CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#1demaig amb manifestacions CGT Catalunya arreu del territori amb moviments socials i precaris plantant cara al capitalisme

Dissabte, 3 maig, 2014

Recull d´imatges i vídeos que mostren la confluència entre moviments socials(PAH, stop pujades,bcn world no, No a la mat, Iaioflautes,stop pujades transport....) i sindicalisme alternatiu i precaris en les manifestacions convocades i promogudes des de CGT Catalunya, aquest 1 de maig del 2014, fent front al capitalisme que ens dilapida drets socials i laborals, per sotmetre´ns a la plena precarietat, amb àmplia participació, sortint al carrer a fer-li front:

BADALONA
Recuperant 1 de Maig a Badalona sota lema pel repartiment del treball i la riquesa #1demaig #1maig2014:

BARCELONA

A la manifestació de la CGT de Barcelona han participat unes 1.500 persones, recorrent Via Laietana-Jaume I-Ferran-Rambles-Colon-Correus. Durant el recorregut s'han cridat consignes contra la repressió, contra la corrupció, la crisi, els banquers i empresaris. Un cop finalitzada la manifestació, han intervingut Laura, Secretària d'Organització de la CGT de Barcelona, ​​el company Oriol acomiadat de l'empresa Sitel, el company Ferran de FNAC i el Secretari General de la CGT de Catalunya, Ermengol. Hem finalitzat la jornada, celebrat un pica-pica a les terrasses dels locals de Via Laietana.

Si hi ha una cosa tan incommovible i rígid com la pedra, això és, sens dubte, la nostra classe política i els que ens governen, encara que no ens representen. Les recents mobilitzacions a Barcelona (29 de març) i les marxes a Madrid del dia 22 han estat tractades pels governs d'aquí i d'allà amb la coneguda recepta d'aquesta democràcia: desaparició dels mitjans de comunicació, ocultació de les reivindicacions, violència policial i detencions. Davant la raó, silenci i menyspreu; davant la protesta, repressió.

La classe política, els empresaris, els sindicalistes de estilogràfica i tertúlia televisiva, la banca i la delinqüència organitzada entorn dels parlaments i alcaldies, la justícia polititzada, la policia brutal i repressora, tots ells i alguns més, són el problema.

El moment actual és un moment de lluita i reivindicació . No una altra cosa ha estat fent l'anarcosindicalisme al llarg de la història; una història que té un punt de referència en el 1r de maig, commemoració dels fets ocorreguts a Chicago que es van endur la vida dels que lluitaven per la dignitat i els drets de la classe treballadora i als que honrem en aquesta data, al costat de tot / es els que han donat la seva lluita i la seva sang per millorar les nostres condicions de vida, alguns dels quals segueixen enterrats a les cunetes d'aquest país, per mal de les consciències dels molt catòlics cardenals i ministres populars i convergents, devots de sagristia.

Davant la repressió, lluita . Aquesta és la nostra recepta davant la barbàrie capitalista i el discurs polític. Lluita a les empreses i als carrers, davant del sindicalisme pactista i claudicant i davant els qui exerceixen la violència uniformada. L'oligarquia i l'empresariat continuen abocant als treballadors / es a la precarietat, l'atur i l'exclusió social. Mentre va dessagnant a la classe treballadora i es desmunten tots els béns i serveis públics, el capital i la banca prossegueixen amb l'espoli d'una riquesa que generem nosaltres / es amb la nostra feina.

La consciència social progressa i la unió de la lluita sindical i la lluita social és una necessitat ja que els enemic són els mateixos. per això que la CGT està implicada amb moviments socials combatius i assemblearis, per sumar des de la participació i la solidaritat.

La defensa dels drets és una de les causes per les quals la CGT sortirà al carrer l'1 de maig i moltes vegades més al llarg del que resta d'any. Mirem al passat perquè estem convençuts que tenim futur i que el present és de tots / es els que lluiten per una societat d'iguals, per una societat llibertària en el nostre cas. Que la nostra lluita d'avui sigui el millor homenatge a la memòria de la classe obrera, i la garantia que la revolució social està cada dia més pròxima.

