europea, ni els Estats Units, malgrat ser les àrees on resideixen la majoria de les persones treballadores migrants del món, ni altres grans receptors de persones migrants com Japó, Índia, Austràlia o els estats del Golf Pèrsic, no l'han ratificat.

No cal ni dir que aquests drets convinguts i acordats per l'ONU, són incomplerts flagrantment per l'Estat espanyol.

D'entre tots els incompliments d'aquesta Convenció Internacional, un dels exemples més clars de la vulneració dels drets fonamentals de les persones és l'internament / empresonament en un CIE.

Què és un Centre d'Internament per Estrangers o CIE?

És un lloc on les persones migrants que estan en situació "irregular" a l'estat espanyol, aquelles que no tenen els "permisos" per residir-hi i treballar-hi, són tancades (empresonades) durant un màxim de 60 dies, per ser expulsats posteriorment d'Europa. La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat - CEAR ja va advertir de tortures en tres CIE de l'estat, els de Madrid, Barcelona i Màlaga.

Perquè pensem que no han d'existir els CIE enlloc arreu del món, per la defensa de la dignitat i dels drets humans, anem a manifestar-nos i a exigir el tancament incondicional d'aquestes presons per persones migrants, els CIE, i pel cessament de les redades racistes als nostres carrers.

Per tot això, diversos col·lectius socials han convocat arreu de l'Estat i dels Països Catalans concentracions davant dels CIE de diverses ciutats el proper 18 de desembre. A Barcelona la convocatòria és a les 16.00 h a la Plaça d'Espanya, per marxar cap al CIE, i a les 16.30 h concentració davant del CIE de la Zona Franca.

Des de la CGT de Catalunya donem suport a aquesta i d'altres iniciatives en defensa de la igualtat de drets de totes les persones.

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT).
Comitè Confederal - Secretariat Permanent.
Secretaria d'Acció Social

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció