CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

193 milions d’euros per als sindicats del règim … el preu de la pau social en la seva Espanya

Dilluns, 10 maig, 2010

És una suma milionària que propicia que alguns mal intencionats sospitin que darrere d'aquests diners està la famosa "pau social". Pures conjectures?

Les males llengües diuen que Rodríguez Zapatero ha aconseguit el suport sindical a força de suculentes subvencions. Només en 2009, els dos principals sindicats van rebre 193 milions. Gens ha importat la crisi, l'atur i l'enorme dèficit de l'Estat a l'hora de repartir aquests diners. El Govern ha estat molt equitatiu ja que ha repartit aquesta quantitat gairebé per igual a UGT i CCOO. L'organització de Méndez va rebre 96.117.904,59 euros i un poc més, 96.183.980,70 euros, el de Fernández Toxo.

No obstant això, el més greu es desprèn al conèixer que aquests diners doblega al que van rebre aquests sindicats en l'exercici interior. En temps de crisi, majors subvencions, és lògic per a entendre el capitalisme. Aquests diners només inclou les subvencions directes publicades en el Butlletí Oficial de l'Estat. Per això, caldria sumar les quantitats que atorguen les diferents comunitats autònomes i les ajudes que reben les fundacions d'aquests dos sindicats.

I a Grècia? CCOO i UGT molt solidaris, però..

L'important és que no condeixi el pànic i que no hi hagi efecte contagi. Ambdós sindicats s'esforcen diàriament en explicar-nos que Espanya no és Grècia, que la pau social està per sobre de tot. Els seus dirigents repeteixen en qualsevol micròfon que una vaga general no seria positiva per a crear ocupació. Dit això donen suport les vagues generals de Grècia (ja van quatre des de febrer), des de lluny no hi ha problema per a donar suport. Altra cosa és convocar mobilitzacions de suport a la lluita dels treballadors grecs per a una hora a la classe obrera en solidaritat amb Grècia. Això serien paraules majors, i no hi ha cavall per a tant trot.

I, per descomptat, condemnar la violència que això sempre té el seu suport social i el beneplàcit dels mitjans. En efecte, CCOO va lamentar la mort de tres persones en les mobilitzacions d'ahir a Grècia per a protestar pel pla d'austeritat de 30.000 milions d'euros del Govern de Georges Papandreou, i va condemnar la violència de grups "violents aliens" als sindicats grecs. "És inacceptable que aprofitant-se de la massiva resposta sindical, grups de persones, alienes a les organitzacions convocants i a les demandes reivindicatives de la vaga general, tenyeixin de dol una jornada que va anar un èxit de participació dels treballadors grecs", va ressaltar el sindicat liderat per Ignacio Fernández Toxo en un comunicat.

La reforma que ve...

Mentre, segueixen teixint una reforma laboral que satisfaci a empresaris i govern. El secretari general de CC OO, Ignacio Fernández Toxo, va manifestar la seva confiança que la seva formació i UGT podran presentar un acord "important" amb la CEOE en un "espai curt de temps".

"Com ja hem tingut diversos revessos, prefereixo no generar expectatives que després no es puguin complir", va matisar Toxo, en referència al sonat fracàs que va protagonitzar el diàleg social tripartit al juliol de 2009.

El líder sindical, que va participar en un seminari europeu sobre el mercat laboral, va confirmar que sindicats i patronal han "accelerat" la negociació bilateral per a llimar el pacte.

>>>> Article extret de Kaosenlared