VISCA EL 1r DE MAIG, VISCA LA CGT, VISCA EL anarcosindicalisme
Premsa CGT Barcelona

Imatge manifestació #1deMaig @CGTCatalunya a Barcelona amb Sec. Gral. @ermengolgassiot a la capçalera #1maig2014:

Imatge Manifestació #1demaig @cgtcatalunya a #Barcelona; lluita per tenir futur,desobediència i resistència #1maig2014:

Imatge miting final manifestació 1 de Maig 2014 @cgtcatalunya a Barcelona #1demaig #1maig2014

Imatge parlament del nou secretari General Ermengol Gassiot al finalitzar manifestació @cgtcatalunya a Barcelona davant Correus, amb estrena nova pancarta vertical amb codi QR de CGT Catalunya:

imatge final manifestació #1demaig @cgtcatalunya a Barcelona #1maig2014 amb símbol llibertari:

BERGA
Iniciatives Berguedanes de Comunicació SL empresa editora del Berguedà Actual, revista dirigida per Jordi Simon Perayre, va acomiadar el juliol de 2011 dues companyes afiliades a la CGT. Davant la impossibilitat d’arribar a cap acord mínimament just, les treballadores amb el suport del Sindicat d’Activitats Diverses de Berga adherit a la Confederació General del Treball (CGT) van començar la lluita sindical i social.
Judicialment va quedar demostrat que l’acomiadament d’una de les companyes va ser improcedent i l’empresa li deu la suma de 27.115 euros, segons sentència.
L’empresa administrada per Jordi Simon, no només no ha pagat sinó que Simon ha denunciat als jutjats de Berga a l’altra treballadora per reclamar els seus drets; clar exemple de repressió sindical
Des de la CGT reprenem la campanya de denúncia pública contra l’empresa i per la llibertat sindical.
Si toquen a una ens toquen a totes. Salut i acció directa!
Sindicat d’Activitats Diverses de Berga adherit a la CGT

Iniciatives berguedanes de comunicació no paga . Escratxe #1demaig a Berga:

aturem la repressió sindical. escratxe a berga a iniciatives berguedanes de comunicació i jordi simon #1demaig #1maig2014:

EL VENDRELL
Sota la pancarta dignitat i lluita , cada dia és 1 de maig s´ha manifestat CGT i moviments socials el 30 d´abril pels carrers d´El Vendrell.

el Vendrell anticapitalista s'ha manifestat pel repartiment del treball i la riquesa #30A #1demaig #1maig2014:

GIRONA
La convocatòria anticapitalista de Girona ha doblat l'assistència respecte l'any anterior. Més de mig miler de persones s'han manifestat pels carrers del centre de la ciutat, assenyalant els diversos culpables de la crisi i de l'estafa capitalista. Al pont de pedra s'hi ha desplegat una pancarta que hi deia "CCOO, UGT: menys pactar i més lluitar".

1 de maig a #Girona contra la crisi capitalista #alcarrer #1demaig #1maig2014

GRANOLLERS
1 de maig a granollers 2014 unifiquem les lluites cap a la vaga general #1demaig #1maig2014:

#1Maig 2014 a Mollet i Granollers:

IGUALADA
El Bloc Anticapitalista de l'Anoia ha convocat aquest migdia una mobilització a Igualada que a aplegat mig miler llarg d'assistents. Com en anys anteriors, la manifestació ha anat precedida d'una bicicletada popular que a les deu del matí ha sortit de la plaça Mossèn Segura.

