CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

19è aniversari de l’assassinat de Pedro Álvarez: manifestació el 15 de desembre a Barcelona

Dilluns, 12 desembre, 2011

Cartell manifestació 19-años-sin-Pedro-asesinado-por-un-policia-en-hospitalet

Dinou anys d’impunitat per a l’assassí de Pedro Álvarez

XAVI MARTÍ - 09/12/2011 - Setmanari Directa

Una vegada més, la manifestació del 15 de desembre recordarà al jove que va rebre un tret mortal al cap. El policia que va disparar l’arma encara resta en llibertat.

Pedro Álvarez va rebre un tret mortal al cap el dia 15 de desembre de l’any 1992. El jove va morir en presència de la seva companya sentimental a l’avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat. Yolanda, durant la roda de reconeixement, va identificar el policia que va disparar l’arma. Dinou anys després, però, l’assassí de Pedro Álvarez encara no ha pagat pel seu delicte i gaudeix de llibertat.

Enguany, la Plataforma Pedro Álvarez, que des del dia de la mort del jove ha organitzat una cinquantena d’actes de protesta i d’accions de denúncia de l’assassinat, ha volgut destacar -al cartell que convoca la manifestació del 15 de desembre- “la col·laboració de la ‘justícia’ en l’encobriment de l’assassí de Pedro”. En aquest sentit, cal destacar que la jutgessa del cas va declarar com a “no fiables” diverses proves: la roda de reconeixement efectuada i el testimoni de la companya de Pedro (on va identificar el model, el color i la matrícula del cotxe del policia que va disparar l’arma). La plataforma manifesta que “tota la investigació ha ignorat les demandes de la família de Pedro Álvarez” i que “s’han sumat anys de desidia institucional i administrativa fins que es va tancar el cas, que es va aconseguir sobreseguir gràcies a la vaga de fam de protesta que va realitzar el pare del jove, Juanjo Álvarez”. El col·lectiu de suport a la família d’Álvarez també destaca que “la jutgessa que va portar el cas i gran part de les persones que s’han encarregat de la investigació han ascendit professionalment, i que una part més petita han estat apartades dels càrrecs d’importància”. Finalment, la plataforma denuncia que “s’han segrestat programes de televisió, s’ha amenaçat a la família i, fins i tot, es va jutjar al pare de Pedro Álvarez per apologia del terrorisme”.

Els actes d’enguany

La manifestació de protesta per l’assassinat de Pedro Álvarez se celebrarà el 15 de desembre a partir de les 8 de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona. Vuit hores abans, també s’ha convocat una ofrena floral just en el punt on va ser assassinat el jove, al número 79 de l’avinguda Catalunya de l’Hospitalet. Enguany, els actes de denúncia dels fets també han comptat amb la publicació d’un vídeo que es pot veure a la pàgina web de la plataforma (titulat “19 años sin Pedro”), amb una xerrada i la projecció d’un documental del cas al local de la CGT de Cornellà i amb un concert. El 25 de novembre, també es va poder gaudir d’una obra de teatre que es va representar a Sant Boi de la mà de la companyia Javier Villena. Es tracta d’una peça de teatre de màscares que se centra en la injustícia de perdre a un fill, en el procés de dol i en la reivindicació de la injustícia. Després de la representació, el pare del jove assassinat va dirigir unes paraules al públic.

“Assignat a la seguretat de la reina”

Després de la representació teatral, el pare del jove, Juanjo Álvarez, va manifestar que una de les coses que podria haver provocat que encara no s’hagi fet justícia és que “el policia havia estat assignat a la seguretat de la reina durant els Jocs Olímpics de l’any 1992”. Álvarez també va dir que “se sap el nom” el de la persona que va disparar l’arma i que, en aquests moments, “continua a Espanya i treballa de policia”. Finalment, el pare va denunciar: “A nosaltres se’ns ha abandonat perquè és una lluita contra els estaments de l’Estat”.

Per saber més coses sobre aquest cas es pot consultar la pàgina web de la plataforma (www.plataformapedroalvarez.com). Per veure imatges de l’obra de teatre es pot visitar www.latele.cat/

www.directa.cat/noticia/dinou-anys-d%E2%80%99impunitat-l%E2%80%99assassi-pedro-alvarez