CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1r de maig a Mataró 2013. Som la clau del treball, juntes ho podem tot

Dilluns, 29 abril, 2013

1r de maig

Som la clau del treball,
juntes ho podem tot

MANIFESTACIÓ 12.00 h
Plaça Miquel Biada (estació de tren) Mataró
Convoquen: Assemblea dels/les marroquins/es, CGT, COS i IAC

L'esquerra sindical del Maresme convoca una manifestació pel 1r de maig a Mataró amb el lema 'Som la clau del treball, juntes ho podem tot'. Des de les entitats que organitzem l'acte; l'Assemblea dels/les marroquins/es, l'assemblea de la CGT al Maresme, l'assemblea territorial del Maresme de la COS i les diverses seccions sindicals agrupades a l'IAC del Maresme, us convidem a assistir a la manifestació per commemorar la diada del 1r de maig pels carrers de Mataró. Sortirà a les 12.00 h des de la Plaça Miquel Biada de la capital del Maresme (davant l'estació de tren), per finalitzar a la Plaça de Santa Anna, on es llegirà el manifest que podeu veure sota aquestes línies.

Som la clau del treball,
juntes ho podem tot

Tu i totes nosaltres som la classe obrera, tu i totes nosaltres som la força majoritària de la societat, tu i totes nosaltres produïm per enriquir a unes poques persones que s'apropien els beneficis de la nostra producció, tu i totes nosaltres som la clau del treball.

El 1r de Maig és el Dia Internacional de la classe treballadora, un dia de lluita de la classe social a la que tu i totes nosaltres pertanyem, el 99% de la població, un dia per confluir totes les persones, ja siguem empleades, aturades, joves, pensionistes, migrants, estudiants, desnonades, excloses... El 1r de Maig, un dia per reivindicar als carrers la defensa de la nova societat que creiem, basada en la llibertat i la justícia social.

Vivim en una situació d'emergència social. Ens neguen el dret al treball, a la negociació col·lectiva, ens rebaixen els salaris, retallen les despeses socials, privatitzen la sanitat i l'educació, redueixen la protecció social, desnonen i criminalitzen les més febles, ens fan pagar un deute il·legítim, privatitzen els serveis públics, rebaixen les pensions, tots els drets els converteixen en negocis... Una situació d'emergència social que s'accentua en les dones perquè, a conseqüència de les retallades dels serveis públics, es carrega cada cop més sobre elles la cura dels infants i de les persones grans en situació de dependència. I les diferències salarials entre gèneres, lluny d'equiparar-se, continuen i s'accentuen encara més.

Al Maresme tenim més de 40.000 persones a l'atur, un drama social que s'accentua més en les joves, ja que a Mataró més de la meitat d'elles estan a l'atur, una situació que els roba el present i els hipoteca el futur, el nostre futur com a societat. Tu i totes nosaltres no ens podem quedar resignades davant el drama de l'atur. Proposem repartir el treball reduint la jornada laboral, proposem avançar l’edat de jubilació per poder treballar totes i tots. Proposem repartir la riquesa a través d’una reforma fiscal que acabi amb el frau, els paradisos fiscals, les exempcions d’impostos a les grans fortunes i empreses i que siguin els rics els qui paguin més, perquè la sanitat, l’educació, la protecció social siguin públiques i universals per totes i tots. No podem seguir resignades davant un sistema polític i social imposat pel capitalisme amb l'únic objectiu d'estendre encara més l'exclusió social.

Totes aquestes polítiques d'austeritat afecten de manera especial a la població migrant, amb la suspensió del dret a les prestacions socials per a moltes famílies i amb les polítiques excloents en l'accés als serveis sanitaris públics i a l'educació pública. Fets que degraden les condicions de vida de les persones migrades. Rebutgem aquestes polítiques d'austeritat i discriminatòries i al mateix temps no acceptem el discurs oportunista i xenòfob dels qui ens intenten convèncer de què les persones migrades són els culpables de la crisi o de l'atur que patim.

El capitalisme no genera riquesa sinó escassetat, en forma d'atur estructural o acaparament de l'habitatge per exemple. Quan ens diuen que són els empresaris els que creen riquesa i llocs de treball, a tu i a totes nosaltres ens estan tractant com persones inútils, dependents i incapaces de fer res sense ells. Tu i nosaltres som conscients de la nostra força, sabem que nosaltres mateixes ens podem organitzar per produir i repartir el treball i la riquesa produïda, deixant d'enriquir les minories poderoses per satisfer les necessitats de tota la població.

Més informació:

- CGT MARESME

- TWITTER @CGT_maresme

cartell 1 Maig 2013 Mataró CGT