La bicicletada reivindicativa prèvia a mani del bloc anticapitalista #1demaig a #igualada #1Maig2014:

LLEIDA
Manifestació alternativa i anticapitalista recolçant la convocatòria de la CGT als carrers de Lleida aquest 1er de maig. Més de 500 persones dels diferents moviments socials, CNT, CGT, CUP, PCPC, Revolta Global i Arran reclamant el repartiment del treball i la riquesa. Resistir no és suficient: construïm l’autogestió.
CGT LLEIDA

Imatge pancarta CGT Lleida durant manifestació #1demaig 2014 amb secretari Organització @cgtcatalunya Josep Maria Pi

La manifestació convocada per CCOO i UGT convocava una quantitat similar de participants.
CGT LLEIDA
Imatge #1demaig a Lleida. Manifestació Autogestió: pel repartiment del treball i la riquesa @cgtcatalunya #1maig2014:

Imatge #1demaig a Lleida. Concentració final Autogestió: pel repartiment del treball i la riquesa @cgtcatalunya #1maig2014:

MATARÓ
La unitat del sindicalisme alternatiu, dels moviments populars i de l'esquerra independentista ha tornat a ser la protagonista de l'1 de maig a Mataró. Entre mig miler i un miler de persones han recorregut els carrers de la capital del Maresme aplegats per la IAC, la COS, la CGT i la CNT. La manifestació ha finalitzat a la Plaça de l'Ajuntament, on s'ha desplegat una gran pancarta en record de Jordi Canal, militant de l'esquerra independentista i històric sindicalista traspassat fa pocs mesos.

Imatge Manifestació #1demaig a Mataró: lluitem pel treball digne #1maig2014:

MOLLET DEL VALLÈS
#1demaig a Mollet del Vallès contra la reforma laboral, l´atur i el pacte social. Cap a la #vagageneral:

La CGT del Vallès Oriental valora de forma molt positiva les mobilitzacions de Mollet i Granollers en motiu del 1r de maig. Centenars de persones han participat en ambdues mobilitzacions

Des de la CGT del Vallès Oriental valorem molt positivament les manifestacions realitzades avui amb motiu del 1r de Maig a Granollers i Mollet. Centenars de persones han participat en les mateixes, a Granollers, on CGT i altres organitzacions convocaven davant l´OTG del carrer Marie Curie, s´ha fet una manifestació que ha transcorregut pels principals carrers de la capital del Vallès Oriental concluen a la Porxada. A Mollet, on CGT organitzava en solitari, la mobilització s´ha iniciat davant l´Ajuntament concluen la mateixa davant la Masia de Can Borrell. Al finalitzar l´acte, els companys/es de la secció sindical de la CGT a Panrico han agraït les diferents mostres de suport rebudes.
El moment actual és un moment de lluita i reivindicació. No ha estat fent una altra cosa l'anarcosindicalisme al llarg de la història; una història que té un punt de referència en el 1r de maig, commemoració dels fets ocorreguts a Chicago que es van portar la vida d'els qui lluitaven per la dignitat i els drets de la classe treballadora i a els qui honrem en aquesta data, al costat de tots/es els que han donat la seva lluita i la seva sang per millorar les nostres condicions de vida, alguns dels quals segueixen enterrats en les cunetes d'aquest país, per a mal de les consciències dels molt catòlics cardenals i ministres populars i convergents.

Davant la repressió, lluita. Aquesta és la nostra recepta enfront de la barbàrie capitalista i el discurs polític. Lluita en les empreses i als carrers, enfront del sindicalisme pactista i claudicant i enfront dels qui exerceixen la violència uniformada. L'oligarquia i l´empresariat continuen abocant als treballadors /as a la precarietat, l'atur i l'exclusió social. Mentre va dessagnant-se a la classe treballadora i es desmunten tots els béns i serveis públics, el capital i la banca prossegueixen amb l'espoli d'una riquesa que generem nosaltres/as amb el nostre treball.

