CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1ª Jornada d’Informació Jurídica: com defensar i denuncuar els teus drets.

Dimarts, 1 maig, 2012

1ª Jornada d'Informació Jurídica: com defensar i denuncuar els teus drets. El passat 11 d'abril reunits en assemblea Usuaris/es i treballadors/es de l'Hospital de Bellvitge vam decidir donar-li un gir a la lluita que duem a terme des de fa 1 any en defensa de la Sanitat Pública i concretament en defensa de l'Hospital de Bellvitge.

Durant 1 any hem tallat setmanalment la Gran Via en protesta, fins a un total de 50 vegades, contra els Retalls Sanitaris al nostre Hospital. El govern de CiU i la Direcció de l'Hospital, han demostrat ser cecs i sords, desoint la veu de treballadors/es i usuaris/es que exigíem la reobertura completa de tots els llits i serveis tancats a l'Hospital pels Retalls, i que ens tornessin així una Sanitat que hem construït entre tots/es amb la suor del nostre front.

En l'actualitat a l'Hospital continuen tancades de dilluns a divendres 72 llits, xifra que els caps de setmana puja a un total de 170 llits. A més continuen tancats 6 quiròfans, 2 de matins i 4 de tardes.

Segons informa el diari ara.cat el passat 28 de març, la llista d'espera per ser OPERAT DE COR a l'Hospital de Bellvitge es de 8 MESOS

http://www.ara.cat/societat/mesos-esperar-operar-se-Bellvitge-cor-Salut_0_671333051.html

Des d'aquesta Secció Sindical informar la ciutadania de que l'Hospital de Bellvitge no té els recursos necessaris per atendre malalts crítics. La retallada d'un 25% de llits per a malalts crítics està provocant que aquest tipus de pacients vagin a parar a Unitats d'Hospitalització que no reuneixen les condicions per a una atenció òptima dels mateixos, posant així en perill la vida d'aquestes persones.

Aquesta situació es repeteix freqüentment des del passat 9 de novembre quan Direcció de l'Hospital va decidir tancar la unitat de cures intensives UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de crítics.

A més aquesta manca de llits de Malalts crítics està provocant la desprogramació d'Intervencions Quirúrgiques atès que els llits que han de rebre els malalts recentment intervinguts quirúrgicament, estan molt sovint ocupades per malalts que haurien d'estar a UCI.

El proper dimecres 2 de Maig, des de les 10,30 h i fins les 13,30 h, usuaris/es i treballadors de l'Hospital de Bellvitge, la Federació d'Associacions de Veïns/es de l'Hospitalet del Llobregat, i la Secció Sindical de la CGT de l'Hospital de Bellvitge realitzarem una primera Jornada Informativa Jurídica en la qual dos grups de persones (un a la porta principal de l'Hospital i un altre a l'edifici de Consultes Externes) informarem a tots/es els/les usuaris/es de com participar de la Iniciativa Penal Popular

http://iniciativapenalpopular.info/index.php/ipp/

Informarem també de com adherir-se a la denúncia presentada per la PARS (Plataforma d'Afectats per les Retallades Sanitàries) el passat 21 de març davant la Fiscalia Superior de Catalunya.

http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/articulo-principal-esp-pars/

Des d'aquesta Secció Sindical exigim el cessament de l'última onada repressiva empresa pel Govern de CiU, i concretament pel Sr Felip Puig contra tot tipus de dissidència, contra tota aquella persona que participés de la Vaga General de l'29m i que s'ha cobrat amb l'empresonament de la Secretària d'Organització de la CGT de Barcelona Laura Gómez i de 3 persones més: Javi, Isma i Dani,

Exigim la immediata posada en llibertat de Laura, Javi, Isma i Dani i el cessament de la REPRESSIÓ CONTRA SINDICALISTES I ACTIVISTES SOCIALS.

Sr Puig, dimiteixi!!. Catalunya no mereix una evocació del franquisme com la que ens porta vostè.

Secció Sindical CGT de l'Hospital Universitari de Bellvitge

Paloma de Lacalle

CGT-Hospital de Bellvitge

606 02 93 00

Manuel de los Riscos

CGT-Hospital de Bellvitge

627 85 85 39

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció