CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

180.000 persones es manifesten el 10 de gener a Barcelona sota el lema “Aturem la massacre a Gaza. Boicot Israel”

Diumenge, 11 gener, 2009

Més de 30.000 manifestants segons la Guàrdia Urbana, 50.000 segons càlculs de El País, 180.000 segons La Directa (l'únic mitjà que ha fet públic el seu sistema estadístic de medició), "una de les manifestacions més grans d'aquests últims anys" segons Vilaweb, més de 200.000 manifestants segons la Plataforma Aturem la Guerra.

A banda de l'habitual ball de xifres, és clar que la d'ahir dissabte 10 de gener de 2009 va ser una manifestació multitudinària. Quan la capçalera de la manifestació estava llegint el manifest a Pl. St. Jaume, a Pl. Universitat encara hi havia milers de manifestants esperant per incorporar-se a la marxa, això vol dir que es tracta d'una gran manifestació.

Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat Palestina de Cataluya, opina que les mobilitzacions massives d'aquests dies "marquen un punt d'inflexió en la lluita a Catalunya pel reconeixement dels drets humans i del dret a l'autodeterminació del poble palestí".

Té raó. Ara és feina de tots i totes transformar aquest suport social en conquestes polítiques concretes. Perseverar amb tenacitat i determinació fins assolir els objectius de la manifestació i de la Campanya Catalana pel Boicot, les Desinversions i les Sancions a Israel. Això és: condicionar el foment de relacions comercials entre Catalunya i Israel al respecte per part d'Israel del Dret internacional, i posar fi al comerç d'armes entre els estats espanyol i israelià.

Endavant!

Associacions d'amistat amb el poble palestí

www.palestina.cat/

Per accedir al Dossier informatiu: "Relacions econòmiques i militars entre Israel i els governs català i espanyol", podeu anar a l'enllaç:

www.palestina.cat/images/stories/dossier_de_premsa_palestina.pdf


Barcelona: Més de 150.000 manifestants en solidaritat amb Palestina i contra el sionisme

Crònica de Kaos en la Red

Barcelona ha tornat a viure una multitudinària manifestació, equiparable per la seva massivitat a les de la guerra de l’Iraq i Pel dret a decidir.

a manifestació comptava amb el suport de més de 300 entitats que, mitjançant un manifest unitari, reclamen que “el govern espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel”, “que la ciutadania de Catalunya no compri productes israelians” i “que el Govern de la Generalitat suspengui el foment de relacions comercials amb Israel”.

La manifestació ha arrencat de la Plaça Universitat a les 17 hores darrere una pancarta inicial amb el lema “Aturem la massacre de Gaza – Boicot a Israel” i ha comptat amb una presència massiva de la comunitat àrab, al voltant de la meitat dels manifestants.

Durant el recorregut s’han pogut veure força banderes palestines i catalanes, així com moltes pancartes denunciant el genocidi sionista i la complicitat dels governs nord-americà i europeus, i donant suport a la lluita del poble palestí pels seus drets. La manifestació ha estat força combativa, sobretot per part dels manifestants àrabs i musulmans, amb lemes i càntics en àrab i català o castellà com ara “Israel assassí del poble palestí”, “No volem ocupació”, “Palestina llibertat”, "Tots som palestins", “Boicot Israel”, “Vosaltres sionistes sou els terroristes”, “Israel matant, l’ONU mirant”, “Israel matant, Europa mirant”, “Israel fora, Palestina lliure”, “No és una guerra, és un genocidi”, “No és terrorisme, és resistència”, “Intifada”, “Israel necesita jarabe vietnamita”... També s’han sentit crits de “Visca Chavez” en reconeixement al president del país veneçolà, l’únic que fins ara ha trencat relacions amb l’estat sionista.

La manifestació ha acabat a la Plaça Sant Jaume o­n, mentre la cua de la manifestació encara es trobava al carrer Pelai, Lluís Llach ha llegit el manifest unitari i l’actriu Rosa Maria Sardà un segon text que comptava amb el suport d’artistes, per finalitzar amb el cant col·lectiu de “L’estaca” en àrab i català. Hora i mitja més tard d’aquesta cloenda arribaven els darrers manifestants.

També han participat a la manifestació les forces que composen el Tripartit català (PSC, ERC i ICV-EUiA), que han estat increpades pel cinisme de mantenir des del govern de la Generalitat relacions diplomàtiques i econòmiques amb Israel i participar en una manifestació que denuncia aquests fets.

Crònica: Teo Navarro.

Galeria fotogràfica de la noticia a:

www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-mes-150.000-manifestants-solidaritat-amb-palestina-i-contra