La defensa dels drets és una de les causes per les quals la CGT ha sortit al carrer el 1r de maig i sortirà moltes vegades més al llarg del que resta d'any. Mirem al passat per que estem convençuts que tenim futur i que el present és de tots/es els que barallen per una societat d'iguals, per una societat llibertària en el nostre cas. Que la nostra lluita d'avui sigui el millor homenatge a la memòria de la classe obrera, i la garantia que la revolució social està cada dia més propera.
CGT Vallès Oriental

#1Maig 2014 a Mollet i Granollers:

REUS

Més de 150 persones a la manifestació convocada el 30 d'abril per CGT, COS, CUP, Arran, PAH, SEPC i Ateneu Llibertari. Homenatges al militant antifranquista Cipriano Martos assassinat per la guàrdia civil l'any 1973 i a l'històric líder anarcosindicalista Joan Garcia Oliver, i accions contra la banca i la precarietat laboral durant el recorregut.

Manifestació 1 de Maig 2014 a Reus. Lectura manifest i mani:

Manifestació 1 de maig a Reus i homenatge a Cipriano i declaracions Joan Rosich(director del Catalunya i CGT Reus):

TARRAGONA
La manifestació anticapitalista de Tarragona ha estat un èxit rotund ja que ha aplegat un miler de persones. Aquest èxit contrasta amb la incapacitat del sindicalisme oficial per a mobilitzar les seves bases, en un indret, el camp de Tarragona, amb una forta implantació industrial. La marxa, convocada per la CGT i l'esquerra independentista, ha recorregut el centre de la ciutat i ha finalitzat a la Plaça de la Font Nova amb diversos parlaments.

1 de Maig a Tarragona : ni pactes ni reformes superem l´europa del capital #1demaig #1maig2014:

Manifestació 1 de Maig Tarragona aglutina més gent que la conjunta de CCOO-UGT #1demaig #1maig2014 #bcnworld:

"he estat filla de la comoditat però no seré mare del conformisme" durant mani @cgtcatalunya a Tarragona #1demaig #1maig2014:

TERRASSA
Un miler de persones s'han manifestat a Terrassa en la manifestació anticapitalista comarcal. Enguany, aquesta manifestació canviava la seva ubicació, de Sabadell a Terrassa, fet pel qual era una incògnita la resposta d'assistència. Finalment, ha superat el repte amb nota i la marxa ha transcorregut per diferents barris de la ciutat. La presència policial també ha estat molt intensa, tant de furgones i uniformats com de policia de paisà. A primera hora del matí, els Mossos han detingut dos menors d'edat, militants d'Arran i el SEPC que esperaven el pas de la marxa per a desplegar una pancarta, i se'ls han endut a comissaria per tal que els seus familiars els haguessin de recollir d'allà.

Imatge #1demaig bloc #vallèsanticapitalista a Terrassa 2014 #1maig2014:

VIC
Un centenar de persones prenent part de la recuperada commemoració de l´1 de maig a Vic, el dia previ. Manifest llegit al cloure la manifestació:
"Celebrem aquest 1r de maig amb la proclama de banquers, empresaris i polítics de què “la crisi ha arribat a la fi, que la llum s’albira a l’horitzó, que moltes gràcies per tot i aquí us quedeu, treballadores i treballadors, amb la misèria i pobresa necessàries pels nostres beneficis”.

La reforma laboral, la reforma de les pensions, les (re)tallades dels serveis públics i socials han deixat malferides les classes populars, que sempre hem sabut que aquests anys no eren de “crisi” sinó d’ofensiva del capital per aconseguir més prebendes i la submissió de les persones.

La reforma laboral aconsegueix substituir, lentament i progressivament, els contractes fixos i indefinits, en una invitació a l’empresariat a “utilitzar i llançar” a treballadores/s fent servir els contractes precaris, sense drets, amb sous de misèria i amb plena disponibilitat de la voluntat empresarial. Buits de continguts els convenis col·lectius, permeten a l’empresari la no aplicació de determinats drets, inclosos els salarials, que deixen en paper mullat. Aconsegueixen d’aquesta manera eliminar la negociació col·lectiva com eina de lluita sindical.

