CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1er de Maig Anticapitalista 2008 a Girona

Dijous, 24 abril, 2008

cartell 1r Maig a Girona


Manifestació i activitats organitzades per: C.G.T., I.A.C., C.O.S. i S.E.P.C.

Lloc: Punt de Trobada de La Rambla de la Llibertat de Girona

Actes:

-11.30h. Concentració i lectura del manifest conjunt així com el de cada organització convocant.

-12.00h. Manifestació fins la Cambra de Comerç de Girona i tornada a La Rambla.

-13.00h. Actuació de Josep Maria Cantimplora i la Orquestra Cloratita.


MANIFEST

ENFORTIM LA SOLIDARITAT

Enguany les organitzacions sotasignants hem decidit celebrar un primer de maig diferent, perquè volem recuperar el primigeni, el de 1890, quan centenars de gironins i gironines van manifestar-se per primer cop per exigir llibertat, igualtat i solidaritat.

Ens trobem per recordar que la ciutadania reclama una societat més justa, contra la deriva neoliberal dels darrers temps, auspiciada pels poders econòmics i sustentats per la classe política, on la precarietat és norma, les desigualtats avancen i les condicions dels i les que treballem –la immensa majoria-, són dia rere dia pitjors i més dures.

Ens trobem per recordar que, en èpoques d’expansió, som nosaltres qui alimentem l’avidesa empresarial, i quan van mal dades i s’acosten icebergs, només hi ha bots salvavides per als passatgers de primera classe.

Ens trobem per recordar que els drets socials; vivenda, salut, educació, alimentació, resten sotmesos a la lògica del mercat en comptes de gaudir de la necessària protecció social i col•lectiva o del necessari control ciutadà.

Ens trobem per recordar que les jornades laborals augmenten de manera inversament proporcional a la capacitat adquisitiva dels salaris. Treballadors i treballadores, dia a dia, són obligats a fer desplaçaments més llargs o veuen com el temps propi és cada vegada més breu.

Ens trobem per recordar que les polítiques socials i econòmiques no són dissenyades per la ciutadania ni els seus teòrics representants, sinó els empleats de les multinacionals, els ideòlegs de les escoles de negocis o els aprenents de bruixot dels laboratoris d’idees neoliberals. Els seus objectius són clars; enriquir-se a costa de l’erosió imparable dels drets socials i salarials de la majoria.

Ens trobem per denunciar la passivitat i el col·laboracionisme d’aquells que es fan dir representants polítics i sindicals i afirmen defensar els drets de treballadors i treballadores mentre formen part del poder. La pràctica no enganya ningú!

Ens trobem per recordar que hi ha alternatives. Que som els i les que treballem qui hem de decidir:

- No als pactes entre elits! Sí a una autèntica democràcia participativa que escombri l’ordre social, econòmic i polític actual!
- Els serveis públics, primer!
- L’autèntica sostenibilitat: crèixer menys i repartir millor!
- L’autèntica llibertat i l’autèntica igualtat: fer plenament efectius els drets de la classe treballadora, de totes les persones i de tots els pobles del món!

Davant de tot això, ens comprometem a crear una xarxa solidària intersindical de les comarques gironines per a la informació, difusió i col·laboració de diverses iniciatives a fi de promoure la solidaritat en el conjunt dels damnificats i dels dissidents d’aquest sistema.

Dijous, 1 de maig, 11:30 Punt de Trobada de la Rambla. Girona

CGT, COS, IAC, SEPC