CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1r de Maig 2013 a Lleida

Diumenge, 28 abril, 2013

DIA: 1 DE MAIG

LLOC: PLAÇA DEL TREBALL DE LLEIDA

HORA: 12 HORES

MANIFEST 1 DE MAIG 2013 A LLEIDA

Avui 1 de maig, tradicionalment és la celebració del moviment obrer i s'homenatja els màrtirs de Chicago, assassinats per la seva participació en les jornades de lluita per la consecució de la jornada laboral de vuit hores.

127 anys després que cinc companys van ser condemnats a la forca, ens trobem en una situació semblant. La tirania dels nostres governs, fent seguiment de les indicacions del FMI, Banc Central Europeu, la Banca Espanyola i catalana, la Gran Patronal (CEOE i Foment), així com la Cancellera d’Alemanya, deixant al llarg i ample de Catalunya i de l’estat espanyol una innombrable llista de suïcidis, famílies completament desestructurades, llistes d'espera sanitàries interminables, joves sense futur, avis sense recursos.

Els contenidors s'han convertit en zones d’avituallament. La violència institucional cada dia és més salvatge, la repressió més dura i contundent, el sistema legislatiu endureix les sancions i les lleis per al proletariat. Vivim en un estat d'alarma, “formalment no declarat”, però estat d'alarma.

Avui els hereus del cop d'estat del 36 han evolucionat en la seva forma però no pas en el seu fons.

Ens parlen de “reformes”, la reforma laboral, la qual tenia per objectiu l'ocupació, te com a resultat, milions de treballadors abocats a l'atur i a la precarietat laboral, contractes basura, de pràctiques fins als 35 anys i així un llarg etc.

Reforma sanitària, és a dir privatització dels serveis sanitaris, Reforma judicial, pagament de taxes judicials, i com no, la privatització de tots els serveis públics, entre ells l’educació en totes les seves etapes.

Diuen que ho fan per nosaltres, que treballen per nosaltres, que cal adaptar-se als nous temps, a la crisi, que les coses evolucionen, però curiosament la llei hipotecària d'aquest país, que data de 1909, està fent veritables destroces entre la població, i quan una iniciativa legislativa popular intenta introduir canvis és rebutjada i esmenada fins a quedar en res.

Des de la CGT i Col.lectius socials que recolzem el manifest et proposem un rebuig frontal del sistema capitalista, però sempre fixant l'atenció en el moment que estem vivint; plantegem que en aquesta situació de crisi, la possibilitat de canvi és difícil però real.

El sindicalisme de lluita pel qual advoquem i al qual recolzen les Organitzacions i Col•lectius presents, es caracteritzaria en primer lloc per la seva democràcia interna, per la primacia de l'assemblea enfront de les inèrcies de burocratització i reproducció dels aparells. I sobretot, "un sindicalisme capaç de pensar la globalitat, de desempallegar-se dels corporativismes, de pensar simultàniament la classe i l'espècie, de qüestionar no només com es produeix sinó, a més, què es produeix; capaç d'impugnar el consumisme, l'obsolescència programada i la dictadura de les mercats ".

La consciència obrera no és cosa d'altres temps. És més, parafrasejant aquest magnífic text canònic de Lukács (Història i consciència de classe), “la permanència d'una consciència de classe fosca, és un pressupost necessari de la subsistència del règim burgès”.

Només sortirem del pou en què estem si recuperem la consciència de classe, si abandonem la fantasia de que tots som classe mitja, si som capaços de desallotjar al capitalista que s'ha instaurat en cadascun dels nostres caps ....

Comptem amb la força insubornable que ens dóna sentir-nos hereus i hereves de la memòria de l'heroisme i la dignitat de les generacions que ens van precedir en la lluita .

Nosaltres reivindiquem i fem nostres, no només la seva memòria, sinó el dret a veure realitzats els projectes històrics pels que van donar la seva joventut i la seva vida.
La memòria de la seva lluita ens fa insubornables. Reneix en la joventut rebel que s'aixeca, nega el futur d'opressió a què se'ls condemna i busca, cop a cop i vers a vers, la forma de reconstruir el projecte històric d'emancipació.

Salut i Lluita Companys.

Visca l’1 de Maig

Més informació:

- WEB CGT PONENT. FEDERACIÓ INTERCOMARCAL DE LLEIDA

- E-MAIL: fi.cgtlleida@gmail.com

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció