CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1r de Maig a Reus: acte d’Homenatge a Joan Garcia Oliver

Divendres, 29 abril, 2011
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

Aquest diumenge 1 de maig, diferents col.lectius de la ciutat hem organitzat un petit homenatge a l'històric militant anarcosindicalista reusenc Joan Garcia Oliver, amb motiu del dia del treballador/a.

Joan Garcia Oliver, anarcosindicalista reusenc (1902-1980), va formar part del Govern de la Generalitat com a secretari de la Conselleria de Defensa, posteriorment també fou ministre de Justícia del Govern de Largo Caballero.

Figura poc coneguda a Reus, criticada per uns quants i desconeguda per la majoria representà entre el 1936-1939 un dels líders més importants del moviment anarquista. Reconegut com a home d’acció i intel.lectual autodidàctic jugà un paper clau en diferents aspectes relacionats amb la vida política i social.

Amb la victòria del feixisme, Garcia Oliver marxà a l’exili i després de moltes aventures, d’haver perdut pel camí molts companys/es de lluita, no tornà mai més a la seva enyorada ciutat natal. Es quedà a les portes del seu gran somni: la construcció d’una societat anarcosindicalista, el comunisme llibertari.

L’homenatge consistirà en un breu repàs de la seva figura a càrrec de Jordi Martí, professor de llengua i literatura catalana i la col.locació d’una placa en la seva memòria al número trenta-dos del C/St.Elies, on va viure amb els seus pares.

L’acte organitzat per la CUP, CGT, Maulets i AJR començarà a les 12h del migdia al mateix C/St.Elies i comptarà amb la presència d’Amadeu Garcia, nebot de Joan Garcia Oliver de 87 anys. En acabar, els i les assistents podran gaudir d’un petit aperitiu.

Amb l'acte volem contribuir a trencar el mur de silenci que des dels sectors més dretans i reaccionaris de la ciutat s'ha aixecat per fer desaparèixer el record d'un reusenc que va tenir un paper destacat en la política i el sindicalisme del país en una època molt important de la nostra història.

CGT, AJR, CUP, Maulets

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print