I aquesta és una fita mai dita però que volen assolir: la desaparició de la negociació col·lectiva, que les treballadores i treballadors no tinguem drets des d’on negociar, ens volen despullats i al seu servei. I encara tenen el cinisme de dir-nos que ells i nosaltres tenim els mateixos interessos.

Les pensions, han deixat de ser uns dels pilars en què es recolza la defensa de la necessitat d’un Estat que redistribueixi la riquesa. La seva reforma comporta l’abandonament per part dels polítics, ells han fet les lleis, de la solidaritat intergeneracional. Aquest regal que han fet al sistema financer provoca, deliberadament que el nostre futur vital depengui dels mercats, banquers i tota la canilla d’especuladors que viuen al parquet de les borses. Estat i Capital son la mateixa cosa, i cap d’ells promou ni promourà una vida digna de les classes populars.

Privatització de l’ensenyament, dels transports, dels serveis bàsics com agua, llum, gas, dels serveis socials, etc. Tot deixat a la mà invisible del mercat, una de les grans mentides que a força de repetir-la s’ha convertit en una “veritat irrefutable”. Però nosaltres sabem que mercat vol dir que, si no tens diners, no aconsegueixes res. Ja no tenim drets per ser persones, sinó per tenir diners. Aquesta és la seva humanitat.

Potser sí que en té prou l’oligarquia financera i empresarial amb els milions de persones aturades que han aconseguit en aquests anys i és per això que proclamen la fi de “la crisi”. Potser ja en tenen prou d’haver-les deixat sense feina, sense pa a taula, sense sostre on reposar, i pensen que treballadores i treballadors restarem submisos i dòcils pel temps que ens deixaran viure. El Capital, amagat durant dècades sota la careta del “rostre humà”, ha plantejat aquesta “crisi” per arrabassar-nos els drets aconseguits amb lluita i solidaritat. Ells parlen de “dualitat al mercat de treball”, que hem d'anivellar-nos tots en condicions precàries, amb sous miserables i sense drets ni perspectives d’una vida millor si no competim individualment.

L’autogestió, la solidaritat, la lluita a tots els espais: l’escola, la feina, al carrer, organitzant-nos per compartir experiències, aquestes són les eines que tenim les classes treballadores per enfrontar-nos al Capital i a la seva organització jeràrquica de pobres i rics. La igualtat i la llibertat no formen part del seu projecte si no hi ha diners i poder. Nosaltres exigim llibertat i igualtat sense adjectius ni condicions Som nosaltres qui produïm, qui distribuïm, sense nosaltres, els i les treballadores, el món no menjaria ni es mouria. S’equivoquen si pensen que restarem submisos i dòcils per sempre.

Visca la lluita de la classe treballadora!
Convocada per les assemblees de la COS i la CGT d'Osona amb el suport dels diversos nuclis del SEPC d'Osona, Arran Osona, el CasalPopular Boira Baixa de Manlleu, la CUP i l'MDT

Imatge durant manifestació #1demaig a Vic recuperada per @cgtcatalunya i COS #1maig2014 feta el #30abril:

Manifestació pels carrers de Vic el 30 Abril per commemorar i recuperar #1demaig #1maig2014 a #osona:

Vídeo manifestació 30 abril a Vic per commemorar #1demaig:

Vídeo de la lectura del manifest conjunt 30 abril a Vic per commemorar #1demaig::

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Unes 300 persones convocades per la Xarxa Unitària pels Drets Socials del Penedès han recorregut els carrers de Vilafranca sota el lema "Contra el capital, justícia social".

VILANOVA I LA GELTRÚ
Unes 500 persones participen a la manifestació convocada per CGT i l´Assemblea pels Drets Socials del Garraf i l'esquerra independentista, a les que se'ls ha sumat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca..

Imatge manifestació a vilanova i la geltrú #1maig2014 #1demaig #1demayo: